Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka
15:28, 06 cze 2012
Jałowiec płożący Wiltonii rośnie przed domem - mam 11 sztuk - kiedy zakryją ziemię? Od 3 lat jakoś wolno rosną...
Widziałam wczoraj przed sklepem z garniturami - cudnie wygląda taki dywan z niego
Duże bukszpany kupione zimą podsychają - mam nadzieję nie zamierzają się odmeldować
Nowych przyrostów brak 
Nowa rabata - fotka ku pamięci, za rok rośliny będą sporo większe mam nadzieję!
Bukszpanowa poczekalnia - nie widać że to 100 szt, prawda? Po 3-5 szt w doniczce...
Żywopłot różany kwitnie
I jest dożć wysoki już! Miejscami ze 120 cm??
Żurawinki kwitną! Pod borówkami świetnie sobie radzą, w warzywniku chyba miały za sucho, liście im zrobiły się czerwone i schną
I ta kulka podejrzana - przyrostów nowych brak... mam nadzieje nie uschnie mi
Nawet małe doniczkowane bukszpaniki się poddały - od wiosny podlewam, więc nie wiem o co chodzi
Tu tylko 1, kilka wyrzuciłam
Czy czosnkom powinnam ściąć owocostany? Czy czekać aż dojrzeją i posiać nasionka? Warto?
Z bliska:

Widziałam wczoraj przed sklepem z garniturami - cudnie wygląda taki dywan z niego

Duże bukszpany kupione zimą podsychają - mam nadzieję nie zamierzają się odmeldować

Nowa rabata - fotka ku pamięci, za rok rośliny będą sporo większe mam nadzieję!

Bukszpanowa poczekalnia - nie widać że to 100 szt, prawda? Po 3-5 szt w doniczce...

Żywopłot różany kwitnie

Żurawinki kwitną! Pod borówkami świetnie sobie radzą, w warzywniku chyba miały za sucho, liście im zrobiły się czerwone i schną

I ta kulka podejrzana - przyrostów nowych brak... mam nadzieje nie uschnie mi

Nawet małe doniczkowane bukszpaniki się poddały - od wiosny podlewam, więc nie wiem o co chodzi

Tu tylko 1, kilka wyrzuciłam

Czy czosnkom powinnam ściąć owocostany? Czy czekać aż dojrzeją i posiać nasionka? Warto?

Z bliska: