Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Monic 20:58, 15 sie 2012

Gabrysiu, zachwycające bukiety!!!
I żółta rabata też piękna
Sebek 21:02, 15 sie 2012

Ojej - ale się napracowaliście z tym trawnikiem - zakładaliście siatkę na krety? Bo to przez nie chyba ta wymiana?

A sesja przepiękna - angielka na prawdę angielska
EPODLAS 21:03, 15 sie 2012

A ja Gabrysiu, zazdroszczę ci zawilców japońskich. To moje ulubione kwiaty. Ile ich się naoglądałam w Anglii. U mnie zmarzły zimą mimo, że je okryłam. Na szczęście jakieś nędzne resztki zostały. Robimy nową rabatę w ogrodzie i tam je chce przenieść. Kwitły mi w zeszłym roku, w tym nie. Mam nadzieję, że te resztki zawilcowe się rozrosną i będę się jeszcze cieszyć tymi pięknymi kwiatami.
Gabriela 21:54, 15 sie 2012

Sebek napisał(a)
Ojej - ale się napracowaliście z tym trawnikiem - zakładaliście siatkę na krety? Bo to przez nie chyba ta wymiana?

quote]

To nie jest wymiana trawnika, bo tam nigdy nie było trawnika, rosło co chciało, ale ponieważ tam właśnie, po tej stronie jest najlepsza ziemia i było najrówniej, to i trawy było najwięcej i zostawiliśmy tę część już na koniec.W tym roku jednak były już głównie mlecze. Siatki nie będzie, zbankrutowałabym na siatkę na pół hektara. Będą piszczące odstraszacze na baterie, bo się sprawdzają plus częste koszenie. A pod sosnami i świerkami azalie i rododendrony i jeszcze jedna, trzecia magnolia.
Gabriela 21:56, 15 sie 2012

EPODLAS napisał(a)
A ja Gabrysiu, zazdroszczę ci zawilców japońskich. To moje ulubione kwiaty. Ile ich się naoglądałam w Anglii. U mnie zmarzły zimą mimo, że je okryłam. Na szczęście jakieś nędzne resztki zostały. Robimy nową rabatę w ogrodzie i tam je chce przenieść. Kwitły mi w zeszłym roku, w tym nie. Mam nadzieję, że te resztki zawilcowe się rozrosną i będę się jeszcze cieszyć tymi pięknymi kwiatami.

No widzisz, a u mnie same się wysiewają i te zeszłoroczne siewki wszystkie przezimowały bez żadnego okrycia. Nie ma sprawiedliwości.
Bogdzia 22:10, 15 sie 2012

Gabrysiu pochodziłam , pooglądałam . Pięknie u Ciebie , nawet miejsce pod trawnik przygotowane perfekcyjnie. Wszystko ładnie kwitnie i taki błogi nastrój z tych zdjęc bije.
agata_chrosc... 22:17, 15 sie 2012

Ależ pięknie! Taki prawdziwy ogród! Żadna namiastka! Mogę tylko zazdrościć
barbara_kraj... 22:47, 15 sie 2012

Gabriela napisał(a)

Odętki zaczynają przemijać:

Imponujące kępy masz Gabrysiu Ciekawe, kiedy moje się tak rozrosną. Mam je dopiero od zeszłej jesieni.
Przetacznik 09:26, 16 sie 2012

no proszę ja wstawiłam u siebie nasz niepozorny ale ładny bukiecik w koszyczku to się dziewczyny dziwiły, że nie bukiet a u Ciebie też koszyki piękne ziołowe właśnie znalazłam : )
popcorn 09:38, 16 sie 2012

Gabrysiu za kazdym razem Twoj ogrod na nowo mnie zachwyca
Cudo!!! A plac pod trawnik - równy jak stół!