Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 10:58, 01 cze 2012

Do góry
Karolinko, Marto,Izo,Gabrysiu,Haneczko,Basiu,Ewo i wszyscy pozostali...... dziękuję za wizytę.
Piwonie rosną na słonecznej wystawie i raczej w piaszczystej glebie u mnie,od lat nie zmienianej,I tylko mróz im może zaszkodzić,bo na zimę nie okrywam,ze względu na łagodne przeważnie zimy u nas.
Trochę mi to usytuowanie nie pasuje,bo zimą zasłony dla innych bylin nie daje,ale to jedyne takie miejsce.Musi już tak zostać,bo nie w moich siłach to zmieniać.Mam nadzieję,że nowy sąsiad domyśli się i od swojej strony coś zimozielonego posadzi.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:53, 01 cze 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Z Sebkiem posadzilismy buka pod lustrem

Piękna kompozycja wyszła Danusiu!

Danusiu a ja tutaj widzę odbicie super donicy z hostą, zimuje tak bez problemu?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:49, 01 cze 2012

Do góry
Irenko na tak okrągłą stronkę 500 różyczka się należy, życzę następnych tak miłych stronek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:40, 01 cze 2012

Do góry
naj...naj...
Mój skromny ogródeczek ... 10:40, 01 cze 2012

Do góry
Dobre dziecko jesteś! Wszystkiego najlepszego! Mam nadzieję ,że zachowasz w sobie do starości taki dziecięcy entuzjazm na widok kwiecia i stworzeń wszelakich.
Pozdrawiam! i na Twoje święto kwiatka ci wysyłam.
Malwa 10:38, 01 cze 2012

Do góry
Ja w ubiegłym roku cieszyłam się malwami - w tym chyba nic nie będzie kwitnąć, ale rozsadę na przyszły rok mam przygotowaną Nie wiem tylko jak te maluszki w tym roku wysiane przezimują? Trzeba je jakoś zabezpieczyć?
Moje ubiegłoroczne:
Pogaduchy skowronków 10:35, 01 cze 2012

Do góry
Potwierdzam za Jolą,W nocy nie padało, Deszcz przyszedł około 8 rano, ale raczej mżaweczka,a teraz już tylko ostro dmucha.
Życzę miłego dnia.

Nerium - oleander 10:34, 01 cze 2012

Do góry
Ja też je bardzo lubię - mam różowego:

Testowe dodawanie zdjęć 10:33, 01 cze 2012

Do góry
To moja kolej na test:

Shot at 2012-06-01
kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 10:32, 01 cze 2012

Do góry
Witam serdecznie u siebie
O jakiegos czasu śledzę kilka wątków na Ogrodowisku, gdzie zazwyczaj sladu nie zostawiam, ale PODZIWIAM i wzdycham...ach cudne ogrody macie..
A ja.. no cóż - jestem na poczatku drogi i pomału staram się działać cosik, aby za kilka lat mieć ten swój wymarzony..
Tymczasem potrzebuję pomocy. Może ktoś zechciałby mi pomóc w kwestii pomysłu zagospodarowanie południowo zachodniej części mojego ogródka..
W zasadzie to jakiś pomysł zrodził się w mojej głowie juz jakiś czas temu ale nie zabardzo wiem jakie mogłabym wykorzystać rośliny..
Najpierw może fotka, aby mieć pogląd na sytuację..

a tu od przecinej strony

W zwiazku z tym, że jest to południowo -zachodnia stona ogrody i nie ma żadnego cienia to latem mam po prostu patelnię
Pomyslałam, żeby posadzić tam jakieś 2-4 drzewek, aby trochę to miejsce zacienić coby mi trawa "normalnie" rosła bo mam same gołe placki. Zależy mi jednak aby te drzewka urosły max 4-5 m i miały szerokość korony ok. 2-4 m
jeśli posadziłabym 4 szt to między środkowymi chciałabym postawić ławeczkę, a przy niej posadzić bukszpany (oczywiście kulki - bo jakby inaczej ) i może cosik jeszcze ...
Chciałbym aby to wszystko zrobić w formie alejki obsypanej zwirkiem lub kruszywem dolomitowym o drobnej frakcji..
Nie mam na razie za bardzo pomysłu jak to tez pogodzić z tujkami, króre są obsypane korą (zresztą jeszcze nie do końca )

Będę wdzięczna za porady

No i oczywiście zapraszam ... mam nadzieję, że z czasem będę miała co pokazać, coby się nik u mnie nie zanudził
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:31, 01 cze 2012

Do góry
...oj...będzie klęska urodzaju...
Mój kawałek raju 10:31, 01 cze 2012

Do góry
Witam wszystkich w Dzień Dziecka u mnie od 5.30 pada deszczzzzzzzzzzzz jadę w takim razie na zakupy, będę później
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 01 cze 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Słynne czosnki:

Gruppa Pollaco czyli "czosnki" przepraszam tak mi sie skojarzyło - chyba z zazdrości...

A tak na poważnie dzielcie się z nami wrażeniami, zdjęciami, ... Wam nie ubędzie, a nam sprawi OGROMNĄ PRZYJEMNOŚĆ

Nie mogę się napatrzeć na to zdjęcie, takie wiosenne, lekkie i radosne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 01 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lubie te nowe przyrosty

cudny widok Danusiu.U ciebie nawet przyrosty są równiutkie U mnie przyrosty jeśli już są...to napewno nie takie równiutkie
Moje roślinki 10:25, 01 cze 2012

Do góry
Warzywniaczek zadbany,jeszcze trochę i chwasty nie będą miały miejsca,żeby się panoszyć...lubię begonie...
Hamaki do odpoczynku 10:23, 01 cze 2012

Do góry
Ja mam taki zwykły materiałowy, zawieszony między jabłoniami - świetnie się sprawdza - jest dość obszerny także grupowo można wypoczywać Mamy go już kilka lat i świetnie się trzyma, przed sezonem wrzucam go do pralki z odplamiaczami i pachnącym płynem do płukania - i po praniu jest prawie jak nowy
Chelsea Flower Show 2012 10:20, 01 cze 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jedna wielka rabato-łąka:

Kolory: róż, fiolet i biel kwiatów, szarość liści bylin, bordowy buków, zieleń towarzyskich bukszpanów.

Mnie zachwyca połączenie jakby ogrodu formalnego z naturalną łąką; daje to odczucie bliskości z naturą; oczywiście komentarz Ewy jest idealnie dopasowany do scenerii ogrodu
Nie duża rabata - pomysły? 10:20, 01 cze 2012

Do góry
Zrobiłam jakis projekt , ale muszę do ładnie narysować i wtedy mogę go pokazać. Dosadziłam na rabate dwie ostróżki, astry , cynie. Posiałam godecję , inkarwillę. Jeżeli mi wszysto wzejdzie to jakoś będzie wyglądało, ale będę musiała dokupić jakieś byliny, żebym na drugi rok nie miała takich pustych miejsc.

Wogóle to chciałabym rabatę ciągle kwitnącą- jedno przekwita, drugie zakwita. Muszę pomyśleć nad takimi zestawieniami

Słabo teraz wygląda
W cieniu - zacieniona 10:18, 01 cze 2012

Do góry
Pierwsza lilia zakwitła w donicy.To maleńka Crimson Pixie-łodyżka ma zaledwie 10 cm,kwiat jest naturalnej wielkości. Pozostałe "porozstawiane po kątach" czekają na swoją kolej,żeby zabłyszczeć kolorami....
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:17, 01 cze 2012

Do góry
ell napisał(a)

a na balkonie mam takie kompozycje w tym roku

nie, no rewelka..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies