Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju

Mój kawałek raju

Mala_Mi 05:55, 10 lip 2012

Boziu.... już się lepiej czuje..... inni maja bardziej urozmaicone nasadzenia ....
Czyli ze mną jest OK.... tzn z moim zbieractwem, które uwielbiam Chociaż to takie ..... nieogrodowiskowe ..... Chyba założymy fanklub zbieraczy
No i dzięki temu codziennie mamy coś nowego w ogrodzie
agata_chrosc... 08:31, 10 lip 2012

monteverde napisał(a)

Aniu,
znalazłam Jogasaki za 8 euro i w tej samej szkólce jest też Izu No Hana za 8,50 i Veitchii za 5,50. Pozostałych nie ma ani w tej, ani w innej wielkie szkółce specjalizującej się w hortensjach. Być może to są odmiany jeszcze zastrzeżone i dostępne tylko w kraju, gdzie je wyhodowano? O koszty przesyłki poza Holandię trzeba się u nich dopytać, wiadomo tylko, że do ceny doliczają 7,50 za pakowanie (nie licząc samych kosztów transportu). Trochę to niestety kosztowna impreza. Może gdyby ktoś z ogrodowiska był w Holandii samochodem to ja bym mogła zamówić na swój adres - wtedy koszty są oczywiście dużo niższe, zazwyczaj ok.7-9 euro i resztę drogi autem by odbyły. Pozdrowionka

To by było najlepsze z tym autem Agatko trzymaj rękę na pulsiedzięki kochanie

Nie ma sprawy! Wiem, że Monika kwiatholandii będzie w sierpniu w Holandii to może da się namówić? Ja co prawda będę we wrześniu w Polsce, ale niestety samolotem, a to sa wielkie krzaki i nie dam rady tego zabrać
Pszczelarnia 08:35, 10 lip 2012

asc napisał(a)
Boziu.... już się lepiej czuje..... inni maja bardziej urozmaicone nasadzenia ....
Czyli ze mną jest OK.... tzn z moim zbieractwem, które uwielbiam Chociaż to takie ..... nieogrodowiskowe ..... Chyba założymy fanklub zbieraczy

Nastąpiło "lekkie ochłodzenie" i ja się lepiej czuję. A na widok kwitnących roślin zawsze mi się buzia śmieje. Urozmaicone nasadzenia - , mało powiedziane, busz kwiatowy!

U mnie przegorzan wymarzł. Ale posiałam następne.
Evchen 10:16, 10 lip 2012

Anuś... zuważyłam pewną zasadność - z kolejnym zdjęciem mam bardziej zdumioną minę O pojęciu większości okazów nie miałam pojęcia. Aż boję się zapytać, po moich wpadkach u Ciebie - z poziomkami na białym tle i z powojnikiem,który dla mnie był różą...

Pięknie, pięknie i jeszcze, jeszcze

Ev
betysia 11:16, 10 lip 2012

Witaj Aniu!!!!
jakiez pieknosci pokazalas...ja niby maniaczka hortensji ( najlepeij bialych) i tutaj sie nie zawiodlam ale reszta i jeszcze ta roza...no cudna, jakiz piekny kolor, nie biala ale co tam...no po prostu PIEKNA!!!!
oj ja chyba swoj swiatopoglad w sprawie ulubionych kolorow zaczne po woli zmieniac...!
pozdrawiam i sciskam!!!!
monteverde 14:40, 10 lip 2012

Weroniko, róża to prezent, była metryczka Raphaello, ale takiej róży nie ma ustalamy z Viva i Anią DS odmianę
zdjęcie dziewanny zrobię później bo akurat pada, a po wstawieniu zdjęć poszłam się położyć co nie znaczy ,że spałam oglądałam program "W roli głównej", a potem zasnęłam
monteverde 15:01, 10 lip 2012

betysia napisał(a)
Witaj Aniu!!!!
jakiez pieknosci pokazalas...ja niby maniaczka hortensji ( najlepeij bialych) i tutaj sie nie zawiodlam ale reszta i jeszcze ta roza...no cudna, jakiz piekny kolor, nie biala ale co tam...no po prostu PIEKNA!!!!
oj ja chyba swoj swiatopoglad w sprawie ulubionych kolorow zaczne po woli zmieniac...!
pozdrawiam i sciskam!!!!

Beatko to Hortensja Hydrangea Together You and Me mam ją 2 rok rośnie sobie w donicy
a teraz też rozkwita Hortensja wiechowata 'Le Vastervival'
monteverde 15:02, 10 lip 2012

Evchen napisał(a)
Anuś... zuważyłam pewną zasadność - z kolejnym zdjęciem mam bardziej zdumioną minę O pojęciu większości okazów nie miałam pojęcia. Aż boję się zapytać, po moich wpadkach u Ciebie - z poziomkami na białym tle i z powojnikiem,który dla mnie był różą...

Pięknie, pięknie i jeszcze, jeszcze

Ev

Nie bój się Eva, kto pyta nie błądzi przecież nie jesteśmy nieomylni
monteverde 15:04, 10 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Nastąpiło "lekkie ochłodzenie" i ja się lepiej czuję. A na widok kwitnących roślin zawsze mi się buzia śmieje. Urozmaicone nasadzenia - , mało powiedziane, busz kwiatowy!

U mnie przegorzan wymarzł. Ale posiałam następne.

U mnie w tej chwili popadało a miałam iść zbierać agrest, muszę poczekać jak krzak trochę obeschnie
Pszczółko gdyby coś było potrzebne, to się nie krępuj
Milka 15:04, 10 lip 2012

Ania, ile ty masz kwiecia i to takiego co nie znam; nazwa wątku jak najbardziej adekwatna, podziwiam i zachwycam się