Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Mala_Mi 00:06, 23 lip 2012

Dajanko, nie ma zanczenia ile jest dziur i z której strony.. ważne, że dziur w kominie ma być tyle ile jest wykorzystywanych kanałów spalinowych i wentylacyjnych. Kanał do kominka musi być większy niz tradycyjny wentylacyjny... czyli kanał spalinowy i kanał wentylacyjny...
Poza tym wylot z komina musi być na odpowiedniej wysokosci nad dachem, aby nie było efektu wpychania spalin do domu.
Może masz za nisko kanały wylotwoe z komina, a może fachowcy nie zrobili jak trzeba kanałów wentylacyjnych????
Musisz to sprawdzić... szkoda, że mieszkasz tak daleko.. byśmy popatrzyli na Twoja instalację

PS. ja nie mam żadnego komina..ani jednego.... nie mam też komina... jest t ojedyny dom chyba w rzeszowie i okolicy bez.... kominów
dajana 00:06, 23 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Nie ma wyjścia , jakis fachowiec potrzebny bo to zbyt groźne jak czuc w domu czad.A ja nie popracowałam. Widac Bozia nie chciała. Telefony -same długie rozmowy Australia , Szkocja, Polska a po południu New York .W południe za ciepło żeby na słońcu coś robic więc z serniczkiem na tarasiku poleniuchowałam. Pozdrawiam Dajanko.

Może i lepiej ze nie popracowałaś.Przyjemniej zapewne było porozmawiać ze światem .Mój syn raz do roku na Boze Narodzenie wylatuje do Stanów Odwiedza teściów Wizyta trwa dwa tygodnie .Teściowie juz wiekowi a teściu boi się latać Raz do roku rodzice widza swoją jedyną córkę.Na pewno tęsknią i nigdy by nie przypuszczali ze mając jedyne dziecko taka odległość będzie ich dzielić Twoja córka jest jeszcze dalej ,tęsknisz za nią prawda Leniuchowałaś z serniczkiem ? no miło takie słowa czytać Czasami lenistwo jest słodkie a jeszcze z serniczkiem to juz rozpusta ,mniam .Uwielbiam serniczek Dobrej Nocki Bozenko!
Wrzos 00:13, 23 lip 2012

Dajanko, już tylko tu wśród ogrodów mogę Cię spotkać
Przyznam, że i ja tu często goszczę i dłuuugooo - chłonę wiedzę.

Ostatnio odważyłam się samodzielnie wsadzić kilka drzewek, ale dopiero dzis przeczytałam jak to robić poprawnie . Ciekawe co z tego będzie? Żal byłoby stracić takie ładne sadzonki, no i nie lubię mordować roślin (chyba, że jest to skrzyp!- to z przyjemnością)

Co u Ciebie? odezwij sie na prv
A dziś dobrej nocki Ci życzę
dajana 00:17, 23 lip 2012

asc napisał(a)
Dajanko, nie ma zanczenia ile jest dziur i z której strony.. ważne, że dziur w kominie ma być tyle ile jest wykorzystywanych kanałów spalinowych i wentylacyjnych. Kanał do kominka musi być większy niz tradycyjny wentylacyjny... czyli kanał spalinowy i kanał wentylacyjny...
Poza tym wylot z komina musi być na odpowiedniej wysokosci nad dachem, aby nie było efektu wpychania spalin do domu.
Może masz za nisko kanały wylotwoe z komina, a może fachowcy nie zrobili jak trzeba kanałów wentylacyjnych????
Musisz to sprawdzić... szkoda, że mieszkasz tak daleko.. byśmy popatrzyli na Twoja instalację

PS. ja nie mam żadnego komina..ani jednego.... nie mam też komina... jest t ojedyny dom chyba w rzeszowie i okolicy bez.... kominów

Nie masz żadnego komina ? pewnie masz rekuperator co? Komin od kominka jest w porządku tylko ten drugi jest chyba za niski .Znasz się widzę na kominach Jesteś uniwersalna ,masz sporo wiedzy w różnych dziedzinach Czytałam że u ciebie zlot ?Fajnie,,, też bym tak chciała tyle ciekawych osób poznać, oderwać się od codzienności Niestety jeszcze nie dla mnie taka przyjemność .Jesteś bardzo miła Aniu i pomocna .Dziękuję ze o mnie pamiętasz
dajana 00:23, 23 lip 2012

Wrzos napisał(a)
Dajanko, już tylko tu wśród ogrodów mogę Cię spotkać
Przyznam, że i ja tu często goszczę i dłuuugooo - chłonę wiedzę.

Ostatnio odważyłam się samodzielnie wsadzić kilka drzewek, ale dopiero dzis przeczytałam jak to robić poprawnie . Ciekawe co z tego będzie? Żal byłoby stracić takie ładne sadzonki, no i nie lubię mordować roślin (chyba, że jest to skrzyp!- to z przyjemnością)

Co u Ciebie? odezwij sie na prv
A dziś dobrej nocki Ci życzę

Jak się cieszę Reniu ze cię widzę Wszystko ci powiem na priv .Sadzisz roślinki? z pomocą tego miejsca wszystkiego można się nauczyć .Buziaki dla ciebie
Milka 17:19, 23 lip 2012

Ślad zostawiam, poczytałam wszystko, ale na kominach sie nie znam
co do snu, był ci potrzebny, pospałaś i od razu inaczej na świat spojrzałaś, pozdrawiam serdecznie
hanka_andrus 07:01, 25 lip 2012

Serdeczności z rana przesyłam,bo wieczorem po upalnym dniu jestem zbyt padnięta.
Zdrowia życzę.
Milka 16:32, 26 lip 2012

U nas straszny upał, przekroczyło 33 w cieniu, ty też dziś nie szalej z praca
a kfiatucha zostawię
Bogdzia 19:05, 26 lip 2012

Dajanko pozdrawiam wieczorową porą. Odpoczywasz????Odpoczywaj.
weronika77 20:20, 26 lip 2012

U nas po upale trochę pogrzmiało, popadało, i zaraz przyjemniej. Pozdrawiam Dajano z mojego ogródka, w którym teraz królują hortensje.