Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

GabiK 23:53, 10 sie 2012

Widok z lustrem:

Cis:

I wiąz gejsza:

GabiK 00:03, 11 sie 2012

Coś mi żre buka płaczącego.

Liście jakby usychają. Zwijają się, brązowieją na brzegach i kruszą.
Na jednym pod spodem przyłapałam jakieś zwierza, jakby w kokonie.

Pryskać czymś jeszcze, czy dać mu spokój?
nebel 01:02, 11 sie 2012

Gabi witam Cię,
jestem na forum od jakiegoś czasu, mam małe doświadczenie w udzielaniu się na jakichkolwiek 'forach' OGRODOWISKO jest moje pierwsze
Ale wiem, żeby śledzić twój wątek i to co piszesz na forum muszę dokonać wpisu!!!
Nie będę 'ściemniała", że wpadłam z wizytą, bo te 177 stron jest dla mnie dzisiaj nie do przeczytania, ale czytałam parę Twoich wpisów na innych wątkach i to właśnie one mnie zainteresowały
Pozdrawia 'nocny marek'
ewa
danuta_ 07:02, 11 sie 2012

Gabi, piękne widoki pokazujesz - na tak małej przestrzeni udało sie tyle zmieścić - Danusia to potrafi. Fryzurki w doniczkach superowe
stychaz 07:15, 11 sie 2012

asc napisał(a)
Gabik..... przeleciałam Twoje dywagacje i rozterki...... pamiętasz naszą rozmowę a Arboretum....????
Mały ogród nie może sobie pozwolić na coś co się robi brzydkie nawet na krótko!
Rozumiem Ciebie, że Ci kwiatów brakuje.... ale żurawki pięknie kwitną, hosty też kwitną ślicznie i nie prawdą jest, że one tylko ozdobne z liści.
Ja bym w tę obwódkę nic innego nie dawała niż te hosty. Wszystkie byliny lubią chwilami wyglądać nieapetycznie... szałwia w takim ścisku może łapać grzyba...... kocimiętka lubi sucho i słońce.... bukszpany suszy chyba nietolerują......
Ja mam pod wisonka też obwódkę z host.... za nic bym jej nei zlikwidowała..kiwtnie długo..a liscie ozdobne cały czas..... wada hosty, że póżno rozpoczyna wegetację. Ja pomiedzy hosty posadziłam tulipany....... nie wykopuję ich.. poprzerastały z hostami... kwitną już 4 sezony.. hosty potem przysąłniajabrzydkei liscie tulipanów. Chyba jesienia wykopię hosty i pozbędę siecebulek bo w tym roku już były tulipki kiepskie. Poczekam 2 lata i znów posadzę..... a pomyslę co tam dać na ten okres 2 lat... Tym sposobme mam kolorowo i ładnie cały czas.
Ja na Twoim miescu dałabym w skrzynie kwiaty..... a nie powtarzałą ogrodu w skrzynkach..... Na zimę mozna poukłądac gałązki świerkowe i zamaskują pustkę... wrzycić świąteczne dekoracje... wrzuciłąbym dużo cebulek krokusó na wiosnę ,a pomiezy nimi bylinki-kwatki za któymi tęsknisz. Ogód bedzie w okreeślonym stylu, a kwatki w donicach......... hmmm....ale ja tak wszystko mimo woli i nie zawsze z głową..... wiec moje informacje traktuj przez palce

Witaj Gabik !

Jeśli mogę coś wtrącić, to podpisuję się pod powyższym rencami i nogami W niewielkich ogródkach wszystko i o każdej porze musi być idealne. Tutaj nic niestety w tłumie nie ujdzie, wszystko widać jak na dłoni. Ja też miałam bylinowe zachcianki ale sobie postanowiłam, że pooglądam w ogrodniczych stadia ich rozwoju, i jak wczoraj zobaczyłam jak niektóre wyglądają po przekwitnięciu, to sobie darowałam i stanęło na tym, że jedynymi bylinami z moim ogródku będą werbeny, w których zakochałam się na zabój.
Nie zrozum mnie źle, nie twierdzę, że byliny są be ale ich urok nie trwa długo a wymagają znacznie więcej zachodu niż żurawki, trawy, hosty, trzmieliny itp.

Pozdrawiam
GabiK 09:31, 11 sie 2012

Justynko, jasne, że możesz wyrażać własne zdanie. Po to tu jesteśmy i piszemy.
U mnie są jeżówki - zobaczę co z tą rabatą zimą.

Ewo- Nebel witaj. Też Cię widziałam u paru znajomych. Mam nadzieję, że znajdziesz czas, żeby obejrzeć, co u mnie. Możesz zacząć od 98 strony.
Idę zajrzeć do Ciebie.
Asik 10:11, 11 sie 2012

Jejku, Gabi, dawno mnie tu nie było i jestem pod wielkim wrażeniem!
Kawał świetnej roboty i super efekty!
U mnie żółte żurawki też nie dają rady na słońcu. W przyszłym sezonie zastąpię je innymi.
Pozdrowienia
anieszka 11:07, 11 sie 2012

GabiK napisał(a)
Coś mi żre buka płaczącego.

Liście jakby usychają. Zwijają się, brązowieją na brzegach i kruszą.
Na jednym pod spodem przyłapałam jakieś zwierza, jakby w kokonie.

Pryskać czymś jeszcze, czy dać mu spokój?

Ja bym popryskała
JulkAd 21:35, 11 sie 2012

Gabik jak znajdziesz minutkę to zerknij na te moje zielone zmagania z hostami może Tobie przyjdzie cosik do głowy
Konstancja30 21:43, 11 sie 2012

jeżówki bardzo ładne