Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:49, 29 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
zachwycający miłorząb

Rzeczywiście, jest piękny. I ja dołączam do pytań dziewczyn - co z wynikami konkursu?
Kolorowy ogród na piasku 11:48, 29 maj 2012

Do góry
viva napisał(a)
Kupiłam sobie też takie cudo, będzie pełnił rolę solitera na rabacie przy kamieniach

Viva,
Przeczytałam właśnie Twój wątek - masz przepiękny ogród. Strasznie mi się podoba. Zabieram leżak i wpraszam się na dłużej

Mam pytanie odnośnie tego cudeńka, to jest byk? Która odmiana?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:46, 29 maj 2012

Do góry
Mira - dajesz mi nadzieję Oby i tak bylo u mnie!

Na drugiej różance tuż tuż przed rozkwitnięciem jest Pastella, pąki są już pełne i wręcz czekają na rozwinięcie

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:35, 29 maj 2012

Do góry
Jolu, trzymam Cię za słowo

A teraz moja ślicznotka, pierwsza rozkwitająca róża w różanym zakątku - Cottage Rose o bajecznym slodkim zapachu

I jej sąsiadka Mrs. John Laing

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:25, 29 maj 2012

Do góry
Wykopałam wczoraj z ogródka rodziców wielką trzmielinę dwukolorową (bialo-zieloną). Mama chciała ją spisać na wygnanie, bo za wielka urosła i w tym kącie ma zaplanowane coś innego, ja chciałam zrobić sadzonki z pędów, ale znając odsetek ukorzenionych przeze mnie roślinek (oj marny) postanowiłam wziąć całość do siebie zobaczymy, czy przeżyje przeprowadzkę, dziś ją posadziłam...

popołudniu odbędzie się uroczyste i radykalne przycięcie w kulkę, z obciętych galązek zrobię te sadzoneczki, ale powtykam je od razu u gołych stóp tejgo krzaczka, może uda się ją trochę zagęścić od dołu...

jak myślicie, uda się? będzie coś z niej jeszcze? Ma z 15 lat, nigdy chyba nie była cięta...ma prawie dwa metry teraz "wzrostu"...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:12, 29 maj 2012

Do góry
Ah, mam nowe zadanie - muszę gdzieś postawić basen w ogrodzie. W tamtym roku był na tarasie, ale teraz już go tu nie chcę, bo się ruszyć nie można. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba ma ok. 3,60 średnicy. Widziałam, że niektórzy mają takie wgłębniki lub coś niby plaża. Tu jest przykłąd https://www.ogrodowisko.pl/watek/1729-lece-w-kulki?page=82 Ten oczywiście zbyt śliczny do mojego ogrodu, ale myślę jak zaaranżować to "kółko" pod basen, żeby przed i po sezonie też coś z tego było.
Najbardziej pasowałby gdzieś tu, ale zepsuje wtedy kompozycję ta niebieska plama.

Może zawinąć ten szpaler drzewek i otoczyć tą plażę (wersja niżej)
Albo zrobić "wykusz" w szpalerze w tej wersji wyżej

Jakieś pomysły?

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:57, 29 maj 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Poranna fotka z kanapy Część zakorowanych rabat

Moniko, piękny masz widoczek z tarasu już teraz, a to przecież wszystko takie świeże w Twoim ogrodzie! A trawa - rzeczywiście rośnie jak szalona! Za chwilę będziecie biegać po zielonym dywanie! Moja trawa niestety wygląda fatalnie mimo wertykulacji i podlewania co parę dni . Gdyby nie względy finansowe, to zerwałabym wszystko w chol...., najpierw wyrównała porządnie jak u Ciebie, a potem siała od nowa. Twój trawniczek choć młodziutki, ale gładki jak stół, niezmiernie mnie zachwyca !!!
Znowu na wsi 10:53, 29 maj 2012

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:51, 29 maj 2012

Do góry
Krzewuszka. Jak zakwitnie cały krzak, jest świetna. Wszyscy zwracają na nią uwagę. Ale chyba kwitnienie w tym roku będzie ciut skromniejsze.

Hortensja Kyushu ma już pąki. Ciekawe jak mi się spodoba. To moje pierwsze kroki z hortensjami.

I łubin samosiejka

A tu mały zadziorny

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:43, 29 maj 2012

Do góry
Moje bodziszki

Irysy syberyjskie w pełni kwitnienia. Na słońcu już zaczynają przekwitać. Szkoda, że tak krótko kwitną.

Ogródek Goniak 10:25, 29 maj 2012

Do góry

Niektórzy to w tajemniczym ogrodzie wyglądają równie tajemniczo.

Ja też sie cieszę, że akurat z Wami mogłam spędzic te parę dni, było świetnie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:25, 29 maj 2012

Do góry
Dzisiaj się zdziwiłam - dostałam wygrane w konkursie o trawach sadzonki od Mariusza, i to całkiem ładne.
Pudełko nie nastrajało optymistycznie:

Ale środek już bardziej

Sadzonki takie - 3 zielone hakone i dodatkowo zolta (w ramach rekompensaty za straty moralne chyba

Teraz to dopiero mi glupio, bo od Danusi tez dostalam - na spotkaniu u Bogdzi... juz rosna...

Tutaj mam przerwe w pracy na soczek i 2gie sniadanie

Przy tarasie królują rumianki (rumian ogrodowy - chyba)... w ub roku byly polpelne, a teraz sie powysiewaly i wszystkie sa zwykle, puste Ale i tak wygladaja uroczo

Musze je sciac, czesc do wazonu, reszte po kwitnieniu, bo zagluszaja reszte roslin...

Zmarznieta roze na pniu zostawilam, odbila dzika z podkladki - w tym roku kwitnie. Musze ja przeprowadzic na jesien na dzialke Tesciow pod Augustow

Bo szkoda mi ja wyrzucic...

Co to takiego kwitnie w tle za rozchodnikiem? Ja to kupilam? I zaplacilam za toto? Czy to chwast??

Zablakany czosnek zakwitl - 4 cebulki, tylko jedna wysilila sie na kwiatek

Reszta juz przekwitla - nie wiem te owocostany chyba ciachnac trzeba?
Mój mały raj na ziemi :) 10:23, 29 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aniu, specjalnie dla Ciebie fotka z mini-warzywniaczkiem
za tarasem mam 3 większe skrzynki (ukryte), a tu ziółka i maleństwa na słoneczku (pomidorki, sałata, rzodkiewka, bazylia, koperek, a na czele dynia - gdzie ja ją wcisnę.... )

Dzięki Anulka Ziółka Twoje mnie zainspirowały do założenia zielnika a taras uroczo z nimi wygląda, na warzywka jakoś nie mogę się odważyć. Ale co z Ciebie za dziewczyna, pracuje, ciastka piecze, pizzę robi nie dość że ma wzorowy ogród, zielnik to i jeszcze warzywka uprawia i to wszystko sama , no no no
Próby ogrodowe 10:10, 29 maj 2012

Do góry
Trochę się u nas pozmieniało

marzec

maj

kwiecień

maj

Teraz jeszcze obsadzić narożniki zgodnie z propozycją Pawła: lawenda, cisy, tuje Danica (szybkie kule ), zioła, bukszpan, może irga płożąca?

I teraz front z wiązem amerykańskim:

Ma on się przewieszać nad wejściem, ale ciągle chyba jest za nisko W Gdyni widziałam brzózki wsadzone w takie kręgi studzienne (oczywiście ładnie pomalowane/otynkowane)

Może tak sobie podnieść tego wiąza? Obsadzić to bluszczem? Tylko czy przetrwa zimę, skoro głębokość przemarzania gruntu w zimie wynosi ok 1m?
Mój kawałek raju 10:09, 29 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
bodziszek Versicolor

...mój doszczętnie wymarzł, zresztą suchodrzew też , Aniu, raczej nie będę u Danusi, bo dzieci się do nas zapowiedziały.
Mój kawałek raju 10:05, 29 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a) bodziszek Versicolor [img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/15/153742/original.JPG[/img]

...mój doszczętnie wymarzł , Aniu, jeszcze nie wiem czy będę u Danusi, ale raczej nie , bo dzieci się do nas zapowiedziały .
Pszczelarnia 10:04, 29 maj 2012

Do góry

Ewa ale jesteś radosna, słońce masz na twarzy, piękne zdjęcia
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:04, 29 maj 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dziewczyny dziś zupełnie z innej "BECZKI". Musiałam Wam to pokazać, bo mnie bardzo rozbawiło

Pszczelarnia 09:59, 29 maj 2012

Do góry

Moje ulubione.
Cały rok w ogrodzie 09:58, 29 maj 2012

Do góry
badara napisał(a)

ŁUCJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co z Tobą nie jesteś chora? pozdrawiam

Aniu,na ciele jestem zdrowa, moja dusza jest zniechęcona,bo pół ogrodu mi wymarzło, a na wiosnę doprawiło i zwarzyło wszystkie młode przyrosty nawet na cisach i różach .
Pozdrawiam Cię i dedykuję derenia chińskiego, który pierwszy raz zakwitł , chyba po to, żeby mnie pocieszyć .

Jest piękny, myślę,że już lepiej na duszy? u mnie też dużo stratale nasadzenia nowe zrobilam i trzeba dalej mieć nadzieję,że będą ładnie kwitły i rosły będziesz u Danusi?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies