wiem ... gdzieś tam przechrzciłam zacnego Feniksa na Feliksa ... ... no ale ja to niczym Feliks a Ty żywiąca się dnia poprzedniego kroplami (no może i kardamonu jak mityczny poprzednik ) to już może być i Feniks ... szkoda dnia na spanie ... zalegnij na kanapie tarasowej i podziwiaj ...
Niezły plac budowy u Was, dobrze że udało się zlokalizować przeciek. Na pewno wygodniej było to zrobić fachurze, niż teraz samemu w tej ciasnocie dokręcać. O chorobcia, zapomniałem o sześć setce, oczywiście gratulacje Wiem że lubisz skalniaczki to dla Ciebie prezent.
Dziękuję dziewczyny
Rośliny sadzę tylko między kamieniami ale nie wszystkie. Wyjątkiem są lilie wodne ponieważ u nich najbardziej zalezy mi na kwiatach. Dno jest uszczelnione folią PVC 0,5mm , specjalna do oczek. Jeżeli jesteś z zasobnym portfelem to kup sobie EPDM, praktycznie niezniszczalna. Niewielka powierzchnia i mała głębokość nie są przyczyną złej jakości wody , na zdjęciach oczko bez filtracji , mała powierzchnia , a w sezonie kilka małych rybek.
Aniu brzózka ładnie wtapia się w ogród ... myślę, że jak podrośnie fajnie będzie z jej cienia spoglądać na tę prześliczną rabatę "Danusiową" ... zaistniał na ujęciu jej kawałek i nawet ten kawałek oddaje jej subtelny czar ...
za każdym razem na Twoich zdjęciach wypatrzę sobie coś nowego ... dziś urzekły mnie kolory pod rh ... zielenie się przenikają a żurawka niby nieśmiało bo z green plamką ale stanowczo walczy o kolor i tym samym ... stawia kropkę nad "i" ...
Co w człowieku jest takiego,ze mu nikt nie każe a on robi do upadłego. Na oczy słabo już widzę (to chyba od słońca), siedzę na obolałej części ciała, stopy wymoczone wcale lepiej sie nie mają...
A ja przeglądam zdjęcia moich piekności
Oto moja jarzmianka - pierwszy raz kwitnie
Piene zdjecie pięknej jarzmianki. Muszę na nią zapolowac.Pozdrawiam Jolu Ciebie i Szczecin.