Bogdziu, nie obchodzę imienin, ale dobre życzenia przyjmuję zawsze.Dziękuję i wzajemnie. Piękna ta róża, podobna do mojej Lady Light, a czy to nie jest Twoja Violette Perfum? Mam Violette, ale jeszcze nie kwitnie.
Najpierw ciemna (jak ta obok) i potem coraz jaśniejsza Lady Light.
Zawsze powtarzam, źe lejesz miód na moje serce
Moje wielkie kule podobnie wyglądalay ale tylko dlatego, źe krzywo mi wychodzilo cięcie, z biegiem lat trening czyni mistrzem
Wreszcie mogłam usiąść na tarasie z laptopem na kolanach i odczytać wszystkie miłe powitania
Dziękuję za miłe przyjęcie.
Danusiu przyznaję się, że podglądam Ogrodowisko już od tak dawna... jest tu tyle pięknych rzeczy, które tworzysz Ty i Witek i wszyscy właściciele ogrodów. Postanowiłam i ja opowiedzieć tu historię mojego ogrodu.
Płot zaprojektowaliśmy i wykonaliśmy własnoręcznie z moim mężem. To było wielkie wyzwanie i niekończące się godziny malowania, dwa razy podkład, dwa razy farba z "między suszeniem" i tak każda jedna deseczka i kółeczko, uf! co to była za praca, ale najpierw mąż to wszystko mierzył, wycinał i szlifował. Tak minęła nam jesień i zima...
Kamień na podjeździe, jako jedną z nielicznych rzeczy w naszym domu robili fachowcy, a dom oklejał mąż.
Marzenko, specjalnie dla Ciebie zdjęcie tych dużych "kulek" tuż po zakupie i sadzeniu. Kształtem przypominały kartofle. Zaczęłam od drastycznego przycięcia z góry.M.już mówił, że było to cięcie tak mocne, że śmiertelne. Na szczęście, ku mojej wielkiej uldze, cięcie ich nie zabiło,a wręcz wzmocniło. Obwódka z bukszpanu pojawiła się dużo później po napatrzeniu się na realizacje Gardenarium.
Spotkałam Cię u Irenki i pytałaś o winobluszcz?
Podzielę sie z Tobą info, jeśli można
Dostałam od znajomej kawałki wyrwane z ziemi .jakieś cztery lata temu.Było tego tyle, ile masz w doniczce. Obecnie zarasta szczelnie płot ok.35.m i siatkę przy kompostowniku wysoką na 2,5m oraz trejaż. Jak masz ochotę mogę Ci wkleić fotki i zobaczysz co się porobiło
trzeba pilnować bo rośnie jak szalony!!Pozdrawiam
Pierwszy to Przestrojnik trawnik, drugi--bielinek rzepnik (najprawdopodobniej) lub bielinek bytomkowiec a trzeci rusałka kratkowiec.A co to za roślina na której są? Pozdrówka.
Hej! Kto tu o zaawansowanej starości mówi? Mogę zrozumieć zmęczenie dwudniowym gadaniem ze mną,ale od razu starość ?Uśmiechnij się!
Chociażby i do tego co naprzeciwko mnie przy kolacji siedział......Buziaczki!
Bożenko,jak nie zabrałam,widocznie nie dla mnie ona była......albo...odbiorę przy okazji.....nie wysyłaj.
Dziś wsadzałam niektóre rośliny od ciebie do gruntu....... tu.....pysznogłówka.Dobre ma sąsiedztwo? .
Haniu identyczne sąsiedztwo z przetacznikiem jak u mnie
Tęsknota ... za Wami, za moja działeczką, za tym co dzieje się na Ogrodowisku przygnała mnie jednak do mojego wątku
Po przerwie przywitam Was moim nowym nabytkiem - pysznogłówką Nie ukrywam, że poznałam tę bylinkę dzięki Wam i nie wystarczyło mi oglądanie jej na ekranie Dzisiaj stanęła na mojej drodze i zaprzyjaźniłyśmy się
No i jeszcze dwie trawki i jeżówka jakiej nie miałam ...
Jolu super nabytki a pysznogłówka ma śliczny kolor i zapach, tym podbiła moje serce a jeżówka w jakim kolorze?