I oczywiście pozostałym gospodarzą dwóch ogrodów Wiesi, Kasi i anuli bardzo dziekuję za możliwość zwiedzenia pięknych ogrodów niestety zdjęć z tych ogrodów nie mam
To przetacznik ożankowy Krótko kwitnie...ale piękny jest... lazurowe niebo, morze..wszystko w jednym.... szkoda, że róże pod któymi był wymarzły i dopiero bidule sie zbierają do życia ..
Spotkanie super pogoda dopisała jak na zamówienie Ogród przygotowany perfekcyjnie atmosfera nie do opisania Danusiu Witku Dziękuję za miłą sobotę no i Wszystkim bardzo dziekuję za przemiłe spotkanie
Kilka nowosci, których nieobecni nie widzieli
Nowa ściana wodna w "moim" zakatku nawet konkurencji na ławeczkę nie miałem
i druga pod bukiem przy bramie Danusia sprzatała po robocie do ~ 1w nocy
Witam bardzo serdecznie!
Mam dom, mam plac - nie mam jeszcze ogrodu Póki co mam taras, który w tym roku zadaszyliśmy i co do którego chciałabym się poradzić. Taras jest od południa - zadaszyliśmy go, ponieważ w zeszłym (debiutanckim dla nas) roku w ogóle nie dało się z niego korzystać. I teraz moja prośba: chciałabym obsadzić go dookoła jakąś zielenią, ale nie mam pomysłu.. Od zachodu mąż posadził tuje - myślę że za jakieś pięć lat nas zasłonią Zależy mi na jakiś niewysokich roślinach - tak do wysokości barierki, żebym mogła podziwiać ogród, który kiedyś przecież urządzę
Z 3 zakupionych maków co t okaży miałbyć inny..... jednak jeden jest inny..... ale chyba wolę czerwone
A te wszystkie naprstnice to z siewek....a jeszcze są w grządkach i tysiące..... a tu czasu nie ma by to wyplewić..ale co tam większe łatwiej wyrywac... a rosną jak widać w szelinkach skalnych.... między kamieniem, a kostką brukową..
A tak mój Miś chodzi za rabatką.... patrzy kątem oka czy napewno go nie skrzyczę..ale tam jemu wolno, specjalnie pozostawiony pas d orpzejścia... Rabatka jeszcze nie skończona...trawnik wypalone czeka na zmiłowanie..nawet nie mam jak zrobić zdjeć by nie pokazywac tego pobojowiska..