Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju 15:44, 10 lip 2012

Do góry
Dla Roberta moje dynie stoję koło niej sięga mi prawie do biodra
Michael my Garden 15:39, 10 lip 2012

Do góry
No dobra bo jestem w kropce i nie wiem coż to za roślina ?? może ktoś pomoże .

Więc sytuacja miewa się tak, że dostałem od myszorka fiołka (sadzonkę z ogrodu) a to "coś" musiało przyjść razem z nim tylko co to jest ?? myślę, że to jakiś chwas i już chciałem wyrywać ale wypuścił kwiaty i byłem ciekawy jak kwitnie...

Liście ma gigantyczne jak na roślinę.... porównanie z męską dłonią ....

Roślina wygląda następująca i ma ok 1,5m wysokości.

Kwiaty ma właściwie nijakie coś w kierunku słonecznikowatym ale mogę się mylić...

a co poza tym bardzo często widuję tam pszczoły bąki i inne owady latające

Czy ktoś wie co to za roślina i czy to nie chwast przypadkiem ???
Ogród amatora - proszę o pomoc 15:39, 10 lip 2012

Do góry
Evchen, czarna_aga, Netka - dziękuje dziewczyny

w końcu ogarnęłam drugą stronę oczka, która wyglądała tak:

a teraz wygląda tak : - (róża jest tu tylko do jesieni)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:37, 10 lip 2012

Do góry
Pani Danusiu, dziekuję za to, że dzieki Pani mogłam wpaść do tylu niezwykłych ludzi. Wiem, że teraz odwiedzanie ogrodowiska będzie dla mnie codziennym rytuałem. To niesamowite, że miłość do roślin scaliła taki ogrom ludzi. Oglądając kiedyś "Maję w ogrodzie" zakochałam sie w pięknie ciętych bukszpanach. Teraz wiem, że to był Pani ogród. Nigdy bym sie nie spodziewała, że będzie mi dane pisać do Pani. Chylę czoła nad talentem i życze dalszych sukcesów.

Wraz z życzeniami przesyłam kwiaty utrwalone moją ręką i igłą na płótnie.

Mój kawałek raju 15:35, 10 lip 2012

Do góry
a teraz dla Irenki mój mikołajek nadmorski, zobacz Irenko jaki siedzi "sierociaż" muszę pojechać na wydmy i przywieźć mu z tamtą ziemi może mu się polepszy liliowiec Double Dream Gaura z czosnkiem olbrzymim, zostawiłam go aby się rozsiał trzy rodzaje lilii różowych
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 15:23, 10 lip 2012

Do góry
Powiedzcie mi czy to anabelle?Sasiedzi tu maja,ogromne krzaki,ale sie nie pokladaja.Najpierw sa zielone,potem biale.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:22, 10 lip 2012

Do góry
Nie będę się rozpisywać, bo wszystko co chciałabym napisać zostało napisane. Pod wszystkim się podpisuję i bardzo, bardzo dziękuję.
Mój kawałek raju 15:17, 10 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ania, ile ty masz kwiecia i to takiego co nie znam; nazwa wątku jak najbardziej adekwatna, podziwiam i zachwycam się

dziękuję Irenko
Nasz mały, zielony świat. 15:04, 10 lip 2012

Do góry
I jeszcze trochę roślin ozdobnych, lawenda karmi mnóstwo pszczół i trzmieli (mam już 72 krzewy

Duma mnie rozpiera, jak patrzę na moją pierwszą hortensję

I trawy też cieszą oczy:
Mój kawałek raju 15:01, 10 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Witaj Aniu!!!!
jakiez pieknosci pokazalas...ja niby maniaczka hortensji ( najlepeij bialych) i tutaj sie nie zawiodlam ale reszta i jeszcze ta roza...no cudna, jakiz piekny kolor, nie biala ale co tam...no po prostu PIEKNA!!!!
oj ja chyba swoj swiatopoglad w sprawie ulubionych kolorow zaczne po woli zmieniac...!
pozdrawiam i sciskam!!!!

Beatko to Hortensja Hydrangea Together You and Me mam ją 2 rok rośnie sobie w donicy
a teraz też rozkwita Hortensja wiechowata 'Le Vastervival'
Nasz mały, zielony świat. 14:59, 10 lip 2012

Do góry
I jeszcze dla ciała, pomidorki, na razie zielone jak trawa, ale już widac różnorodność odmian:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:58, 10 lip 2012

Do góry
Michael napisał(a)

to sie nazywa taras !!! a nie to coś co ja mam arachityczny taras

nie przesadzaj masz fajnie i przyjemnie i jak córcia podrośnie, to jeszcze wiele zrobisz o ile mała nie wykończy ,,pyskowaniem'
Nasz mały, zielony świat. 14:57, 10 lip 2012

Do góry
Tutaj młodziutka rabatka różano-lawendowa przy wykuszu, mam nadzieję, że róze przezimują.

Inne kwiatki, zachwycający swoim pokrojem kwiatek dębika ośmiopłatkowego i początki kwitnienia jeżówek.

A tu coś dla ciała - świdośliwa, pyszne owoce, takie jak borówki.
Nasz mały, zielony świat. 14:52, 10 lip 2012

Do góry
Monisiu, odpuściły, nie miały wyjścia, taka Hiroszimę im Decisem zgotowałam, że musiały przejść do lepszego świata.

Przeszłąm się z aparatem po ogrodzie, żeby uwiecznić roślinki i mieć materiał porównawczy na następne lata. fajnie się patrzy na zachodzące zmiany w kolejnych latach.

Trochę kwiatków w pełnym rozkwicie - liliowce, słoneczniczek, penstemon.

A tu moje róże, te największe, bujnie obsypane kwiatami wiosną ścięłam przy ziemi, wyglądąły wtedy na całkowicie matrwe.
Ławka w ogrodzie 14:37, 10 lip 2012

Do góry
Ale to drzewo "ściśnięte":

I jeszcze raz klasyka:

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:36, 10 lip 2012

Do góry

A teraz trochę dzieł z mojej domowej galerii. Nieraz tęsknie za zimą i ogniem w kominku, bo to jest jedyny czas, kiedy moge igłą wyczarowywać takie obrazki.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:28, 10 lip 2012

Do góry
nie wytrzymalam i zerknęłam i ceny są chyba niższe niż w Pl Super
Będę rozmawiać z M....

To pochwalę się jeszcze moją pierwszą "zarobkową" pracą - okładki na zamówienie, format B5 i okładka na przepiśnik format A5...uff...."klientka" zadowolona

Żeby nie było, że znów nieogrodowo - okładki w różyczki

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:28, 10 lip 2012

Do góry
A to na potwierdzenie, że mam zdolnych chłopaków.

Dzisiaj wogóle mam dobry dzień - mój synek o 6.10 wpadł do sypialni z widomością, że dostał się na Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny. Kierunek - architektura krajobrazu. Czekał na necie do drugiej w nocy na listę przyjętych i rano zrobił mamie pobudkę.Nawet sobie nie wyobrażacie jak się cieszę. Radość tym większa, że dziecię z tych zdolnych ale leniwych. Mam nadzieje,że kiedyś zrobi porządek w tym moim nieogarniętym bałaganie.

Tutaj kiedyś będzie studnia. Teraz pod tymi kamieniami zbiera sie deszczówka z dachu. Cebrzyk znaleźliśmy na spacerze.

Ławka w ogrodzie 14:27, 10 lip 2012

Do góry
Angielska klasyka: ławka wg projektu Lutyens`a

Taka znalazłaby miejsce w moim ogrodzie od razu:
Rododendronowy ogród. 14:24, 10 lip 2012

Do góry
Bożenko, ja też przybiegłam do Ciebie z życzeniami z okazji tysiączka. Powodzenia, zdrowia, radości z ogrodu i oczywiście następnego tysiączka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies