Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

TheMagda 08:20, 23 lip 2012

Zobaczyłam to zdjęcie i myślę:

Agata przyjechała na Roztocze
kwiatholandii 08:21, 23 lip 2012

Agata, widoki jak z wakacji. piękna trawa, no i te kule bukszpanowe u Ciebie takie gęste są. Widok z końca ogrodu bardzo mi się podoba, a najbardziej te drzwi tarasowe. Klimatycznie Szkoda, że tak daleko od Weert mieszkasz, bo chętnie spotkałabym się u Ciebie, ale niestety maluchów nie chcę zostawiać za długo z teściami, bo znowu na wyprawę rowerową 50km pojadą z małym Aktywni ludzie, bardzo.
JulkAd 08:51, 23 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

No widoczki prawie jak w Polsce , te koniki wprost zachwycają. Ale też widzę, że i Tessa znalazła dla siebie dużą piaskownicę
agata_chrosc... 09:09, 23 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Agatko nie pokazujesz domu a jest przepiękny ! te wielkie okna ze szprosami zachwyciły mnie od pierwszych stron twego wątku
Co do problemów z trawą to mialam tak samo w ubiegłym roku, posiana w maju (u ciebie z rolki)) , w czerwcu i lipcu piekna a w sierpniu zaczęła mi żółknąć po nawozie ze środkiem do odchwaszczania. W tym roku od wiosny co miesiąc ją wertykulujemy czyli wyciągamy te suche źdźbła i jest piękna. Zatem polecam wertykulację, pewnie jest za gęsta, skoro jest systemtycznie nawożona i obficie podlewana. Jeśli pozbędziesz się tych żółtych ździebełek będzie miala więcej powietrza i jeszcze lepiej bedzie rosła

Marzenko, dzięki za radę. Tego jeszcze nie próbowaliśmy! Może akurat będzie bingo?! Baw się dobrze na wakacjach
agata_chrosc... 09:11, 23 lip 2012

monteverde napisał(a)
Agatko mały ten ogródek, prawie jak w moim starym ogrodzie, no nie ja mam większy w kształcie kątownika a to są moje klimaty

ANiu, ciasny ogródek ale własny. A jak na Holandię to są prawie przydomowe założenia parkowe Pozdrowienia!
agata_chrosc... 09:12, 23 lip 2012

kwiatholandii napisał(a)
Agata, widoki jak z wakacji. piękna trawa, no i te kule bukszpanowe u Ciebie takie gęste są. Widok z końca ogrodu bardzo mi się podoba, a najbardziej te drzwi tarasowe. Klimatycznie Szkoda, że tak daleko od Weert mieszkasz, bo chętnie spotkałabym się u Ciebie, ale niestety maluchów nie chcę zostawiać za długo z teściami, bo znowu na wyprawę rowerową 50km pojadą z małym Aktywni ludzie, bardzo.

NO to faktycznie, lepiej uważaj. Spotkamy się gdzieś po drodze
agata_chrosc... 09:13, 23 lip 2012

Cześć Julka! Tessa była przeszczęśliwa w wielkiej piaskownicy Jesienią jeździmy tam też na grzyby, ale teraz jeszcze nie było.
agata_chrosc... 09:15, 23 lip 2012

Witaj Magda! Nie masz pojęcia jak chętnie bym pojechała na Roztocze ALe na razie tutejsze lasy musza wystarczyć. Pozdrowienia
Konstancja30 09:45, 23 lip 2012

wiesz ile musiałam nadrobić ... ale warto było bo ogrodowe cukiereczki smakowały ... Agatko zmienianie starego ogrodu jest trudniejsze chyba od tworzenia nowego ale czasami zdarzają się bonusiki ... i te stare konary drzew to bonus w rzeczy samej ... zanim najzacniejsze młode drzewko się tak zacznie prezentować muszą przejść pokolenia a Ty masz ... zakątek z bukszpanami to glamour tego skrawka ziemi ... różanka już niebawem będzie klu romantycznej części ... a hortensja ... no cóż nic skromności ... pełna pycha ... ślicznie ...

że o stojaku nie wspomnę ...
Diana 10:48, 23 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Cudnie u ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies