Doczytałam, jak pielęgnujesz! ja mam takie drobne winogronka ,które zostały po Rodzicach.
W smaku nic specjalnego, i wyglad też taki sobie,ale zostawiłam je ze wzg.na sentyment.
Twoje wygladaja na smakowite
Andziulku a kiedy dokładnie tniesz za tym trzecim liściem?
Gosiu, przegapilam Twoje 500. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widzę, że miałaś dziś zakupowe szaleństwo. Ja w tamtym tygodniu takie miałam
Dla Ciebie Gosiu z okazji 500 stronek mój nowy liliowiec
A teraz wycieczka na wydmy. Niedaleko nas jest dość niezwykłe jak na Holandię miejsce, zwane Soest Duinen. Lubię tam jeździć bo nieco mi przypomina niektóre miejsca w Puszczy Kampinoskiej
Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.
Piękny jest ten obraz, te powyginane konary drzew...bardzo romantyczny ogród Agatko! Gra cieni mnie nieustannie zachwyca, bo to najbardziej kocham w ogrodach - ich tajemniczośc
Specjalnie dla Gabika widok z domu - na tym zdjęciu dość wcześnie rano. Słońce pada na taras (tzn przyszły taras) i można sobie na słoneczku kawkę wypić (ale rzadko, bo zazwyczaj pada). Po lewej rabata różana w budowie.
A tu widok z końca ogrodu na dom. Ciągle panuje tu rozgardiasz. W przyszłym roku będzie robiony taras, a we wrześniu odgrodzimy rowery i stojak na drewno od reszty.(na tym zdjęciu ich nie widać, ale są po lewej stronie)
Chciałam Wam jeszcze pokazać coś... no nie wiem co... M nazywa to basenem, więc i ja tak mówię, ale z faktu, że zajmuje mi część ogrodu wcale nie jestem zadowolona.
Widać go prawie na każdym zdjęciu, więc ukryć go nie jestem w stanie, ale skoro M ma uciechę to i ja pogodziłam się z jego istnieniem. Wolałabym wodę w innej postaci, ale cóż, jak się nie ma co się lubi...
Elizo a ja własnie chce taki basenik kupić! Ale już na przyszły sezon! jak były upały to bardzo chciało sie zamoczyć!
Mam pytanie, czy to co na drugim zdjęciu to też ostróżka? bo nie pamiętam a siałem z nasion, wiem że pierwsze zdjęcie to na pewno jest ostróżka - tylko że one już u mnie przekwitły a teraz kwitną te siane z nasion, no i ta ma jakieś takie delikatniejsze liście, bardziej jakby igiełkowe. I jak Aniu widzisz jest i róż