Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:28, 06 cze 2012

Do góry
Jałowiec płożący Wiltonii rośnie przed domem - mam 11 sztuk - kiedy zakryją ziemię? Od 3 lat jakoś wolno rosną...

Widziałam wczoraj przed sklepem z garniturami - cudnie wygląda taki dywan z niego

Duże bukszpany kupione zimą podsychają - mam nadzieję nie zamierzają się odmeldować Nowych przyrostów brak

Nowa rabata - fotka ku pamięci, za rok rośliny będą sporo większe mam nadzieję!

Bukszpanowa poczekalnia - nie widać że to 100 szt, prawda? Po 3-5 szt w doniczce...

Żywopłot różany kwitnie I jest dożć wysoki już! Miejscami ze 120 cm??

Żurawinki kwitną! Pod borówkami świetnie sobie radzą, w warzywniku chyba miały za sucho, liście im zrobiły się czerwone i schną

I ta kulka podejrzana - przyrostów nowych brak... mam nadzieje nie uschnie mi

Nawet małe doniczkowane bukszpaniki się poddały - od wiosny podlewam, więc nie wiem o co chodzi
Tu tylko 1, kilka wyrzuciłam

Czy czosnkom powinnam ściąć owocostany? Czy czekać aż dojrzeją i posiać nasionka? Warto?

Z bliska:

Mój kawałek raju 15:20, 06 cze 2012

Do góry
nie to nie to samoto jest trójsklepka inaczej lilia żabia a to trzykrotka jest biala, liliowa niebieska
W cieniu - zacieniona 15:16, 06 cze 2012

Do góry
Mały eden Ewy 15:13, 06 cze 2012

Do góry
jaśminowiec

zakwitła jako pierwsza

ligustr
W cieniu - zacieniona 15:11, 06 cze 2012

Do góry
M. podciął tuje i zrobiło się maleńkie miejsce na coś ???
Na razie stoją doniczki...muszę coś wymyślić....
Mój jesienny ogród 15:10, 06 cze 2012

Do góry
Pokaż Krysiu co tam fajnego będziesz dzielić. Zobacz moje sadzonki, podzieliłem jedną na 10 części.

zdjęcie z połowy maja.
W cieniu - zacieniona 15:08, 06 cze 2012

Do góry
Myślałam,że straciłam swoje białe serduszki...ale się zregenerowały i zaczynają kwitnąć.
Nasz przydomowy ogródek 15:08, 06 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Zbyszku czy napisałbyś mi jeszcze jaka to odmiana jałowca
Ja mam u siebie dwa przywiezione od babci (takie bardziej srebrne,niebieskie) inaczej rosną, tak bardziej do góry.Też je strzygłam w tamtym roku.Ale efekt jest zupełnie inny przez to że nie są takie rozesłane............

Nie wiem co za odmiana - to było tak dawno i wtedy nikt nie zwracał uwagi na nazwy. A co do wysokości to wydaje mi się że im wyższy tym lepszy jest do zrobienia bonsai . Danusia mocno się zastanawiała czy z mojego coś wyjdzie . A druga sprawa - to jeżeli to nie jest odmiana typowo kolumnowa , można go różnie formować.

Zobacz sobie poniżej ( zdjęcie z tamtego roku ). Ta kula to jest dokładnie ta sama odmiana co bonsai (trochę młodszy jest ) . Od początku był cięty na kulkę .

Ta moja wada genetyczna zaszkodziła mi na oczy,,,, co ja tu widzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:06, 06 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

(...) pismo obrazkowe w formie dokumentacji; pewnie Konstancja luknie, jak wyglądają moje kanny, bo jakieś bidy i na domiar złego widać jaki byle jaki trawnik!

Irenka wiesz jaką cyfrę miałam przy Twoim plusiku !!!??? ... 39 ... 39 postów ... dlatego w końcu ktoś musi to powiedzieć ... absolutnie nie da się tu być na bieżąco ... nie wiem ... może przerwy rób parogodzinne ... kanny zobaczyłam najpierw w donicach i mnie odurzyłaś bo tam kwiat już jest !!! ... te może i biedniejsze ale za to widzę będą różne kwiaty ... i też mam taki jakby podpalony brzeg liścia na kilku ... do donicy wsadziłam po jednej niby ale u mnie chyba nie były zbyt dobrze pocięte karpy bo z jednej wychodzi po kilka zawiązków ... podsadzę je ... myslałam o lobelii (chyba myslałam bo mi tak podpowiedziałaś albo ktoś inny ) ... to bordowe fajne ... cokolwiek to jest ...

w niecierpkach jestem absolutnie zakochana ... i absolutnie nigdy nie mogę namierzyć białych ... a widzę, że są piękne

niemożliwe, okularków nie potrzebujesz? ja mam fajną wadę genetyczną, 100 lat i czytanie jakbym miała 20!
W cieniu - zacieniona 15:06, 06 cze 2012

Do góry
Nareszcie podcięłam moje sosny...już najwyższy czas.
Mój kawałek raju 14:52, 06 cze 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Anemon St. Brigid Lord Lieutenant

Mnie już sama nazwa zachwyciła. O wyglądzie nie wspomnę .

Zauważyłam, że jak kwiat posiada swoją nazwę to jest jeszcze piękniejszy Od jakiegoś czasu u siebie też staram się, żeby nie były to nn .. Anemon piekny

to są amenony inaczej zawilce z serii St. Brigid, jest jeszcze Admiral - lila róż i Mount Everest - biały
Pogaduchy skowronków 14:51, 06 cze 2012

Do góry
isia33 napisał(a)

Hej skowroneczki. Beatko - mogę napisać tylko jaka na Południu . Zachmurzone i 12 stopni. W nocy lało , wczoraj lało . Bardzo się cieszę że ziemia nabrała wilgoci (uzupełniałem placki na trawie i może wreszcie uda mi się je załatać przy takiej pogodzie ). Miłego dnia wszystkim.

Witajcie,
Zbyszku moje serce zawsze przyspiesza na te widoki. Jak je widzę, wiem, że jesze parę kilometrów i jest DOM!

Iwonko - pozdrowienia z gór naszych . Sama wiesz najlepiej jak pięknie w naszych stronach.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:51, 06 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
(...) pismo obrazkowe w formie dokumentacji; pewnie Konstancja luknie, jak wyglądają moje kanny, bo jakieś bidy i na domiar złego widać jaki byle jaki trawnik!

Irenka wiesz jaką cyfrę miałam przy Twoim plusiku !!!??? ... 39 ... 39 postów ... dlatego w końcu ktoś musi to powiedzieć ... absolutnie nie da się tu być na bieżąco ... nie wiem ... może przerwy rób parogodzinne ... kanny zobaczyłam najpierw w donicach i mnie odurzyłaś bo tam kwiat już jest !!! ... te może i biedniejsze ale za to widzę będą różne kwiaty ... i też mam taki jakby podpalony brzeg liścia na kilku ... do donicy wsadziłam po jednej niby ale u mnie chyba nie były zbyt dobrze pocięte karpy bo z jednej wychodzi po kilka zawiązków ... podsadzę je ... myslałam o lobelii (chyba myslałam bo mi tak podpowiedziałaś albo ktoś inny ) ... to bordowe fajne ... cokolwiek to jest ...

w niecierpkach jestem absolutnie zakochana ... i absolutnie nigdy nie mogę namierzyć białych ... a widzę, że są piękne
Ogród Ewy :) 14:40, 06 cze 2012

Do góry
Dzięk Irenko za odwiedziny, na Ciebie zawsze mogę liczyć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:39, 06 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
A to fotorelacja dla Konstancji jej małż biegał, z opóźnieniem odczytałam wiadomość, więc tylko mogę pokazać swoje początki, bo docelowo liczę na 2 m! dołem dałam jednoroczne, płożące

tylko pliss, nie patrzcie na trawę!

jak to się robi żeby nie zapeszyć ... tfu tfu na wszelki wypadek ... Irenka jakie bidulki? ... mają piękne zdrowe liście ... i kwiat mają ... moje coś w nocy chyba podgryza ... w dzień się chowa tylko ogryzki zostają ... kwiatu nie ma ... jakieś szersze liście mam ... a kwiat piękny ... mam nadzieję, że u mnie też będzie bo słyszałam, że mogą nie zakwitnąć...
Ogród Ewy :) 14:38, 06 cze 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Dzień dobry imienniczko Przepiękne róże! Czy te podpory kupiłaś gotowe czy były robione na zamówienie?

Podpory robił mój M
Dziękuję za odwiedziny miłe słowa Kącik różany ucierpiał bardzo tej zimy, nie ma już Pirouette Mary Rose przesadzone jesienią malutkie, bo mocno cięte były, Laguna też niezbyt dorodna
Ogród Ewy :) 14:30, 06 cze 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Cd ..

pokazałąś więcej, ale dla mnie to i tak już szok!!!
cudnie
Ogród Ewy :) 14:26, 06 cze 2012

Do góry
Eve napisał(a)

3 czerwca 2009
zaczynają kwitnąć Laguna i Pirouette w kąciku różanym koło ławeczki/

Laguna

urzekły mnie Twoje róże... kącik tak niezwykle bajkowy, że aż chciałoby się usiąść w pobliżu i podziwiać kwiaty. Cudne, cudne! Cały Twój ogród jest przepięknie ukwiecony
Ogród Ewy :) 14:15, 06 cze 2012

Do góry
Eve napisał(a)

Dzień dobry imienniczko Przepiękne róże! Czy te podpory kupiłaś gotowe czy były robione na zamówienie?
Ogród Ewy :) 14:09, 06 cze 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies