Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Pszczelarnia 09:03, 01 cze 2011

Danusiu, zostaw ten róż w tym kąciku. On łagodzi soczystą zieleń i jest taki kameralno-buduarowy (może się okazać, że będzie to kącik dla kobiet ) A ten malinowy kolor też jest OK ale - wg mnie - musiałby mieć jakieś towarzystwo obok siebie, bo tak (jak zauważyła Hania) bardzo prowokuje zmysł wzroku. Pięknie.
Gardenarium 10:47, 01 cze 2011

ewfcia napisał(a)

Ja szykuję się właśnie do zakupu lizaków tj. kulek cisowych na pieńku czy mogłabyś doradzić na co zwrócić uwagę.
Zastanawiam się czy skoro są im ścinane stożki wzrostu przy formowaniu to czy w ogrodzie jak je posadzę to jeszcze mi urosną trochę czy już tylko będzie pogrubiał się pień? Bo nie jestem pewna czy przy zakupie muszę zwrócić uwagę na wysokość.

One mają odpowiednią wysokość już w czasie kupna, będzie im tylko grubiał pień i rosła średnica kuli, albo nie, jak będziesz mocno cięła. Trzeba kupować np pieniek o wysokości 1,50 albo mniej jak Ci pasuje do ogrodu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:48, 01 cze 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, zostaw ten róż w tym kąciku. On łagodzi soczystą zieleń i jest taki kameralno-buduarowy (może się okazać, że będzie to kącik dla kobiet ) A ten malinowy kolor też jest OK ale - wg mnie - musiałby mieć jakieś towarzystwo obok siebie, bo tak (jak zauważyła Hania) bardzo prowokuje zmysł wzroku. Pięknie.

Dołożę go do bordowej żurawki, zobaczymy jak wyjdzie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:12, 01 cze 2011

Bogda napisał(a)
Danusiu, zrób zdjęcia jakiegoś chwaścika w swoim ogrodzie)

Poszukam, na pewno się znajdzie, jakąś zagubioną trawkę widziałam

Instagram Ogrodowiska
Linka 11:20, 01 cze 2011

gardenarium napisał(a)

Danusiu, zrób zdjęcia jakiegoś chwaścika w swoim ogrodzie)

Poszukam, na pewno się znajdzie, jakąś zagubioną trawkę widziałam

Danusia to raczej z lupą na poszukiwanie chwasta ruszy
Pewno nawet upoluje jakąś zawieruszoną, małą trawkę w ilości : sztuk jedna, żeby nam nie było przykro że musimy pielić swoje ogródki
Gardenarium 11:27, 01 cze 2011

W takim zagęszczeniu chwasty nie mają szans, ale pojawiają się czasem... wyrosną sobie w żwirku, wczoraj kilka wyrwałam

Instagram Ogrodowiska
myszorek 15:50, 01 cze 2011

gardenarium napisał(a)
W takim zagęszczeniu chwasty nie mają szans, ale pojawiają się czasem... wyrosną sobie w żwirku, wczoraj kilka wyrwałam

taaaa, kilka, ja wyrwałam kilka wiader i ciągle sąNajgorsze, ze na nowym trawniku, zamiast trawy wyrosła trawica i chyba wszystko trzeba będzie zrandapować. Chyba nasiona się zestarzały przez zimę(?)

I jak zmierzyłas hortensję z ciemną zurawką?
justi 17:12, 01 cze 2011

Powtórzę się, ale muszę to napisać ogród Danusi jest bajkowy. Chyba wszystkie zdjęcia już po klika razy oglądałam. Cud, miód
greglis 17:24, 01 cze 2011

gardenarium napisał(a)

To chyba z nimi jakąś umowe podpisałaś, bo u mnie i na żwirku i na korze, i najgorsze miedzy plytami na ścieżkach, jakieś wścieklizny dostaly
Joku 21:55, 01 cze 2011

Atanka napisał(a)
a co wiesz Danusiu o geranium Rozanne? widziałaś je kiedyś na żywo?

Mam ten bodziszek. Przetrwał dwie zimy, jedną nawet w doniczce wkopanej w ziemię bo nie zdążyłam przesadzić. Wcześniej hodowałam w donicy na balkonie. Też przetrwał. Bardzo się rozrasta, potrzebuje dużo miejsca ale można go przyciąć. Kwitnie bardzo długo, do samych mrozów.