Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

popcorn 20:03, 01 sie 2012

Wow jakie kanciki! I to w jedno popołudnie? Też dzisiaj miałam plan je robić, ale zbyt sucho jest poczekam na deszcz...
pozdrawiam!!
Moniika 20:08, 01 sie 2012

anula_wn napisał(a)
pod lustrem powstaje bylinówka - były irysy, ale te są b. krótko, są lilie, dosadziłam jakiś czas temu naparstnice od Danusi, a teraz ostróżki (białą i niebieską z białym środkiem) zakupione w Hortulusie tydzień temu

to pod lustrem, bo po bokach są róże pnące i hosty fire & ice

no i czekam na taras.... już mnie denerwuje to niedokończone miejsce
bo na studni też będzie prostokąt, a nie koło.... no ale pomału zaczyna to przypominać zamierzony plan
. Pięknie!!!!
anula_wn 20:10, 01 sie 2012

Karolina / Pocarol, no tak, w jedno ale wiesz, zrobiłam tylko te wzdłuż betonu i kostki.... przy kostce mam tylko po 1-ej stronie, a tych przy rabatach nie ruszałam.... zrobię to jutro (jak dam radę czasowo)
anula_wn 20:12, 01 sie 2012

Moniko, dziękuję ale jeszcze musi sie wszystko rozrosnąć.... no i róże teraz nie kwitną
Neska 22:30, 01 sie 2012

Oj Ty pracusiu. Ja dziś szalałam przy chwastach.
Ana 08:14, 02 sie 2012

Anula, ty jak pszczółka robotnica - ciągle w ruchu
Kanciki pierwsza klasa - no zawstydzasz mnie - chyba pogonię M (żartuję, od wczoraj montuje lampy i układa kostkę)
ja też już nie mogę doczekać się tego tarasu, odbicia w lustrze (choc i temu obecnemu z lime i leżaczkiem nie mam nic do zarzucenia) Twoja bylinówka piękna, ostrózki dodały smaczku i koloru. a powiedz mi jak irysy? To były te niebieskie syberyjskie? Polecisz? Bo ja się zakochalam niedawno i mam już dla nich miejsce, ale nie wiem czy dla krotkiego efektu warto...jak liscie teraz?
BEATA_S 08:29, 02 sie 2012

Aniu, slicznie masz !!! I popołudnie spędzone z synkiem na zabawie udane
Syn zadowolny, ogród zadowony i Anula zadowolona
Wieloszka 08:38, 02 sie 2012

anula_wn napisał(a)
limka w porannym słońcu

Widok limki-giganta zapiera dech!!! Zatchnęłam się i zabrakło mi słów
anula_wn 08:47, 02 sie 2012

Kasieńko, pracuś jestem, albo mam ADHD ale nie usiedzę.....

Ana - no widzisz, a ja sama muszę wszystko ogarniać..... nie narzekam ! M pomaga mi przy cięższych pracach.
Co do irysów to mnie rozczarowały! kwitną szalenie krótko, a potem są tylko liście..... jak widzisz na zdjęciu już wyglądają nieciekawie, żółkną , pokładają się.... może je usunę na wiosnę lub jesienią. Dosadziłabym coś bardziej efektownego - choćby kocimiętkę czy perowskia moja nowa miłość !

Beatko - dziękuję za odwiedzinki! wiesz, pomyślałam sobie, że mam ogród to muszę się też nim cieszyć a czas z dzieckiem - bezcenny! czas tak szybko mija...... (to chyba nostalgia przedurodzinowa )

Wieloszko - oj tam, oj tam
Wieloszka 08:51, 02 sie 2012

Anula, ja też się zakochałam w perovskii 2 lata temu, niestety bez wzajemności... Ona lubi ciepło, sucho i zasadowo (jak lawenda), więc u mnie wymarzła i zgniła Ale w Twoim raju będzie miała jak w niebie