to do ciurkadełka prawie doszłam ... prawie bo dziewczyny popłynęły z erotyką inaczej i sama zgłupiałam ... ... szczęśliwie wszystko jasne ... Agatka zgięta wpół od tygodnia łączy się w bólu ze zgiętym wpół Adasiem ... pozdrawia realistycznie o dogorywaniu w takiej marnej kondycji wspomniawszy ... kropka ...
powracając znów się czepię kamiennego ciurkadełka ... nic dziwnego, że wróbelki zlatują z całej okolicy bo to iście królewskie łazienki ... niestety wróbelki wstydliwe i na czas dnia otwartego przytomnie się ewakuowały ... co pozwoliło nam zwykłym śmiertelnikom cieszyć oczy i uszy a nade wszystko emocje ...
O matko!
Pojechalismy z M na dzialeczkę .nic nie połamane, tylko jabłek naspadało dużo i taki ogólny rozpierdzielnik! wiaderka , gałęzie drobne porozrzucane.Miskę znalazłam miedzy liliami!!
Niestety dach mi przecieka w altance
Buziol Elu
a tu druga rabata hortensjowa - po drugiej stronie reanimowanego bukszpana - tutaj są hortensje Grandiflora i Anabelki w towarzystwie budleji i podsadzane żurawkami
Bożenko, wymiary.....No nie wiem,ale skoro w kopercie się zmieści..... zawiśnie u mnie.....gwóźdź już czeka.
No a ja ...ogromnie szczęśliwa.
Po tygodniowym upale na Kurpiach..... dzisiejsza pogoda nad morzem......balsamem mi!
Wszystkich wojażujących pozdrawiam ,a pilnujących ogródka... również,ale tym ostatnim deszczu życzę.
Zakwitły mi 2 werbeny,a pozostałe 15 sadzonek czekają na posadzenie do doniczek na zimowe przechowanie.
Witaj Agatko!
to kostrzewa sina. Kupiłam ją w ubiegłym roku, który był początkiem jakichkolwiek prac na naszym poletku i na samym początku, kiedy dokładnie nic nie było przemyślane ) obecne nasadzenie też jest przypadkowe, bo nie wiedziałam już co z nią zrobić a i sił już nie miałam po tegorocznej wiosennej akcji
Nigra jest piękna jestem nią zauroczona kupiłam szczepioną na pniu na wysokości 2 m czyli będzie wysoko tworzyć koronę i do tego w formę kulistą ta Nigra od dawna była obiektem mojego porządania )) trudno o nią teraz bo ostatnia zima załatwiła uprawy, a to co przetrwało pojechało na wschód. Może dopiero wiosną coś będzie. Była jedna jedyna w centrum ogrodniczym.
Dziękuję za komplement dla rabaty, ale to jeszcze nie jest to efekt pewnie będzie za kilka lat, chociaż i to co jest już cieszy
Za dobre słowo, dla Ciebie jedna z hortensji
Przypomniałam sobie, że mam przecież projekt tej rabaty od Danusi! wstawiam zatem i chyba tak posadzę tą Nigrę. Nasadzenia świerków i hortensji oraz miskantów są zgodne z projektem, bukszpany mniej, bo nie mam przeciez jeszcze żwirowej rabaty, która w przyszłości powstanie a może zamiast łezki będzie kiedyś żwirowe kółko? zatem jeśli posadzę Nigrę zgodnie z projektem to i tak będę miała możliwość zrobienia czy to łezki czy też kółka może być?
Klimatyczna doniczka do nieużywany żeliwny gril, do którego została wstawiona doniczka.
Jeżówki też bardzo lubię między innymi za to, że świetnie sobie radzą na rabacie o południowej wystawie, ale w tym roku bardzo szybko przekwitają. Jakiś ten rok dziwy w moim ogrodzie. Hortensje ledwo co rosną nie mówiąc już o kwitnieniu.