Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To będzie zaczarowany ogród 16:56, 24 maj 2012

Do góry
Wiosna w ogrodzie przebrzmiała, tulipki opadły i nastapiła nicość
Zrobiło sie tak jakoś pusto

a tu smutna moja różanka z suchymi kikutkami

Rozpoczęły się wizyty w sklepach ogrodniczych, ponieważ mam dosyć reanimowania roslinek po zimie przez polowe lata w tym roku postawiłam na jednoroczne
juz nie wiem ile zrobiłam takich kursów, sterta pustych doniczek rośnie

Ogrodnik mimo woli 16:50, 24 maj 2012

Do góry
Przerwa w pracy..... na jedzenie i Ogrodowisko....
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 16:49, 24 maj 2012

Do góry
Nie wiem, czy już kiedyś pisałam, ale druga część naszej działki to "dzika" łąka i drzewa. Nawet jej nie grodziliśmy i przez to często mamy na przykład takich gości, jak dzisiaj rano
Nie mamy na nią jeszcze pomysłu, a i finansowo byłoby to ogromne przedsięwzięcie, no i najpierw muszę zadbać o to, co bliżej domu, dlatego jest tam jak jest czyli totalna "dzicz"
Dzisiaj założyłam kalosze (od kiedy prawie bosą nogą nadepłam na węża, bez kaloszy tam się nie ruszam ) i poszłam nazrywać sobie kwiatków

Uwielbiam takie zwykłe, rosnące na łąkach, kwiaty
Mój 4 arowy azyl... 16:39, 24 maj 2012

Do góry
Basieńko, wpadłam sprawdzić, co robisz, bo M (nałogowo oddający się czytaniu Ogrodowiska ) doniósł mi, że po nocach siedzisz, a nawet do rana! No, ale masz co pokazywać. Dopiero wyczekiwałaś wiosny, a tu ogród bucha zielenią i kolorami. Cudnie!

barbara_krajewska napisał(a)
Hosta i ostróżki wybujały wyjątkowo

O matko, kropelki poproszę.... Czy to Regal Splendor? Mam ją od zeszłego roku, ale jeszcze w powijakach naprzeciw Twojej... No ale w takiej ziemi jak Twoja... Dlatego sadząc złocienie w moim piachu, wykorzystałam Twoją ziemię do ostatniego okruszka!
Ty wiesz, ja dopiero ze zdjęcia zajarzyłam, jaki MEGAskrętnik dostałaś! Więc serdecznie przepraszam Cię za mojego rachityka...
Buziaki
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:35, 24 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Witam..., fajnie jest poznać się osobiście

Basiu dzięki za zdjęcie
Ale byłyśmy szczęśliwe u Bogdzi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:13, 24 maj 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

No to jak grzechy to i płotki muszą być

Nie wiem czy Danusia da radę patrzeć na nasze dzieło

Myślę, że nie da rady ja już patrzyć nie mogę ) to są rzeczywiście grzechy główne co widać na załączonym obrazku to jest jaskrawy dowód na to, że porządek, umiar i konsekwencja muszą być - co Danusia postuluje cały czas

My tu śmichy-hihy, ale dla wielu takie coś jest właśnie ślicznym, wymarzonym ogródkiem i u mnie na wsi jest całkiem podobny "gargamel" jako przedogórdek i wyobraźcie sobie, że są w nim jeszcze cztery przepiękne i duże bukszpanowe kule, więc chyba jednak nie to ładne co ładne, tylko co się komu podoba. W tym przypadku - niestety.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:04, 24 maj 2012

Do góry
Ot i pelargonie i uciekam do wieczora, aż się boje ile będę musiała nadrabiać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:04, 24 maj 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Myślę, że nie da rady ja już patrzyć nie mogę ) to są rzeczywiście grzechy główne co widać na załączonym obrazku to jest jaskrawy dowód na to, że porządek, umiar i konsekwencja muszą być - co Danusia postuluje cały czas
Co dalej z tym ogrodem?? 15:59, 24 maj 2012

Do góry
Za namową koleżanki przeprowadziłam totalną rewolucję w naszym ogrodzie.... ogrodzie przy domu który za 1,5 roku ma być nasz.... teraz jeszcze rodzinny... babciny....
Ogród też był jej dziełem, typowo wiejski czyli dużo kwiatów i duuużo warzyw. Do tego skalniak na pierwszym planie z roślinnością proszącą o odświeżenie.... było tak:

No ale zarządziłam rewolucję polegającą na oddzieleniu części rekreacyjnej od uprawnej. Zagospodarowany został tył ogrodu, posadziliśmy tuje jako żywopłot mający oddzielić te strefy no i ważnym miejscem miał być trwanik.... duży żeby 2 moich małych dzieci mogła po nim biegać czy grać w piłkę.... wokół trawy rabaty.... no i tu zaczyna się problem bo kompletnie nie wiem co z nimi zrobić, jedną powiedzmy nawet udało mi się zagospodarować kwiatami które już w ogrodzie były... na drugą mąż posadził troche iglaków i bukszpanów które też już rosły no i tu się wena kończy.... prawde mówiąc teraz mam zastrzeżenia nie tylko do miejsc nasadzeń ale nawet do kształtu samych rabat.... wymyśliłam fale ale to co powstało przypomina sztorm na Bałtyku kiedy mi chodziło o coś znacznie łagodniejszego.... zaraz zdjęcia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:58, 24 maj 2012

Do góry

Przedogródek Agniechy973 15:57, 24 maj 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mi też się całusek dostanie?

...a masz! ...
...a masz! ...
...a masz! ...
....
...
...
Wyję z zazdrości, że masz glebę zwięzłą i wilgotną... Mnie chyba przyjdzie wziąć kredyt na opłacenie wody, któą wlewam w moje piachy... Najpierw wszystko pomarzło (z traw obiedka, carexy, gracillimus), teraz nic nie chce rosnąć... Mam dzisiaj dzień załamania
...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:46, 24 maj 2012

Do góry
Danusia mnie udusi ale co tam, lampki i muchomorki są :
ogrodoweimpresjejolki 15:18, 24 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ogórki wysiałam dopiero dzisiaj, ale nowalijki wcinam juz od jakiegoś czasu

Łaaaaał! Aż ślinka cieknie od samego patrzenia
Ja zachęcona faktem, że moje pierwsze w życiu pomidorki nie padły, a wręcz pokazują się pierwsze owoce, posiałam dzisiaj szczypiorek i koperek i posadziłam sałatę A to wszystko dzięki takim dobrym duszyczkom, jak Ty Jolu, które pokazują takie obrazki, jak powyżej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:14, 24 maj 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Zapomniałam o mleczyku:
a oto i on:

i od razu lepiej

bossssko ale ten narożniczek coś za bardzo wymuskany, może tam tego muchomora co Gabriela postuluje

A Kropka jaka zdziwiona co tu się dzieje
Pogaduchy skowronków 15:08, 24 maj 2012

Do góry
Jesteśmy - tylko tyramy i nie ma czasu się poskrobać. U nas pada co chwilkę i ciepło jest . Wszystko rośnie i trawa też.
Prezencik dla Was w barwach narodowych.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:07, 24 maj 2012

Do góry
A lampki solarne?!

(źródło zdjęcia: domswiatla.pl)
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:05, 24 maj 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Zapomniałam o mleczyku:
a oto i on:

i od razu lepiej

Buhahahahahaha!!!
Ale jazda!
Danusia padnie, jak to zobaczy... oczywiście z zachwytu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:02, 24 maj 2012

Do góry
Zapomniałam o mleczyku:
a oto i on:

i od razu lepiej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:57, 24 maj 2012

Do góry
Jak myślicie nie nazbyt eleganckie to "ciurkadełko"??
Ogród Magdalenka 14:32, 24 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Kanciki zrobione, trochę słabo widać , jutro zrobię zdjęcie z lotu ptaka

oj poleżałabym na Twoim lezaczku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies