Urszulla, jak cośto ja Cię będę przepytywać z tej wiedzy hehehe.
Pozdrowienia dla odwiedzających i fotomoże komuś przyjdzie do głowy jakaś pomysłaco z tym fantem zrobić.
Jest to zachodnia wystawa. Od drzwi tj. tył domu do śliwy, która w tej chwili rośnie w donicy
myślałam o bukszpanowym żywopłociku lub cisowym
czy o jakimś pnączu, albo jakieś trawy np:rozplenica czy coś innego.Generalnie chodzi o zamaskowanie węża ogrodowego umocowanego na ścianie.
Dziękuję Ci raz jeszcze....
Te sadzonki są EXTRA...
...a ta moja kwitnie na biało...pokażę u siebie w wątku...bo nie chcę Ci tu bałaganu robić...
Nie spodziewałam się, że tyle odmian takiej pospolitej jasnoty może być.....
wpadłam na chwilkę, więc wstawię kilka fotek, bo zaraz znów lecę....
Śliczne rabatki Gosi!
bylinówka
róże z lawendą, cudnie otaczają dom
przed wejściem
niech będzie ciepły , słoneczny, pełen miłych niespodzianek
Jest śliczna, jak się nazywa, może namierzę ją u Szmitów ikupię
Aniu, nie wiem
Dostałam ją w prezencie bez imienia. Jedyna, która kwitnie z moich ogrodowych; reszta to zielone kępy, które po rozmowie dyscyplinującej ze mną obiecały, że może w przyszłym roku zakwitną
A tu chciałam pokazac jak mi się ładnei ukorzeniła horti Lime z zielnych sadzonek potraktowanych ukorzeniaczem ypuściła juz nowe listki mnam takich 5 szt, dosadziłam kolejne 5 zobaczymy czy te z się tak ładnei przyjmą
Częściowo żuraweczki miały korzonki a niektóre były bez te bez korzonków potraktowałam ukorzeniaczem:
a tak małe poletko żurawkowe już po podziale
z przodu widać inne żurawki , wysadzone z doniczek bo już tam miały mało miejsca
A tak wyglądało dzielenie żurawek :
z 3 sztuk uzyskałam 20 sadzonek , mam nadzieje na 100% przyjęć
okaz do podziału widac małe odrosty
a tu po podziale
to okazy przywiezione do babci do podziału
żurawki i hakone:
a to jak dzieliłam hakone:
bierzemy kandydatkę
dzielimy, ja robiłam to ręcznie, ale padało i się trochę śpieszyłam i sadzonki są różnej wielkości:
a tu już po posadzeniu
i niech sobie zdrowo rosną