Żurawka ,kupiona w ubiegłym roku na próbę...i nowe tegoroczne,to moja ulubiona odmiana,zadziwia przebarwiającymi się liśćmi -Southern Comfort w całej swojej krasie....
Jolu, cieszę się, że imprezka się udała, pogoda dopisała a kwiaty gości zachwycały
Przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia imieninowe - dużo radości, zdrowia i pogody ducha
Bogusiu,ale ładnie te kamienne kręgi.Pięknie to wygląda
Maju,pierwsze kamienne kręgi liczą już 25 lat, należało je poprawić,niektóre murki się pochylały i przy okazji dodać jakieś nowe akcenty.Teraz pozostało dodać dobrego kompostu,użyznić,wsadzić nowe nasadzenia i ....czekać.
ten bukszan w donicy przytargany z ganku tak tylko poglądowo, a tam gdzie donica do góry nogami to też planuję bukszpana, mówcie czy to ma sens, bo kulki muszę zamówić
i dalej
nowy nabytek
w tym ferworze ogrodowym tak się rozkreciłam że machnęłam jeszcze jedną rabatę
i teraz zgadka-co tam posadzić ?
myslałam o róży pnącej, hostach ew. lawendzie
ale czekam na wasze opinie
beta chwilkę nie zaglądałam a tu proszę
ślicznie to zrobiłaś
a jeśli chodzi o twoją drugą rozpoczęta rabatę, również jestem za trawami
pozdrawiam
Danusia.... za odpowiedż przy tablicy 5+
Aniu, jak widzisz długo sie muszę przygotowywać do tej odpowiedzi przy tablicy , ale warto było, bo na 6+ zaliczone
Tchaikowski cd
Marto, Sebku, miło otworzyć komputer - a tam życzliwe słowa
Pogoda dopisała, chociaż w sobotę przelotne opady były. Ale wtedy my pod daszek tarasowy i salwami śmiechu straszyliśmy ciemne chmury z dobrym skutkiem. Niedziela fantastyczna - słonecznie i niezbyt upalnie
Duży stół na tarasie pod daszkiem świetnie spełnia swoja rolę
I jedna z "starego rozanego ogrodu" do identyfikacji kwiaty ogromne, rozowo kremowo-rozowe, wieksze od rozlozonej dloni, krzew wysoki, ok 1.5m ... oczywiscie jak sie uda bo zdaje sobie sprawe, ze te roze stad nie koniecznie musza byc znane u nas tz teraz to u Was
i jeszcze zdjecie malych pakow przed rozkwitem nieco lepszej jakosci, moze ono bardziej wydobywa szczegoly i detale tej odmiany
Dzisiaj korzystając z chwilki wolnego czasu w pracy stworzyłam taki oto "projekt":
Stożek już jest posadzony.Wookół stożka coś żółtego myśle o cisie elegantissima lub summergold, hortensja lub róża na pniu oraz tuje formowane,a na samym dole 3 bukszpany kule.Co o tym myślicie?
witaj Basiu
piękne kupiłaś stożki takie ogrodowiskowe
a projekt śliczny
pozdrawiam