Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe rabaty 12:31, 12 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Miziają się czy obwąchują ?

Piękne ujęcie, ach!
Słów brakuje
Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:30, 12 cze 2012

Do góry
myszorek napisał(a)

Tak było 8 lipca 2011 roku

Tak jest dzisiaj

jak ja uwielbiam takie porównania. Fajnie to już wygląda z lotu ptaka. No i pięknie się taras "przyciemnił"

ja też, bardzo mi się podoba
Kolorowe rabaty 12:29, 12 cze 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Przed deszczem tak wyglądała róża nabyta tej wiosny.Zapowiada się nieźle jedyna wada brak zapachu

First Lady?

Nie mogę coś znaleźc zdjęcia Leosia u Ciebie, pokażesz go?
Jak mi sę uda uruchomic mój komputer, to cyknę fotki z bliska młodym pędom da Vinci. Będzie dla porównania.
Moje roślinki 12:28, 12 cze 2012

Do góry
Ładne!
Dwa światy 12:28, 12 cze 2012

Do góry
hania napisał(a)

dopiero teraz przekonałam się do żurawek,na początek 5 sztuk....

Na początek i od razu takie wypasione! Moje to mikruski... Krzewuszki, hosty i wszystkie rośliny gigantyczne! Wspaniały, dojrzały ogród!!! Pozdrawiam
Mój jesienny ogród 12:28, 12 cze 2012

Do góry
Robert, wiem co to znaczy woda; u mnie było na 2m wzwyż, a pobojowisko, które pozostało i huk pracy i kosztów, obciążył nas na długie lata;
szczerze współczuję, ale i wierzę, że wszystko dobrze się skończy!

ostatnio mniej mnie na forum, dlatego składam spóźnione życzenia imieninowe; dużo szczęścia, bo jak ono jest, to jest wszystko!

http://www.youtube.com/watch?v=Ex0Q48Uoc7o&feature=related

no i oczywiście kwiat
Ogród w Alei Lipowej... 12:25, 12 cze 2012

Do góry
justi napisał(a)

Szalejesz Justi
Pozdrawiam Cię
Różany sezon 2012 12:20, 12 cze 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

AniaDS masz w swojej kolekcji da Vinci ?Pokaż jak wygląda w całości i kwiat jak to nie kłopot ...?

Akurat mi padł komputer, więc za duzo zdjęć nie mam, tak wyglądał da Vinci w tamtym sezonie

Na jesień poszedł na inne stanowisko, trochę przymarzł, ale już nadrobił zaległości, jeszcze słabo widoczny rozpościera się nad figurką

Ania jak patrzę na te drobne listki i jeszcze małe główki to aż nie chce się wierzyć,że tak będzie wyglądać ta róża ...Boję się normalnie.A może to młode pędy ma ?Tyle róż wymarzło to robili szczepki ile się dało ???
Błagam pociesz.Tak oszukują teraz,że nie wiem.Wiem z pewnością,że klienci metek nie pozmieniali .Metka może odpaść,ale to sklep wkłada gdzie popadnie.Już się wnerowowałam Żadnemu innemu obywatelowi nie chciałoby się brnąć przez kolce,żeby tak głęboko zawiesić metkę ...?
Ma trzy dość wysokie rozłożyste gałązki Na górze po 4 pąki w tym jeden już "przebarwiony"...
Dziękuję AniaDS za pomoc i zdjęcie
Masz piękne te fotografie i kolekcję,ale ty dobrze wiesz
Mój 4 arowy azyl... 12:16, 12 cze 2012

Do góry
Bardzo mi się podoba,ładny...i ciekawy,czy znosi zacienienie?
Radosna twórczość Ani 11:55, 12 cze 2012

Do góry
W sobotę zaczęłam usuwać darń z planowanej rabaty przy altanie. Sporo udało się zrobić. Nawet M troszkę pomógł. Odrobinkę ją obsadziłam: Hostami, żurawkami, trzema tujkami, trzmielinami na pniu a pod leszczyną posadziłam barwinki( niech się rozrastają) Chciałam kupić 3 kosodrzewiny ale nie było ładnych. Pojadę w przyszłą sobotę do Tracza zobaczę co ma ładnego. Bukszpanów jeszcze nie obcinam - troszkę chorują.

Mój kawałek raju 11:55, 12 cze 2012

Do góry
Lubię takie fotki.Ale u Ciebie wszystko rośnie!!!
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:45, 12 cze 2012

Do góry
Lenka dzieki - no wlaściwie to czerń i krem

Na koniec porcja zdjęć z przedogródka - och, tu nadal nie tak jak chcę...w tygodniu będzie nowa czysta kora (o ile M się weźmie do roboty i odpuści choć jeden mecz)

Tojeść po tej stronie słabo sobie radzi, choć leję i karmię florovitem

po drugiej stronie trochę bujniejsza

I jeszcze maly smaczek, a raczej przedsmaczek tego, co upolowałam ostatnio na tablicy...stół kuchenny z szufladką w eroli pomocnika ogrodowego marzył mi się ponad rok...na allegro ceny były zawrotne (chodliwy towar) badź stoły ogromne...a tu nagle, z nienacka na tablicy stal ON! I na dodatek w Szczecinie
Zadzwoniłam, błagałam o przetrzymanie przez weekend, w poniedziałek M pojechał i MAM Za całe 35 zl z taboretami mega szczęście, choć pewnie wielu z Was popuka się w czoło

Teraz trwa akcja "oczyszczanie" z olejnej, a nawet dwóch...więc chemia, okulary, maseczka i mnóstwo drapania...ale ile szczęścia Pokażę na pewno PO, tymczasem PRZED - mój potworek

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:23, 12 cze 2012

Do góry
Wczorajsze zbiory:

Taakie bukszpany, ok. 2metrowe - rosną po sąsiedzku z knajpą w której było wesele, w Augustowie ul. Mostowa, zdjęcie przez płot:

Zieleń miejska - Augustów, centrum (Park przy Rynku):
Prezentuje Młoda

I zbliżenie - fajne funkie, takich nie mam

I ja do Was macham - pomagałam odwirowywać miód - taki własny, pyyszny!! Jak już się rozebrałam to mnie 2 pszczoły ugryzły Dobrze że nie muszę pokazywać się w pracy - 1x w powiekę - wygladam jakby mnie M. regularnie bił masakra
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:23, 12 cze 2012

Do góry
Cottage rose kwitnie w pelni...ma tak ciężką pełną główkę, że pod koniec prawie kladzie się na ziemi...

Tutaj pastella w pąkach...dzis jest już rozwinięta, fotki dam wieczorem

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:22, 12 cze 2012

Do góry
To chyba zrobię większą reklamację do Pana Konieczko. Wydaje mi się, że moje jaśminowce to też nie takie. Miały być Belle Etoile, a są chyba zwykłe tylko pełne. Tak wygląda kwiatek

A tak według strony internetowej
http://www.drzewa.com.pl/1066-jasminowiec-belle-etoile.html
Ogródkowe perypetie:) 11:22, 12 cze 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Charles Austin?
Aniu tak!) moja jedyna angielka..na razie
Dziękuję)
Ogródkowe perypetie:) 11:13, 12 cze 2012

Do góry

Charles Austin?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:12, 12 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

i jeszcze bardzo, bardzo proszę o podanie nazwy iglaków, które stanowią tutaj ścianę
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:06, 12 cze 2012

Do góry
ciąg dalszy ogrodu sprzed tygodnia

Tawuła zaczyna kwitnąć i ładnie przybiera dziś czeka ja fryzjer

Lawenda przy różance nabiera rozpędu

miskant Variegatus blyszczy między hortensjami

niestety z 3 nowoposadzonych gracilimusow oznaki życia daje jeden
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:01, 12 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dosadziłam więcej trawek

Danusiu,
przede wszystkim chciałam Ci serdecznie podziękować za te wszystkie zdjęcia, porady, opisy, które są dla mnie prawdziwym źródłem inspiracji. Nagle okazało się, że nawet śnieguliczkę, która była skazana na jakiś ciemny zaułek w ogrodzie, można było uformować w kulkę
Lekceważone przeze mnie iglaki nagle stały się interesujące, a w ogrodzie zaroiło się od bukszpanów i cisów Tylko, że teraz wszystko co widzę na zdjęciach wydaje mi się być cisem.
Stąd też moje pytanie:
czy ta kulka na pierwszym planie to cis?..
Bo nie wygląda....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies