Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:18, 02 sie 2012

Seliza - podziwiam!! Myśmy budowali "na odległość" - mieszkaliśmy w Warszawie, na miejscu (tutaj) majstrowie działali, Teść doglądał co 2-3 dni, a my tylko w weekendy... wobec czego nieczego nie robiliśmy sami... tylko w soboty łapaliśmy się za głowę co jakiś czas - i kazaliśmy poprawiać... masakra!!!

Wtedy też stwioerdziłam że jakby co, to firmę remontową założę - nauczę się szybciutko i nie będę partaczyć jak co niektórzy "fachowcy"...

Beata - dziękuję!

Właśnie wróciłam z bazarku. Przywiozłam 4 róże angielskie, 3 jasne i 1 bordową. Niestety no name, panu wymroziło 90% plantacji, pracownik poprzenosił te ocalałe w jedno miejsce i pomieszał dokumentnie
Spytam Anię Monte -może podpowie jak się zwą
Większy wybór na jesień, kopane z gruntu. Taniej (ale nie spytałam po ile). Jestem z panem umówiona. Ale chyba wolę w doniczkach - wtedy wiadomo że się przyjmą.

Cudne są, a jak PACHNĄ!!! Postawiłam koło ławeczki, pstryknę fotkę jak zrobię sobie przerwę w pracy.
Uff, już gorąco, dzisiaj ma być ponad 30 stopni w cieniu!

GabiK 08:50, 02 sie 2012

Karolinko, no po 22 też widziałam normalnie i teraz też jest w porządku. Ciekawe, co mi się przestawia.
Czekam na róże.

Eliza, podziwiam. My to w ogóle kupiliśmy gotowy segment i potem ekipa wykańczała. Tylko co parę dni wpadaliśmy kontrolować. A nawet na urlop na 2 tyg. pojechaliśmy. Niczego nie zepsuli, jak coś im nie pasowało to zostawiali i dzwonili. Żadnych prawie nerwów nie miałam - był tylko taki moment, że strasznie wolno im szło, ale w sumie nam się nie spieszyło.
popcorn 09:10, 02 sie 2012

Róże będą, już cyknęłam, ale muszę jeszcze ściągnąć na laptopik i zmniejszyć. Ale najpierw muszę milion spraw załatwić - przemysł pracuje od 6tej lub 7mej, więc przed ósmą miałam już trochę maili...

dobrze że już nie dzwonią - a bywało że mnie ściągali z łóżka przed 7mą
agata_chrosc... 09:36, 02 sie 2012

popcarol napisał(a)
Maja, Celinka - dzięki!
Agatko - hortensja pnąca - nie dość że mega mocna, to jeszcze nie pachnie

O tych powojnikach poczytam! Dzieki! Na pewno bardziej niz hortensja by pasowaly - tam rzeczywiscie jesli juz, to takie delikatne pnącze Ale łuk nad ławeczką? Chyba wolałabym duuużą donicę ze słupkiem - obeliskiem pod to pnącze?

Zauważ że tam jest wszystko wybrukowane, jedyna możliwość to donice...

Karola, ja o tej hortensji wspomniałam właśnie w kontekście jej wielkości, że się nie nadaje! Też uważam, że lepiej coś pnącego z jednej strony, tak od niechcenia, niż łuk. Powojnik w donicy można trzymać więc może to jest dobry trop
popcorn 09:42, 02 sie 2012

Agatko, dzięki! Hortensja pnąca mi się podoba, ale nie mam jej już gdzie wcisnąć Gdybym kiedyś jakieś stare drzewo miała - to na nie

Dzięki, poczytam o tych powojnikach do cienia, chciałam mieć powojnik, taki pachnący - ale nie fioletowy, może żółty? Kremowy? Bordowy? Botaniczny (takie małe dzwoneczkowate kwiatki) albo pełny - Ania Monte chyba pokazywała swoje cudo... tylko który do cienia się nadaje... poszukam!
popcorn 09:44, 02 sie 2012

OK, dzisiejsze nabytki:

4ta ma dopiero pąki, sama jestem jej ciekawa
agata_chrosc... 09:46, 02 sie 2012

to ciemne to może być William Shakespeare
popcorn 09:49, 02 sie 2012

dzięki Popytam, poszukam, to się dowiem
agata_chrosc... 10:04, 02 sie 2012

te różowe to niestety dość są do siebie podobne. Na żywo trzeba by zobaczyć, powąchać Ale wszystkie piękne!
agniecha973 10:12, 02 sie 2012

Karolina, róże piękne, ale gdzie Ty je wciśniesz