Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

KasiaWB 21:34, 01 sie 2012

Zbyszku! już się melduję bardzo dziękuję za pamięć, odwiedziny i opiekę nad moim wątkiem podczas mojej nieobecności, to bardzo, bardzo miłe nawet nie wiesz jak bardzo. Wzruszyłam się.

Wasz ogród wygląda pięknie i elegancko, śledzę jego zmiany od początku i podziwiam pracę oraz jej efekty

Przesyłam serdeczności oraz gratulacje z okazji narodzin wnuczki ! i .... kwiatuszka
Moniika 07:11, 02 sie 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

Na tych rurkach był winobluszcz . Uległ kasacji a rurki w jesieni też.

I nowa rabatka-wysepka . Proszę zwrócić uwagę na mistrzowskie wykonanie hi hi hi. Roślinki wsadzone :
Tuje, modrzew na pniu i katalpa.

Zbigniewie! Prześliczna jarzębina Widok na okolicę też cudny. A rabatka jaka mogłaby być, jak nie mistrzowska, skoro spod Twojej ręki??
Pozdrawiam M
jotka 08:28, 02 sie 2012

Witaj Zbyszku
Tak Cie lubiłam, tyle sympatii dla Ciebie miałeś, a TY .... nabiłeś tyle stron w czasie mojej nieobecności
na forum
Wybaczam i już nadrabiam przeglądanie Za wierszyk i życzenia u mnie dziękuję - miał takie samo działanie terapeutyczne jak zastrzyki i piguły
W czasie jak ja "bawiłam się" w chorego, Ty bawiłeś się w lekarza swojego jałowca. Mam nadzieję, że Twój jałowiec tak jak ja też dostanie dokument: zdrowy, co jakiś czas do kontroli
No ketmie podziwiam jak co roku. Moja jedna po tej zimie całkiem wypadła, a pozostałe 2 nie wiem co porabiają, bo nie było mnie na działeczce około miesiaca....
Gratuluję wnusi

Jak tylko M. zabierze mnie na działeczkę pokażę co tam u mnie za busz, albo sahara. Haczki, grabi ani łopaty na razie mi nie wolno używać, ale aparat fotograficzny chyba tak
zbigniew_gazda 08:37, 02 sie 2012

Kasiu i Moniko - dziękuję. Prezencik dla Was. Edytuję posta - bo w międzyczasie pojawiła się Jola . Jolu tak się cieszę że jesteś już w domciu . Dziękuję za życzenia i oczywiście poniższe foty też dla Ciebie.

Urszulla 08:40, 02 sie 2012

Zbyszku-ciekawy kształt wymyśliłeś i starannie wykonałeś obrzeża. Też zamierzam do września kupić u Danusi łopatę do kancików bo sztychówką wychodzą zbyt szerokie i nieestetyczne.
A roślinki małe ale super dorodne. Widziałam u niektórych katalpę rozrośniętą i zachorowałam też na nią w planach dalekosiężnych .Będę podglądać jak u Ciebie rośnie od małego.
Coś posadzisz na brzegach i wewnątrz rabatki dopóki katalpa się nie rozrośnie?
Pozdrawiam o gorącym poranku.
zbigniew_gazda 08:47, 02 sie 2012

Urszulla napisał(a)
Zbyszku-ciekawy kształt wymyśliłeś i starannie wykonałeś obrzeża. Też zamierzam do września kupić u Danusi łopatę do kancików bo sztychówką wychodzą zbyt szerokie i nieestetyczne.
A roślinki małe ale super dorodne. Widziałam u niektórych katalpę rozrośniętą i zachorowałam też na nią w planach dalekosiężnych .Będę podglądać jak u Ciebie rośnie od małego.
Coś posadzisz na brzegach i wewnątrz rabatki dopóki katalpa się nie rozrośnie?
Pozdrawiam o gorącym poranku.

Urszulko - ta rabatka jest z drugiej strony domu którą zajmuje się nasza córcia. Ja wykonałem rabatkę a nasadzenia ona sobie wymyśliła. Katalpa ma górować nad resztą i ma być parasolem nad roślinami.
Ja tu widzę hortensję po prawej stronie , może berberysy kulki , żurawki . Gosia jak wróci z Kubusiowa
to ma "strzelić" wizualizację. Pozdrawiam. i dziękuję.
Wieloszka 08:48, 02 sie 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

U Ciebie ketmia-gigant, u Anuli limka-gigant... wpadam w kompleksy, muszę też zacząć hodować coś gigantycznego poza perzem Pozdrawiam Zbyszku!
zbigniew_gazda 11:07, 02 sie 2012

Agnieszko - dobre są zjazdy Ogrodowiska. Kojarzę Cię teraz bezbłędnie. Nie wpadaj w kompleksy tylko sadź cosik i niech rośnie. Pozdrawiam.
marzena 21:15, 02 sie 2012

ketmia piękna i pięknie kwitnie
mam tę samą odmianę, ale mniejsza i mniej kwiatów... ale rosnie troche w cieniu, więc pewnie nigdy nie osiagnie takich wymiarów jak Twoja
alinak 22:25, 02 sie 2012

Zbyszku super rabata , ale czy dobrze ustawiłeś odległość thuji od katalpy ......to wielka korona i thuja może potem wleźć w koronę katalpy