W ogrodzie szaleństwo różane i ogólne. Wstawię więc jeszcze kilka fotek. Caradonna króluje.
Ta szałwia pod dereniem wysiała się i mam wrażenie, że nie odstaje cechami od matki???
Hej wszystko ma swoje plusy i minusy, np. świerki, jodły koreańskie i inne iglaki i inne wysokie sadzone 5 lat temu w lesie mają przyrost 10-15 cm. Przykład poniżej - moje sadzone 5 lat temu w lesie i mojej mamy w polu 2 lata temu (wyjściowo drzewko tej samej wielkości).
Lecę pooglądać Twoje piękne pole
Dawno nie było zakupów. Obejrzałam ceny drzewek…… Tu zapadło długie milczenie. Jak dobrze, że większość kupiłam w zeszłym roku. O cenach klonów już nawet nie wspomnę.
W każdym razie wielkie tiarelle, szałwie i amsonia przyjechały ze mną. Jakie stanowisko macie dla amsonii?
A Śniadek szybko mnoży cebulki i tworzy kępkę.
A to że później rośnie w różnych częściach ogrodu, to raczej zawieruszone malutkie cebulki,wyrwane podczas plewienia, rozgarnięte z ziemią, albo wędrujące do kompostu i potem z nim na rabaty.Albo podczas przesadzania roślin.
Rumianko, rododendrony śliczne, resztę idę oglądać wstecz.
No te zdjęcia pokazują jak masz pięknie!!
A po dzwonki Poszarskiego nie ma rady - musisz przyjechać. Nie mówiąc o małych przywrotnikach - tych też mam jeszcze sporo do wydania
Ja już nie wysypuję korą bo poszłabym z torbami - musi starczyć skoszona trawa Ale już sobie wyobrażam jak to ładnie u Ciebie wygląda z takim wykończeniem.