Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

kasik778 22:07, 15 sie 2012

dolomit i tak muszę kupić, bo lawenda o niego woła
na powojniki się zaparłam, na pewno coś z nimi będę działać, gnojówkę w przyszłym roku mają zapewnioną
eliza3 22:57, 15 sie 2012

Gnojówka z pokrzyw dobra sprawa, zrobiłam w ty roku pierwszy raz i byłam zadowolona z efektów, ale smrodek...
Podlałam róże, a tu goście niespodziewani..., trzeba było zmienić miejsce kawkowania...
Moniika 22:58, 15 sie 2012

kasik778 napisał(a)

Zachód słońca, jak pisałam był niesamowity, do tego była tęcza, którą jednak nie udało mi się ładnie sfotografować. Powietrze było przejrzyste no i ten widok!!!!

Zdjęcia, zostały niedużo poprawione, naprawdę tak to wyglądało.

Moja jedyna pergola w ogrodzie. Błękitny Anioł już przekwitł, a Purpura Plena Elegants, jeszcze pięknie kwitnie.

Bozenko! Nie tylko zachód słońca cudny!! Powojnik tez po prostu zachwyca!!! Do zobaczenia w sobotke!!!!
EPODLAS 23:00, 15 sie 2012

Cieszę się, że niektóre osoby poznam osobiście. Już się cieszę na tą sobotę.
monteverde 23:01, 15 sie 2012

Bożenko Twoja Purpurea ma takie duże kwiaty? moja ma mniejsze może dlatego,że młoda i w doniczce rośnie, pozdrawiam anioł pojedyncze kwiatki jeszcze ma
EPODLAS 10:26, 16 sie 2012

Aniu Purpura, ma średnie kwiaty. Ale jest ich dużo. Rośnie zadziwiająco pięknie, aż się boję żeby coś jej się nie stało. Błękitny Anioł kwitł krócej, ale jakieś pojedyncze kwiaty jeszcze ma. To jego pierwszy rok u mnie. Mam nadzieję, że jeszcze pokaże na co go stać. Kupiłabym już inne powojniki, ale M musi mi zrobić następną pergolę. Nareszcie ogrodzenie jeż prawie skończone. Na drugi rok może się majster zabrać za inne rzeczy.
EPODLAS 10:43, 16 sie 2012

Rosa rogusa. Zawsze mi się podobała. Za zapach, za czerwone jabłuszka jesienią i ładnie przebarwiające się jesienią liście. Niby taka zwyczajna roślina, a ja mam z nią kłopoty. Cały czas walczę z mączniakiem na niej. W tym roku już 2 razy pryskałam Sckore, zrobię to jeszcze raz. Ale są sukcesy. Pierwszy raz zawiązała owocki. Nie jest obsypana kwieciem, ale kwitnie długo. Zapach roznosi się po ogrodzie.

Powstaje nowa rabata, tu widać ją na drugim planie, po prawej stronie

Pięciornik Gold Finger, kupiony w tym roku.

I jak tu nie kochać cynie? Za te kolory, za niezawodność i za to że są.

tengel27 11:21, 16 sie 2012

Monika352 napisał(a)

Zachód słońca, jak pisałam był niesamowity, do tego była tęcza, którą jednak nie udało mi się ładnie sfotografować. Powietrze było przejrzyste no i ten widok!!!!

Zdjęcia, zostały niedużo poprawione, naprawdę tak to wyglądało.

Moja jedyna pergola w ogrodzie. Błękitny Anioł już przekwitł, a Purpura Plena Elegants, jeszcze pięknie kwitnie.

Bozenko! Nie tylko zachód słońca cudny!! Powojnik tez po prostu zachwyca!!! Do zobaczenia w sobotke!!!!

Piękne fotki zachodzącego słońca, a powojnik to po prostu cudo... ta kaskada kwiatów
Milka 12:01, 16 sie 2012

Bożenko, ale cudnie udało ci się uchwycić zachód słońca
powojnik wprost niesamowity, a cynie zawsze mnie zachwycały, ale niegdy ich nie siałam; wiem, że to się zmieni i w przyszłym roku będą u mnie królować
pozdrawiam i życzę cudownego spotkania
EPODLAS 19:05, 16 sie 2012

Dzięki za pochwały za "zachód słońca" Dzisiaj byłam w Tesco i pooglądałam sobie lustrzanki. Ale na oglądaniu się skończyło. Ale obiecałam sobie że muszę mieć taki aparat. O cenach nie wspomne, bo dobra lustrzanka niestety słono kosztuje.
I tak na razie dalej będę pstrykać fotki małym Kodakiem. Pozdrawiam wszystkich którzy lubią robić fotki.