Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początek wielkiej przygody - jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:44, 27 maj 2012

Do góry
Witam się po małej przerwie mam masę spraw wykończeniowych i brak mi doby na wszystko.
Pan od wykonania ogrodu - wreszcie (za 4 razem) mnie posłuchał i zrobił projekt według moich wytycznych

Wrysował koło - tylko jego jest ciut mniejsze niż moje - ale myśłę że nie jest źle.
W poniedziałek mam spotkanie z panem od projektowania kostki więc mam nadzieję że i on doda do tego projektu swoje 3 grosze

Prace w ogrodzie mają ruszyć dopiero w połowie czerwca także dopiero wtedy ustalimy dokładny obrys tego koła, jak panowie wyrównają teren.

I ostatni szkic

Jagna i jak widzisz na razie wszystko kiełkuje w mojej głowie - ale wiem że będzie moje, bo przemyśłane i projektowane pod całą naszą rodzinkę

Joasiu - ja też myśłę że każdy (nawet bez zdolnośic rysunku czy planowania) powinien mieć spory wkład w planowanie swojego ogrodu.
Twoja rada z wyzanczeniem koła na pewno wejdzie w życie - bez tego ani rusz

Pozdrawiam

Pogaduchy skowronków 08:33, 27 maj 2012

Do góry
Pięknie witajcie wszystkie skowronki
W niedzielę nie zwykłą a w Zielone Świątki.
Cieszcie się dzisiaj z dobrej pogody
I podziwiajcie roślinek urodę.

Ogrodowe zawirowania 08:07, 27 maj 2012

Do góry
Witaj Haniu, masz rację od ogrodu urlopu nie ma ale pewnie nie tylko dla mnie praca w ogrodzie to właśnie urlop, chociaż czasem mam przesyt. Urlop tygodniowy właśnie kończę. Przez tydzień było jak w piosence "wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, gdy nie ma dzieci w domu - to jesteśmy niegrzeczni..." Troszkę poszalałam w ogrodzie ale duże zaległości z lat wcześniejszych powoli są nadrabiane. Zdecydowanie za duży teren jak dla mnie jednej. Czasami korzystałam z pomocy osoby najemnej nie znającej się na roślinach i okazuje się, że wielu roślin nie mam. Przeglądając katalogi roślin przypominam sobie, że powinnam mieć tą czy tamtą bylinę ale jej nie mam. Od dwóch lat sama działam na rabatach i nie znikają mi byliny. Chociaż ...... czasami też i ja sama coś usunę w ferworze walki z chwastami.
Było i się skończyło. Od jutra do "pracy" chociaż to bardzo wdzięczne zajęcie opieka nad własnymi wnukami. Więcej spacerów po G.Chełmskiej.
Nadal mam (w ziemi jeszcze) dla Bogdy kielichowca wonnego. Napiszę do niej.
Pozdrawiam serdecznie, postaram się odezwać w tygodniu.

Moje poletko 07:56, 27 maj 2012

Do góry
Dobrej słonecznej niedzieli życzę !
a wieczorkiem niech w końcu lunie deszczem!
bo nasze roślinki już omdlewają!
Miłego spokojnego dnia dla Wszystkich
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:47, 27 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

dziś pojechałam z koleżanką pomóc jej kupić "balkonowce" i wróciłam z pelargoniami ... są cudne ...

...

No cudne , cudne Konstancjo, u mnie takie nie do zdobycia, chociaż wypytywałam wszędzie. Będę wobec tego tu wpadać i podziwiać Twoje.................... może kiedyś szczepkę podprowadzę
Mój 4 arowy azyl... 02:41, 27 maj 2012

Do góry
Basiu Rh przepiękne , duże, liliowce też super, piwonia na swoje jeszcze czekam, ale zaskoczył mnie irys uważany za wymarły dużo ich masz?
Kubusiowo 02:22, 27 maj 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A to obiecane zdjęcia

Koszyczek do postawienia przy wejściu

A to połowa z miskanta, którego kupiłam za 28 zeta. Nie chciałam najpierw brac bo wydawało mi się drogo ale po przyjrzeniu się stwierdziłam, że z tego okazu zrobię 4 miskanty takie jak sprzedają normalnie po 10 zeta

Gosia ale super czarna trawa , i miscant też dobrze,że wzięłaś a to poziomki? a to Welcome superaśnedrogie było?
Ogrodnik mimo woli 01:55, 27 maj 2012

Do góry
ślicznie to wygląda
Ogrodnik mimo woli 01:53, 27 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)
W ramach rozprostowania karku poleciałam cyknąć te moje nieszczesne pomidory..
w plamach robi się liść "papierowy"..... czyli suchy i cieniutki..jak papier.. ale to tylko na niektórych gałązkach..

A ten wkrótce będzei fotem archiwalnym..zjedż go ogórkożercy Nim inne szkodniki się nie zaplączą..
mnie to wygląda na porażenie słoneczne, może lałaś zimną wodą ze szlaucha po pomidorach , oberwij te liście i zastosuj mleko i popryskaj pomidorki chudym mlekiem przez 3 dni najlepiej 0,5%, potem raz w tygodniu, można też zamgławiać często naparem ze skrzypu podczas wilgotnej pogody i dolne liście poobrywaj coby nie dotykaly ziemi zobaczymy co będzie dalej ogórasa zazdraszczam
Mój kawałek raju 01:41, 27 maj 2012

Do góry
Ogórki groszek i fasolka szparagowa czekam na swoje piwonie rozkwita czosnek olbrzymi weigela variegata zaczęły kwitnąć żurawki i hosty coraz ładniejsze, ale jutro powklejam bo dzisiaj już nie chce przynudzać, pokażę nowy numer Magnolii
Mój kawałek raju 01:22, 27 maj 2012

Do góry
zakwitają trzykrotki fioletowa i niebieska szałwia omszona pierwiosnek Viala zawilce już rozkwitają wielosił
Rabata pod oknami 01:03, 27 maj 2012

Do góry
kasiula79 napisał(a)

Bardzo fajnie to wyszło, podoba mi się
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:59, 27 maj 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Zrobione - zagłosowałam! Miłego dnia i nadal nie wierzę, że jesteś już babcią

jestem, i jakie to niesamowite same plusy!

mój ukochany tyran, ...ogród!

Mój kawałek raju 00:55, 27 maj 2012

Do góry
Bogusiu i Basiu zapomniałam przełączyć , a zresztą ręce tak mi się trzęsły od noszenia wody ,że jakość tych zdjęć jest byle jaka, zaraz wkleję powtórkę o która prosiła Marzenka
Liliowiec Schnickel Fritz dyptam różowy łubin biały orliki kalina Roseum wiciokrzew pomorski jaśminowiec złoty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:51, 27 maj 2012

Do góry
Haneczka napisał(a)

rh dalej kwitną

Irenko jak ten rh sie zwie? BOSKI!! moze takiego kupie - zamiast tych 3 ktore spalilam nawozem??
Prawie lisci mu nie widac

ten wg mnie kwitnie najpiękniej, a nazywa się Catawbience

Witam,nie chciałabym się wymądrzać,ale odmiana Catawbiense Grandiflorum ma kolor fiołkowy,a to jest najprawdopodobniej odmiana Progres z "kroplą"czerwonego wina w środku ,rzeczywiście kwitnie pięknie.Trzeba tylko uważać na mróz,bo jest dość wrażliwa.Pozdrowienia

fajnie, ze napisałaś; sprawdziłam i zamówienie i fakturę i sklep, w końcu chwalony i renomowany i jest...to Calsap Michener !!! sorki za pomyłkę!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:40, 27 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Pierwsze miejsce bużuteria rękodzieło ,drugie torba ,a trzecie książka i jakies wejściówki
Miałam zapytać ,który naszyjnik się podoba Miłej .Jutro zapytam [/quote
dokładnie tak
jeszcze ich nie ogladałam i nawet nie wiem, czy cokolwiek mi się spodoba

i tu moje bielusie piwonie Martus pozdrawiam
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:33, 27 maj 2012

Do góry
Moje kaliny, mam jeszcze szorstkolistną, ale przymarzła w tym roku i nie wyglada najlepiej i pachnącą, ale też nie ma kwiatów.

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:19, 27 maj 2012

Do góry
pachnie w całym ogrodzie

zmiana dekoracji

nowy nabytek
Mój kawałek raju 00:18, 27 maj 2012

Do góry
bajsza napisał(a)

Witam wszystkich różyczką z mojego ogródka w którym pracuję 13 lat)

Dziękuję za miłe słowa po przeczytaniu mojego bloga.
Piszę pod tą różą, bo identyczną w tym roku kupiłam ale jakoś kiepsko listki się na niej rozwijają.
Ma ich kilka ale trochę wolno to wszystko idzie - inne nie na pniu rosną jak na drożdżach a ta jakoś kiepsko. Posadziłam ją w dużum wiadrze, bo na ulotce napisali, że może zimą przemarzać, więc wstawię ją na zimę do garażu. Dostała trochę obornika granulowanego i skórkę banana. Może podpowiesz coś czym ją zasilić. Nie widzę na liściach żadnych szkodników choć te najmniejsze czasami wyglądają jak by były sklejone, ale jak podrosną rozklejają się

"jagodę kamczacką" - też kupiłam w tym roku napisz jak ją zasilać i czy woli stanowisko bardzo słoneczne czy takie słoneczne lżej. Pozdrawiam raz jeszcze a do lekarza pójdę w poniedziałek chyba.

Ja w tym roku na mszyc i inne paskudztwa na różach kupiłam mydło potasowe, a jagody niczym nie zasilam, rośnie nawet na kamieniu
Mój kawałek raju 00:16, 27 maj 2012

Do góry
myszorek napisał(a)
Aniu, jakie te Twoje warzywa są już duże. Moje przy nich to prawdziwe karzełki!
Masz zabójcze orliki i fajny patent na ogórki. Sadziłaś je już wcześniej przy siatce?

Myszorku co roku je tak sadzę w sumie 4 lata zdjęcie z tamtego roku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies