Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

Gardenarium 11:03, 01 cze 2011

Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła

Instagram Ogrodowiska
monteverde 11:12, 01 cze 2011

A jaką odmianę hortensji kupiłaś, różyczka śliczna jak się nazywa?
greglis 11:18, 01 cze 2011

gardenarium napisał(a)
Kasiu, muszę Ci powiedzieć, że na Chelsea był zestaw 3 balii, od najmniejszej do największej i tą najmniejszą postanowiłam kupić, weszłaby do walizki, ale Witek zrobił taką groźną minę... i zastrzegł : ja tego nie będę pakować! , nie zmieści się.... no i uwierzyłam, ale chyba by weszła

Ciekawe że u nas takich cudów nie ma, przecież takie cynowe wanienki były w domach ????
danusiu, napisałaś u Myszorka że całe lato to tylko lobelia, spotkalaś może gdzieś u nas białą odmianę ? bo wszędzie tylko niebieska
greglis 11:25, 01 cze 2011

monteverde napisał(a)
A jaką odmianę hortensji kupiłaś, różyczka śliczna jak się nazywa?

Róże to David Austin " Glamis Castle" delikatnie, heracianie pachnie
A hortensje to różne . Wszystkie są ogrodowe. Muszę je spisać bo nazw nie pamiętam . na pewno jest Pax, Nikko Blue , potem mix kwitnący na bialo niebiesko, a reszta będzie za chwilkę
monteverde 11:28, 01 cze 2011

ja też mam prawie wszystkie kwitnące na zeszłorocznych pędach, ale nie wiem ile ich w tym roku zakwitnie, bo nie okrywałam, a pogoda była wiadomo jaka(
greglis 11:44, 01 cze 2011

monteverde Wiem, że z ogrodowymi jest problem i pakować je na zimę należy, trzymam więc kciuki aby zakwitły Tobie w tym roku. Sąsiadka moja ma piekne okazy ale opatyla je na zimę jak male dziecko a ja dokupiłam jeszcze 6 krzewów przez internet, też ogrodowe i odmianę kwitnącą na tegorocznych pędach
Coco

Spike

You & Me Together
Pszczelarnia 11:55, 01 cze 2011

Ten błękit hortensji cudny jest. Coś nieprawdopodobnego.
Ana 12:10, 01 cze 2011

cudne kompozycje i kolory! Idę powzdychać
greglis 13:02, 01 cze 2011

A jam mam pytanko, co robić z przekwitnietymi clematisami jak sie pojawiają takie zabawne pomponiki? pewnie nasionka zawiązuje. Ciachać ?
myszorek 15:35, 01 cze 2011

nie trzeba ciachac.
Kasiu ponoć w Lesznowoli jest duży wybór kwiatów sezonowych. Znajoma z Kajetan tam jeździ co roku i wraca ze zgrzewkami kwiecia. Zawsze kupowała tam też białą i niebieską lobelię.Białą widziałam chyba ostatnio w ponderosie