Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 13:34, 18 cze 2012

Do góry
A to moja rabata różana z frontu.... wyglądały po zimie kiepsko..a tu będą ładniejsze niz rok temu ..... chyba usłyszały,że chciałam je wyrzucić..... bo mnie te kółko do koszenia denerwuje..... chyba zostaną.... teraz majatak dużo pąków, że ho, ho, ho jak zakwitną to będzie bajka..teraz pojedyńcze kwiatki

A obok akacja (robinia) powtarza kwitnienie....
Mój mały raj na ziemi :) 13:34, 18 cze 2012

Do góry

Ale pięknie i podusia na leżaczku już wyciągnięta. Moja też, nawet 50 zł rabatu dostałam nią, więc wyszło tanio. W ten weekend testowałam dłuższe leżenie, mogłaby być grubsza bo w kuperek gniecie
Mój kawałek raju 13:31, 18 cze 2012

Do góry
Ania napisał(a)

Te dwa zdjęcia powalają na kolana ostróżka i bodziszek tyle wiem ale jakie dokładnie to są odmiany Aniu?

Aniu to są zdjęcia samych ostróżek jasnoniebieska to Blue Bird, biała to Galahad,ta najciemniejsza'Purple Passion' wszystkie z serii Pacyfic
Ogrodnik mimo woli 13:27, 18 cze 2012

Do góry
Moje róże.. no nie..mam wiecej..... ale te sobie zmniejszyłąm do wstawienia....kilka foto i zwiewam wkońcu wziąć sie za robote..... po wczoraj jestem cała połamana....
Tę kupiłam 2 lata temu jako miniaturke.... obok jest druga, ale jeszcze nie kwitnie..trzecią szlag trafił..i całe szczęscie.... bo i te juzsię nie mieszczą..... miniaturka..ha, ha, ha... kawaty miniaturowe, ale krzak wcale nie mini, ani nie midi.....on jest MAXI

To jest tegoroczny nabytek....

I ten też.....

Ta też..tylko po deszczach dostała plamki na płatkach.... mam z tym coś robić?????
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:25, 18 cze 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)

Witaj. Cudne te Twoje hosty, zwłaszcza na tym zdjęciu są niezwykle malownicze i takie dorodne.
Na innym zdjęciu wypatrzyłam zestawienie host z niebieskimi kwiatami - moje ulubione. Pokochałam je w tym roku, gdy niewielka kępa irysów zakwitła obok biało-zielonych host. Teraz widzę, że szałwie i orliki to także fajny pomysł, godny zapożyczenia Pozdrawiam serdeczenie!
Ogrodnik mimo woli 13:22, 18 cze 2012

Do góry
justi napisał(a)

Napisałąm meila..z prośbą czym mam popryskać, aby uratowac hosty

Aniu wiesz może jakie to odmiany, bo mam te same i nie znam?

Widząc Twoje piękne ostrózki, żałuję, że swoją jedyną niebieską zniszczyłam celowo. Ale ze mnie durnota

Niestety nie mam zielonego pojęcia.... hosty to były hosty...i miały łądne liscie...a to już wystarczyło zupełnie...
Tak, ostróżki są cudne Dosadzisz sobie jeszcze..ja nawet jak kupowałąm teraz to kwitły jesienią.... bo one powtarzaja..tyle, że już słabiej...
Ogrodnik mimo woli 13:20, 18 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Napisałąm meila..z prośbą czym mam popryskać, aby uratowac hosty
A jak o hostachmówimy to wstawie moje dwie kępy..zdjęcie nocne... i chę taką mieć z tej chorej wokół katlapy...... ale chyba za mało zamówiłam.... nie mam ochoty czekać na efekt 5 lat..poza tym nie mam ochoty potem ich dzielić..... by zagęścić..posadzę przy korzeniach katalpy, a potem nieswskazane jest grzebanie przy korzeniach drzew... wiec jak tylko dostane odpowiedż ze sklepu..to domówię więcej.... ....

Aniu wiesz może jakie to odmiany, bo mam te same i nie znam?

Widząc Twoje piękne ostrózki, żałuję, że swoją jedyną niebieską zniszczyłam celowo. Ale ze mnie durnota

W cieniu - zacieniona 13:20, 18 cze 2012

Do góry
c.d nowych "kamiennych kręgów"
Ogrodomania Oli 13:18, 18 cze 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:12, 18 cze 2012

Do góry
widok na skalniak

rabata M., róże Chopin, hortensje Limelight, miłorzęby, trawa miłka okazała, liliowce i obwódka z bukszpanów, jeszcze nie cięte i zabronił mi ich dotykać!

winogrona dojrzewają

trawki rosną, a Anabela zakwitnie, ma juz pąki
Ogrodnik mimo woli 13:10, 18 cze 2012

Do góry
Wczoraj pojawił się nowy gatunek ptaka..... jeszcze nie wiemy co to... wszedł mi na taras.... blisko mnie....a ja nie miałam aparatu...buuuuuuuu

Ogrodnik mimo woli 13:08, 18 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu napewno pokupowałaś wysokie odmiany,to stożek wzrostu im machnij jak piszesz,że już takie monstrum a czy te oczko będzie już w sierpniu? a w ogóle to dzisiaj się wstrzymaj z pracą bo u Ciebie podobnież straszny upał 32 st. ja też do domu przyszłam bo za gorąco

Upał nieziemski....w cieniu 32 stopnie....
Chłopaki kopią dół..... własnie M uratował moje oczko wodne.... bo kazaliśmy zrobić schodki na rośliny..wiec wykopali schodki, a jak poszliśmy do roboty..a zostali sami....to zrobili na połowie ..zjeżdżalnie kasująs schodki...... grrrrrrr Na szczęscie reszty nie zdążyli......coś siejeszcze da uratowac.... Chcemy na sierpień uruchomić wodę..napewno bedzie nieskończone...... bo i czas i finanse nas chyba wstrzymają....
Tak było rano..teraz jest 3 razy głebiej i więcej....tyle, że po prawej nie ma już schodków tylko ostry skos...grrrrrr
Ogrodomania Oli 13:05, 18 cze 2012

Do góry
Początki w Kruklandii 12:59, 18 cze 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
No to kolejna moja propozycja,
pozbywamy się w niej podziału tych rabat i robimy ja jako jedną:

może to poprawi wygląd tych rabat widzianych łącznie

OOOO.....no to już mnie się podobie bardziej
Początki w Kruklandii 12:57, 18 cze 2012

Do góry
Nic lepszego nie wymyśliłam....
Początki w Kruklandii 12:53, 18 cze 2012

Do góry
No to kolejna moja propozycja,
pozbywamy się w niej podziału tych rabat i robimy ja jako jedną:

może to poprawi wygląd tych rabat widzianych łącznie

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:49, 18 cze 2012

Do góry
Ku ogromnej uciesze mojego Prezesa pojawiły się pierwsze truskawki i poziomki

A na tarasie w donicach kwitnie groszek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:47, 18 cze 2012

Do góry
a ta hortensja była czysto biała i taka się zrobiła, takie brudne bordo

mam też takie żurawki, nn

a te to chyba tirelki, część kwitnie, ale maja inne liście
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:33, 18 cze 2012

Do góry
Z piwnicy wytachałam dzisiaj krzesło, które po liftingu mam zamiar zaaranżować przed wejściem...

Ogród z perspektywą na przyszłość 12:31, 18 cze 2012

Do góry
Dziś spacerowałąm po naszej wsi, gdzie tylko jedna Pani ma "zrobiony ogród". Widziałam u niej piękny klon o barwie czerwonobrunatnej. Sama już nie wiem. Kiedyś nawet zastanawiałam się nad platanem, ale boję się, że nie opanuję przyrostów. Teściowa uważa, że w tym miejscu, przed samym wejściem powinno być coś zimozielone. Zastrzelona jestem i po tym spostrzeżeniu nie wiem nic

A kanciki M robi naprawdę superowe. Po cichu mierzyłam czas, hihi. około45 metrów robił 20 minut!!!! Ma facet sposób. Ja kupiłam u Danusi szpadelek Bentleya, a on przywiózł z Holandii taką haczkę, ale nie taką zakrzywioną, tylko prostą. Zaraz zrobię fotkę. Praca idzie bardzo łatwo,bo z góry tnie szpadelkiem i podcina całość tą haczką.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies