Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 14:16, 12 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Acha...i grzebałą mw moich zaroślach i wygrzebywałąm co ciekawsze okazy na światło dzienne...tym sposobem uratowałam od zapomnienia irysy z pasiastymi liśćmi, dwa rodzaje liliowcó (nwet z kartakami z nazwą) i takie coś malutkie.... Aldonka mówiłą jak się to nazywa...
Widoki ogólne w deszczu...... po co ja wam to wszystko pokazuję..potem nikt juz nie bedzie miał po co przyjeżdżac...
Przełęcz floksikowa..

Szlak góski..

Ścieżka liliowcowa

Ścieżka za klonami

Aniu, bardzo podobają mi się te ujęcia Twojego ogrodu, a najbardziej "ścieżka za klonami", wiadać na niej jaki masz już dorosły ogród

Zobaczyć na żywo to nie to samo co na zdjęciach
Dolina Tęczy 14:14, 12 cze 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)

I LOVE it!
Każde Twoje zdjęcie ma cudowny klimat, ale to mnie dzisiaj jakoś tak mocniej urzekło

A na pocieszenie dodam, że i u mnie się zaczęło Dzisiaj na jaśminowcu, który zaczyna po raz pierwszy pięknie kwitnąć, zobaczyła te paskudy mszyce i jakieś zmutowane ogromne mrówy Hakuro coś mi podsychają... albo coś mi je podgryza...
Tak więc łączę się z Tobą w bólu
Różany sezon 2012 14:14, 12 cze 2012

Do góry
A to moja NN (może ktoś zna i podpowie)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:05, 12 cze 2012

Do góry
i mam taką ciemnofioletową, a nie pamiętam, że zamawiałam, muszę zajrzeć do notatek; w dzień płatki rozchyla, na noc zamyka się

i Flamentanz

Rododendronowy ogród. 14:05, 12 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dla wszystkich odwiedzających ławeczka M Jotki z jaśminem i krzewuszką w tle. Niech wam pachnie obłędnie. Miłego dnia.

Ta ławeczka ma branie, bo i mnie ten zakątek zachwyca

pachnąco tam gratuluję zakupów ciuchowych, niestety ja tego tez nie cierpię
miłego dnia
Ogrodnik mimo woli 14:03, 12 cze 2012

Do góry
Aniu, myślę, że jeszcze przyjmujesz prezenty

Kolorowe rabaty 14:00, 12 cze 2012

Do góry
Marto i ja trzymam kciuki,

Leonardo dla Ciebie , kwiat jeszcze w pączku

Czy o takie zdjęcie Ci chodziło ?
Ogród Dominiki 13:55, 12 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)
A oto nowa trawka w moim ogrodzie: Koeleria glauca (strzęplica sina). Ryzykuję, bo gleba u mnie całkiem inna, niż wymagana (mam glinę, a ta strzęplica lubi,podobno, piachy), ale baaaardzo wpadła mi w oko.

Bardzo fajna trawka, z taką to prawie wszystko dobrze sie komponuje
gratuluje malutkiej, zaliczy zimną kapiel, no ale diabełek będzie wypędzony
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:48, 12 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Dziękuję Miła moja

nie ma za co, dasz radę

i różano mi

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 13:43, 12 cze 2012

Do góry
Mistrzostwa trwają i dzisiaj czekają nas kolejne emocje... Tym razem gramy z Rosją...
Kibicujemy naszym gorąco... POLSKAAAA! BIAŁO-CZERWONIIIIII!!!
A gdyby się znowu nie udało (tfu! tfu! tfu! )....
... to polska kadra rośnie w siłę

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 13:29, 12 cze 2012

Do góry
Witajcie ! Mam takie małe pytanie do Was. Chciałbym Was bardzo serdecznie poprosić o pomoc w zagospodarowaniu dwóch miejsc mojego ogródka. Doszliśmy z mamą do wniosku , że to się do niczego nie nadaje i chcemy tam na nowo wsadzić jakieś ładne i zgrabne roślinki . Wstawiam zdjęcia i liczę na Was bardzo mocno. Chodzi o to, żeby było skromnie i tylko jeden rodzaj roślinek i żeby się bardzo ładnie komponowały z białymi kamykami. Może są jakieś rośliny czy też krzewy(nie wiem nie znam się), które właśnie sadzi się przeważnie w kompozycji z białymi kamykami. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie .

P.S Teraz tam nie ma w ogóle żadnego ładu, ani składu i zero symetrii, a chodzi nam o to, żeby było ładnie, zadbanie i łatwo w pielęgnacji.

Obrazek nr 1 :

Tutaj mam chce chyba zostawić tylko jakiś groszek czy coś żeby się płożył na schody i nie wiem czy tej róży nie zostawi, a tak to wszystko aut. Dzisiaj właśnie pieliłem ten paskudny gąszcz

Obrazek nr 2:

Tutaj ma zostać tylko to coś takie "żółtego" po prawej stronie , bo rzeczywiście nawet mi się podoba. Nie wiem nawet jak to się nazywa.

Podsumowując na pewno mają być w obu tych pseudo "rabatach" wysypane kamyczki białe i myślałem o tych takich fajnych kulach ozdobnych, które widziałem kiedyś na Naszym forum, a teraz niestety nie mogę ich znaleźć, no i oczywiście jakieś roślinki posadzone w jednym rządku czyli nie tak jak tutaj w kilku rzędach tylko jeden ładny , równy rządek. Aha i nie chce żeby to były kwiaty, mama pewnie chce , ale ja tutaj rządzę, więc oby to nie były kwiaty, no chyba , że Wy chcecie Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:09, 12 cze 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Irenko a gdzie kupowałaś tę różę?
Bardzo ładna jest, choc pomyłka

Aniu, obie pomyłkowe są z Rosarium; jedna miała być ( jest załączona zawieszka) alba rose pienna biała, a ta miała być Westreland; a zobacz tę pienną;
jestem bardziej zadowolona z zakupów w Rosa Ćwik

oto ona, urocza, ale inna
Kolorowe rabaty 12:51, 12 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

tak piękna i to ujęcie....słów brak!

Poczuj Miła zapach i bądź dziś szczęśliwa !!!))
Muszę wyłączyć się niestety.Obowiązki i egzamin wzywają.Jeszcze jutro i jak zdam to szkoła skończona.
Potem gorzej bo państwowe egzaminy 18i 19 Mogę nie podchodzić jak mi miękko będzie

będzie dobrze..trzymam kciuki!
a zapach czuję, słodki , sorbetowy

Dziękuję Kochana jesteś
Kolorowe rabaty 12:49, 12 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Muszę wyłączyć się niestety.Obowiązki i egzamin wzywają.Jeszcze jutro i jak zdam to szkoła skończona.
Potem gorzej bo państwowe egzaminy 18i 19 Mogę nie podchodzić jak mi miękko będzie

będzie dobrze..trzymam kciuki!
a zapach czuję, słodki , sorbetowy
Kolorowe rabaty 12:44, 12 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:40, 12 cze 2012

Do góry
coli napisał(a)

Ana jak Ty się nim zajmiesz to będzie cudeńko

Dokładnie - a stół już na wejściu piękny jest i już - co dopiero po ekstremalnej metamorfozie
Kolorowe rabaty 12:40, 12 cze 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Miziają się czy obwąchują ?

Piękne ujęcie, ach!
Słów brakuje

Ania kupiłam Vinci w sobotę nie robiłam jeszcze foty może jak wrócę ze szkoły zrobię jak nie będzie lało jak wczoraj
Zrobię bo jak to nie to i jakieś nieciekawe pójdę spróbować zareklamować
Dziękuję za odwiedziny,znasz się na różach to zdjęcie trafiony zatopiony oczywiście
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:36, 12 cze 2012

Do góry
Ana napisał(a)

Ana jak Ty się nim zajmiesz to będzie cudeńko
Kolorowe rabaty 12:33, 12 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies