Przed deszczem tak wyglądała róża nabyta tej wiosny.Zapowiada się nieźle jedyna wada brak zapachu
First Lady?
Nie mogę coś znaleźc zdjęcia Leosia u Ciebie, pokażesz go?
Jak mi sę uda uruchomic mój komputer, to cyknę fotki z bliska młodym pędom da Vinci. Będzie dla porównania.
Robert, wiem co to znaczy woda; u mnie było na 2m wzwyż, a pobojowisko, które pozostało i huk pracy i kosztów, obciążył nas na długie lata;
szczerze współczuję, ale i wierzę, że wszystko dobrze się skończy!
ostatnio mniej mnie na forum, dlatego składam spóźnione życzenia imieninowe; dużo szczęścia, bo jak ono jest, to jest wszystko!
AniaDS masz w swojej kolekcji da Vinci ?Pokaż jak wygląda w całości i kwiat jak to nie kłopot ...?
Akurat mi padł komputer, więc za duzo zdjęć nie mam, tak wyglądał da Vinci w tamtym sezonie
Na jesień poszedł na inne stanowisko, trochę przymarzł, ale już nadrobił zaległości, jeszcze słabo widoczny rozpościera się nad figurką
Ania jak patrzę na te drobne listki i jeszcze małe główki to aż nie chce się wierzyć,że tak będzie wyglądać ta róża ...Boję się normalnie.A może to młode pędy ma ?Tyle róż wymarzło to robili szczepki ile się dało ???
Błagam pociesz.Tak oszukują teraz,że nie wiem.Wiem z pewnością,że klienci metek nie pozmieniali .Metka może odpaść,ale to sklep wkłada gdzie popadnie.Już się wnerowowałam Żadnemu innemu obywatelowi nie chciałoby się brnąć przez kolce,żeby tak głęboko zawiesić metkę ...?
Ma trzy dość wysokie rozłożyste gałązki Na górze po 4 pąki w tym jeden już "przebarwiony"...
Dziękuję AniaDS za pomoc i zdjęcie
Masz piękne te fotografie i kolekcję,ale ty dobrze wiesz
W sobotę zaczęłam usuwać darń z planowanej rabaty przy altanie. Sporo udało się zrobić. Nawet M troszkę pomógł. Odrobinkę ją obsadziłam: Hostami, żurawkami, trzema tujkami, trzmielinami na pniu a pod leszczyną posadziłam barwinki( niech się rozrastają) Chciałam kupić 3 kosodrzewiny ale nie było ładnych. Pojadę w przyszłą sobotę do Tracza zobaczę co ma ładnego. Bukszpanów jeszcze nie obcinam - troszkę chorują.
Na koniec porcja zdjęć z przedogródka - och, tu nadal nie tak jak chcę...w tygodniu będzie nowa czysta kora (o ile M się weźmie do roboty i odpuści choć jeden mecz)
Tojeść po tej stronie słabo sobie radzi, choć leję i karmię florovitem
po drugiej stronie trochę bujniejsza
I jeszcze maly smaczek, a raczej przedsmaczek tego, co upolowałam ostatnio na tablicy...stół kuchenny z szufladką w eroli pomocnika ogrodowego marzył mi się ponad rok...na allegro ceny były zawrotne (chodliwy towar) badź stoły ogromne...a tu nagle, z nienacka na tablicy stal ON! I na dodatek w Szczecinie
Zadzwoniłam, błagałam o przetrzymanie przez weekend, w poniedziałek M pojechał i MAM Za całe 35 zl z taboretami mega szczęście, choć pewnie wielu z Was popuka się w czoło
Teraz trwa akcja "oczyszczanie" z olejnej, a nawet dwóch...więc chemia, okulary, maseczka i mnóstwo drapania...ale ile szczęścia Pokażę na pewno PO, tymczasem PRZED - mój potworek
Taakie bukszpany, ok. 2metrowe - rosną po sąsiedzku z knajpą w której było wesele, w Augustowie ul. Mostowa, zdjęcie przez płot:
Zieleń miejska - Augustów, centrum (Park przy Rynku):
Prezentuje Młoda
I zbliżenie - fajne funkie, takich nie mam
I ja do Was macham - pomagałam odwirowywać miód - taki własny, pyyszny!! Jak już się rozebrałam to mnie 2 pszczoły ugryzły Dobrze że nie muszę pokazywać się w pracy - 1x w powiekę - wygladam jakby mnie M. regularnie bił masakra
To chyba zrobię większą reklamację do Pana Konieczko. Wydaje mi się, że moje jaśminowce to też nie takie. Miały być Belle Etoile, a są chyba zwykłe tylko pełne. Tak wygląda kwiatek
Danusiu,
przede wszystkim chciałam Ci serdecznie podziękować za te wszystkie zdjęcia, porady, opisy, które są dla mnie prawdziwym źródłem inspiracji. Nagle okazało się, że nawet śnieguliczkę, która była skazana na jakiś ciemny zaułek w ogrodzie, można było uformować w kulkę
Lekceważone przeze mnie iglaki nagle stały się interesujące, a w ogrodzie zaroiło się od bukszpanów i cisów Tylko, że teraz wszystko co widzę na zdjęciach wydaje mi się być cisem.
Stąd też moje pytanie:
czy ta kulka na pierwszym planie to cis?..
Bo nie wygląda....