Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

anna_studio 13:12, 10 sie 2012

Syla napisał(a)
Egzotyczny kwiatuch dla Wszystkich

Oooooo...czyścik do butelek... znam go
anna_studio 13:15, 10 sie 2012

Syla napisał(a)

a żeby tak strasznie cały czas nie było

...bardzo podobają mi się ujęcia
Keri 13:46, 10 sie 2012

Witaj Sylwio, w Twoim wątku piszę swój pierwszy wpis na ogrodowisku. Przeglądłam Twoją galerię imponującego ogrodu który stworzyłaś i powiem Ci że dzięki Twojemu wątkowi i chęci wpisu u Ciebie zapisalam sie na ogrodowisko Absolutnie chylę czoła Twoim działaniom ogrodowym, masz świetne pomysły oraz genialny zmysł jak i co posadzić. Ja jestem ze swoim ogrodem daleko z tyłu, mam jeszcze mnóstwo pracy w nim a tempo które wkładam w jego tworzenie nie może byc tak szybkie jak u Ciebie, gdyż niestety w tamtym roku przepłaciłam zbyt duży wysiłek fizyczny dolegliwościami zdrowotnymi, dlatego ja nie wiem jak Ty to robisz że u Ciebie tyle rzeczy się dzieje. Ja tez jestem z Krakowa, i na domiar wszystkiego skojarzyłam ze Ty mieszkasz kilka metrów od moich znajomych którzy tez mają domek z ogrodem, że tez wcześniej nie dostrzegłam Twoich cudów w realu. Mój ogród jest akurat położony z zupełnie drugiej strony Krakowa. A co jeszcze chyba mamy dzieci w podobnym wieku, mój Kuba ma skończone 6 w kwietniu, hehe i też byliśmy w tym roku w Turcji - ja moge polecić Hotel Gypsophila Village, genialny jest i nie wyobrażam sobie lepszego.
Zaglądam do Twojego wątku prawie codziennie i jest zdecydowanie moim ulubionym. Może kiedyś odważę się żeby pokazać swój ale na razie to byłoby wstyd zamieszczać tego co jest obecnie, ponieważ mamy nie w pełni zasianą trawę, ja mam skalniak z kwiatami, i chuśtawka dla dziecka ze zjeżdzalnią, oraz będę w tym roku sadzić tuje, wszystko inne jest daleko z tyłu i mnóstwo pracy przed nami. Pozdrawiam Cię serdecznie i czekam na kolejne wpisy i nowości w Twoim wątku.
anula_wn 14:23, 10 sie 2012

hello Syla! jak zwykle ślicznie ogród masz jak ta lala
a takiego czyścika zobaczyłam pierwszy raz w Turcji i ...byłam zdziwiona, że nie jest szorstki, hehe
abiko 15:06, 10 sie 2012

Syla witaj po urlopie, wpadłam tylko na chwilę, mam nadzieję, że wypoczęłaś i masz nowe siły..do pracy w ogródku
buziaki
myszorek 17:58, 10 sie 2012

anna_studio napisał(a)

a żeby tak strasznie cały czas nie było

...bardzo podobają mi się ujęcia

Rany Julek, Sylwia, ale Ci się wszystko buja! To są carexy evergoldy przed kocimiętką?

Platan boski, ja też już jestem zakochana w tym drzewie. Za kompostownik synowi należą się normalnie laury i noszenie na rękach!
Syla 19:32, 10 sie 2012

Myszorek - przed szałwią posadzony jest carex Ice Cream a drzewo to tulipanowiec amerykański .... Synka nie udźwignę już niestety , natomiast nagroda była

Abiko
- witaj już nadrobiłam zaległości ogrodowe , teraz debatuję czy sadzić byle gdzie drzewa w przechowalniku czy nie jeszcze ale obawiam się że potem mi sił i czasu będzie brakować jak się szkoła zacznie .....
O tych roślinach mowa ....

Ania
- rzeczywiście przypomina czyścik piękniutki jest ... wymacałam , a właściwie chyba każdą roślinę tam wymacałam patrzyli jak na dziwoląga jak spacerowałam sobie z aparatem i cykałam foteczki roślin

Keri -
witam u siebie ciekawa jestem który to domek niedaleko mnie odwiedzasz ???? Nie wiem dlaczego ale jak jestem zmęczona to idę do ogrodu i tam się rozkręcam .... daje mi to tyle siły i spokoju .... kondycja jako tako jeszcze nie wysiadła pozdrawiam

Aniu_studio
- może i ujęcie ciekawe ale ostrość kiepska .... syn mnie wdraża w program do obrabiania zdjęć ale na takie intensywne treningi brakuje czasu .... czekam na zimę buziolki

An_tre
- Aneczko to nie kataklizm to maszyna zajeździła mi trawnik i mocno udeptała ..... ale zostawiam to miejsce na wjazd kolejnych maszyn ...... gorzej będzie z wylewaniem betonu .... Kombinuję bo betoniara nie ma szans wjechać .....
Syla 19:37, 10 sie 2012

Madzioskoczek napisał(a)
Witaj Sylwiu po powrocie

Mam do Ciebie prośbę, czy mogę prosić o fotki twojej rabatki z karmnikiem ościstym?? Jestem ciekawa jak sobie radzi

z góry dziękuję

Taki malutki sadziłam w tym sezonie ....

A taki jest teraz .....

Sebek 19:48, 10 sie 2012

Syla napisał(a)

Abiko - witaj już nadrobiłam zaległości ogrodowe , teraz debatuję czy sadzić byle gdzie drzewa w przechowalniku czy nie jeszcze ale obawiam się że potem mi sił i czasu będzie brakować jak się szkoła zacznie .....
O tych roślinach mowa ....

Jak masz je gdzie umieścić to możesz je już śmiało zadołować - co masz zrobić jutro - zrób dziś - a będziesz miała dzień wolnego
Zadołuj je najlepiej z donicami, potem będzie je można łatwo wyjąć
monteverde 19:48, 10 sie 2012

Ale ten karmnik fajnie się rozrósł i super wygląda