późną wiosną rozkwitły liliowce, to ten stary typ liliowców, nie mam jeszcze prawie wcale nowych, wspaniałych odmian, może w przyszłym roku coś pomyślę
wiosną posadziłam cebulki zawilców, mix i takie mixowate zawilce z tego wyrosły
Przylecą ptaki do każdej wody..byle troszkę krzaczków było w pobliżu.. no i niestety nie daja sie blisko podchodzić.. trzeba z oddali je obserwować....
I obiecane nowe fotki z ogrodu..
U mnie są dwie przed domem nie wiem jakie odmiany bo zostały po poprzednich właścicielach... kwitną bardzo krótko, a póżniej jakoś to drzewko nieciekawie wygląda
Mam dziś urlop, poszłam więc do mojej siostry (mieszka 50 m ode mnie..) do ogrodu, żeby w ramach "prac społecznych" poprzecinać zaniedbane w nich bukszpany (wszystko mają zostawione na tzw żywioł) generalnie jedyne prace wykonywane w tym ogrodzie to koszenie trawy... Tak więc poszłam zajęć się bukszpanami, przy okazji zrobiłam sobie z nich "młode" Pokażę Wam je przed:
i po:
i następny: to ostatnie zdjęcie to też "przed" ale chciałam psa pokazać bo się strasznie pchał w obiektyw... model jakiś .. wabi się ROKI )
Bardzo zaniedbane te ich bukszpany, nie wiem czy kiedyś ktoś je w ogóle przycinał, ale może się zagęszczą i jeszcze coś z nich będzie
I potem zrobiłam sobie rozsadę...
Pergole z fasolą wreszcie wyglądają jak trzeba. A poniżej siana przed urlopem szparagowa fasolka karłowa
Rudbekie szaleją:
I jeżóweczki:
A jeszcze miesiąc temu wyglądało tak łyso (zdjęcie wprawdzie z drugiej strony, ale jeżówek i rudbekii prawie nie widać)
moja ukochana twoja pergolapięknie wygląda
rudbekiezazdroszczę ,ja kupiłąm w tym roku i są bidulki.
jeżóweczka,hmm uwielbiam sama mam inną odmianę,ale ta również mi się podoba
i jeszcze ptaszki, które zachwyciły mnie od początku wyglądają tam cudnie