Urszulla
12:25, 07 sie 2012

Muszę napisać oficjalnie w moim wąku, że przewertowałam w czasie upałów dużą część Ogrodowiska. Wynikiem tych buszowań jest założenie kompostownika. Narazie znajduje się on poza moją działką- tam zrzucam wszystko co zbędne. Dowiedziałam się tutaj że trawa jest doskonała na kompost a myśmy ją zawsze palili. Jak w przyszłym roku kompost się przerobi będę go wysypywać na rabaty, bo u mnie jedna glina. To na dobry początek. A może w przyszłym roku mąż zrobi mi ładny kompostownik w ogrodzie?...
A druga sprawa: zbieram też korę z desek które tniemy na rozpałkę do pieca. Przerobi się przez zimę-będzie też doskonała na rabaty. Ze 2 lata temu mieliśmy również pokaźną ilość kory, która przeleżała i wysypana została w tym roku m.in.od borówkę amerykańską. Plony były wyśmienite.
A druga sprawa: zbieram też korę z desek które tniemy na rozpałkę do pieca. Przerobi się przez zimę-będzie też doskonała na rabaty. Ze 2 lata temu mieliśmy również pokaźną ilość kory, która przeleżała i wysypana została w tym roku m.in.od borówkę amerykańską. Plony były wyśmienite.