Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Konstancja30 16:37, 08 sie 2012

a mi od razu zabrzmiało w głowie "ostał ci się jeno sznur" ... ... to apropo śmieci ...

Aniu siadłam i tak oglądam ... czytam i ciągle wracam tym samym ...

na głównym wątku spotkaniowym ciągle pojawiają się nowe zdjęcia ... to jakiś ewenement bo niby to samo a jaka radocha jak się ogląda ... tzn byłaby nieograniczona gdyby Robert nie wkleił mojego wielkiego czerwonego brzucha ... zdjęcie tak piękne jak mój brzucho wielki - nio nie wiem dlaczego z litości dla ludzi jakiegoś photoshopa nie użył ... ale nie użył ... wybaczam tę prawdę o sobie bo zdjęcia są fantastyczne !!! - wszyscy jakby zastygli na sekundę po której ruszą dalej ... i już się tam czuje ten ruch z przed i potem ... pierwszy raz mnie coś takiego ze zdjęcia znokautowało ... miszcz !!! Klamber od dziś

z moim reportażem nie wybyłam na główny ... postanowiłam, że pora zrobić coś szalonego i padło na ten tydzień ... wiem, że ryzyko jest dramatyczne ale postanowiłam nie kopiować czym niestety mogę Cię zenerwować ... po pierwsze liczę, że podekscytowana nieposłuszeństwem dobiegniesz do Kielc ... po drugie kto ma przeczytać przeczyta tam gdzie jest ... zwłaszcza, że jak na robotę się załapałam i fuchę i zaszczyt mam - skryby ogrodowiska ... jeszcze nie dociera do mojego neurona dyżurnego ale on dziś po przejściach to dam mu chwilę

Aniu ... coś mi podpowiada i aż cała się kurczę na tego skutek, że ja nie podziękowałam Ci ... Wam za ten weekend ... no tak coś mi mówi ... a powinnam ...

Dziękuję za to, że jesteś ... za to, że byłam gościem i nie tylko (zwłaszcza za to nie tylko baardzo dziękujemy) w Twoim domku i mogłam śmiać się przy śniadaniu z Tobą ... Kazkiem ... mamą Danusią ... Maćkiem i Anią ... i z fantastyczną Teresą (świat nie zginie dopóki istnieją taakie przyjaciółki !!!) i Everestem ... oj ten chłopak miał tyle zachowań Kili, że co na niego nie spojrzałam tęskniłam za sunią ... ale tylko dopóki nie wróciłam do domku ... dopóki przywalona jej miłością nie leżałam na szafce w wiatrołapie z wylizanym makijażem ... ...

Dziękuję, że w tym pięknym ogrodzie poznałam tyle wspaniałych ludzi ... dziękuję za czas makro relaksu bo oboje naładowaliśmy baterie na długo ...

Dziękuję za wieczorny spacer z małżem (moim żeby było jasne ) ... bo to nowe dla nas doświadczenie ... zejść z tarasu i pójść na spacer między własne rabaty ... wow ... to jest coś !!!

buźka i Dziękujemy
Mala_Mi 19:34, 08 sie 2012

Wszystkim odwiedzajacym....... jako, że już po chrzcinach, to mogę pokazywac nowości z ogrodu.. Co prawda na wątku spotkaniowym wszystko już zostało pokazane..ale te są mego autorstwa

No cóż ..fotek nie będzie.... na Internet Explorer nie działa... poświeciłam się i udało mi się założyć przeglądarkę Google Chrome..... ..... też nie działa.

Iza, dla Ciebie fotkę pozostawię na inny raz..... zapomniałam CI dać moje dzwoneczki karpackie.... orszelinki do towarzystwa istniejącej Nie ma wyjścia trzeba będzie się jeszcze kiedys spotkać

Kiedyś działało po daniu postu do edycji.... teraz nie działa.... trudno..wiec uciekam, aż zacznie działać forum...

Dzięki wszystkim odwiedzającym... dzięki moim gościom co chcieli tak daleko do mnie jechać.. jestem naprawdę wzruszona tym faktem

Jak będzie działać Forum dajcie znać na pw...
Konstancja30 19:44, 08 sie 2012

Aniu ... nie wiem czy chłopak ma więcej zdjęć u mnie ale to ma na pewno i ...

udało się )) ... poszło z google chrome

i w jego miejscu

a spotkać to się musimy na pewno ...
Bogdzia 19:58, 08 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Zajrzałam, poczytałam o śmieciach. U nas segregowane wywożą za darmo, ale trzeba kłaść do ich worków - jeden 1,50 zł.

U mnie segregowane wywożą za darmo i worki dają za darmo, a odpadki biologiczne np chwasty niecałe 3zł worek, jeszcze śmieci jak leci w workach wywożą i te są najdroższe ale nie wiem po ile bo mam duży pojemnik za 14 zł jeden wywóz i o tym pewnie mówi Ania Monte ale niech się dowie w całej Polsce segregowane śmieci można oddawac darmo u nas we wsi stoja pojemniki i każdy moze wynieśc ile ma ale są kamery i jak ktoś wkłada nie segregowane to sporo go kosztuje mandacik.
Mala_Mi 21:22, 08 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
Aniu ... nie wiem czy chłopak ma więcej zdjęć u mnie ale to ma na pewno i ...

udało się )) ... poszło z google chrome

Mi nie wchodzą i z Google Chrome...... Opisałam ze szczegółami problem adminowi..i zobaczymy.
Wrzuca zdjęcie od 19.47.. i kręci się kółeczko i nic z tego
Mala_Mi 21:24, 08 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Zajrzałam, poczytałam o śmieciach. U nas segregowane wywożą za darmo, ale trzeba kłaść do ich worków - jeden 1,50 zł.

U mnie segregowane wywożą za darmo i worki dają za darmo, a odpadki biologiczne np chwasty niecałe 3zł worek, jeszcze śmieci jak leci w workach wywożą i te są najdroższe ale nie wiem po ile bo mam duży pojemnik za 14 zł jeden wywóz i o tym pewnie mówi Ania Monte ale niech się dowie w całej Polsce segregowane śmieci można oddawac darmo u nas we wsi stoja pojemniki i każdy moze wynieśc ile ma ale są kamery i jak ktoś wkłada nie segregowane to sporo go kosztuje mandacik.

Najbliższe pojemniki mam 2 km od siebie... i zawsze są zapchane
Odpady typu trawa są chyba po 7 zł... a o reszcie się dowiem jutro
Kondzio 21:30, 08 sie 2012

chyba czas zrobić kompostownik
Mala_Mi 21:38, 08 sie 2012

Kondzio napisał(a)
chyba czas zrobić kompostownik

Kondzio.... u mnie kompostownik dwukomorowy..wielki.. ino źle zrobiony i zakupiony plastykowy nowy wielki (na czas naprawy starego) Plastyka nie zdążyłam rozstawić przed spotkaniem.. ..Ha widzisz, że jeszcze nie wszystko widziałeś w moim ogrodzie Powierzchnia 4m2 ....... uszła Twojej uwadze... o dobrze, bo kompostownik to niezbyt estetyczny element w ogrodzie Chociaż go ozdobiłam jak mogłam.... płotkami....
Konstancja30 21:49, 08 sie 2012

a ja kompostownik widziałam ... jak szabrowałam doniczki ... trawka wsadzona ... żałuję, że jej nie podzieliłam ale od czego wiosna ... reszta w wylęgarni tj te maleńkie rozwary chyba albo to drugie nad nimi nie wiem co mi dałaś )) ... okaże się ...

tojeść trzymająca się jak żołnież pod grobem nieznanego żołnierza po ostatnim szaleństwie burzowym się rozłożyła ... jak się małż wykuruje zrobi jej gorsecik ...

naparstnice u mnie szaleją ... tatuś jak zobaczył, że zwlokłam kolejne cztery chyba zaczął jakąś teorię spiskową wyczuwać bo nagle mu ogródek niepotrzebny ... sąsiada chyba - tego od dywanu na płocie ostrzegł bo tamten też jakiś milszy ... kryminalna pewnie ma mnie na oku a ja je po prostu kocham i to nie jest hodowla z zamiarem wyselekcjonaowania trucizny ...

Matka 21:58, 08 sie 2012

asc napisał(a)
Bogda..... mogłobyć wszystko Twoje... ale M jakoś nie zawitał..... ale nie martw się...w ogrodzie się ciągle jakieś sadzonki produkuja...
Agnieszka.. dzięki za miłe słowa.

Witam wszystkich od rana... i uciekam do pracy.

mój M się szykuje teraz do szpitala, ale zaraz go będę bałamucić znowu żeby potem na Rzeszów się nakierował