Całe lato to Kasiu tylko lobelia. Bylin nie ma tak długo kwitnących, trzeba by było je ciągle zmieniać, a z tym to chyba nikt nie da rady. Ja też mam lobelię na ulicy. No może lawenda Hidcote, ale też przestanie kwitnąć
One mają odpowiednią wysokość już w czasie kupna, będzie im tylko grubiał pień i rosła średnica kuli, albo nie, jak będziesz mocno cięła. Trzeba kupować np pieniek o wysokości 1,50 albo mniej jak Ci pasuje do ogrodu.
Dzięki, Danusiu! Ty najlepiej wiesz, ile radości daje totalna przemiana w ogrodzie. Na pewno nie raz i nie dwa zdarzyło Ci się wchodzić do zaniedbanego ogrodu i wyczarowywać z niego cudeńko. I wiesz też doskonale, że wymaga to dużego wysiłku. Zwłaszcza, jeśli tych przemian chce dokonać dwoje ludzi popołudniami w przerwach między obiadem, kolacją i myciem dzieci. Ja chyba nie do końca zdawałam sobie z tego sprawę.... .
Tak naprawdę uzmysłowiliśmy sobie z mężem, że nasze dzieci przez cały ten czas były jednak niedopieszczone i musiały się zajmować same sobą. Oczywiście nie zostawały bez dozoru, ale to nie była pełnowartościowa opieka, jaką zwykliśmy otaczać nasze dzieci. Widać to było ostatnio.... Musimy to wszystko nadrobić... Już zaczęliśmy .
no musiałam sobie jakiegoś zawijaska wywinąć musiałam kiedyś pójdzie w inne miejsce, a teraz będzie powodem do rozmyślań nad projektem ogrodu tak, tak Danusiu - cały czas myślę o tym
Naprawdę uważasz, że idziemy w dobrym kierunku? wiem, że jest wiele niedoskonałości, ale staramy się
Te 15 cm to przy roślinach? Zastanawiam się czy wszystkim taka warstwa by odpowiadała. Niektóre chyba nie lubią przysypanej łodygi? A może nie tolerują tylko przysypanej ziemią? Przez taką warstwę na pewno nie rosną chwaściory, ale czy dobrze przepływa woda? Planuję nowe rabaty, więc jestem ciekawa.
Na pewno robiłam mu zdjęcia w ogrodzie Geoffa Hamiltona, podoba mi się. Został wprowadzony na salony ogrodowe właśnie na wystawie Chelsea Flower Show 2000 r przez Bloomów - byłam dwa razy w ich szkółce i ogrodach. Pewnie tam też go widziałam. Jego błękit jest piękny- jasny.
Kwitnienie całe lato, od czerwca do października, nie zawiązuje nasion.
W Polsce może wymarzać, dlatego nie polecam tej odmiany na 100 %
Na pewno robiłam mu zdjęcia w ogrodzie Geoffa Hamiltona, podoba mi się. Został wprowadzony na salony ogrodowe właśnie na wystawie Chelsea Flower Show 2000 r przez Bloomów - byłam dwa razy w ich szkółce i ogrodach. Pewnie tam też go widziałam. Jego błękit jest piękny- jasny.
Kwitnienie całe lato, od czerwca do października, nie zawiązuje nasion.
W Polsce może wymarzać, dlatego nie polecam tej odmiany na 100 %