Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Początki w Kruklandii 09:18, 28 maj 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Tak było

Tak jest!

I nawet ciurkadło zaczęło mi się podobać

Roślinek jeszcze mało, bo nigdzie traw nie mogłam dostać

Ślicznie to wygląda,super pomysł na taką donicę przy tarasie, naprawdę extra.......żałuje że nie zrobiłam czegoś takiego u siebie Skalniak w takim wykonaniu z ciurkadełkiem pierwsza klasa !!!!!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:14, 28 maj 2012

Do góry
Gratuluję 400 stronki a właściwie 1410 stronki
Niech stronki lecą w dobrym humorze i w pięknej scenerii bukszpanowaego......
Trochę kwiatków w prezencie do nowej inspiracji bukszpanowego podsyłam
ogrodoweimpresjejolki 09:14, 28 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Kaczki mogę oglądać ciurkiem bez przerwy

no to jeszcze jedno ujęcie

szkoda że u mnie nie ma takich gości.....dzieciaczki byłyby szczęśliwe Cudny widok
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 08:48, 28 maj 2012

Do góry
nika napisał(a)
Moje rh są jeszcze malutkie i w tym roku nie doczekam się ich kwiatów... ale za to kwitną azalie japońskie...

azalie śliczniutkie,bardzo lubię azalie w kolorze różowym (sama też mam takie).Biel oczywiście zawsze wygląda anielsko. Pięknie .....
ogrodoweimpresjejolki 08:46, 28 maj 2012

Do góry
"Niebo skąpi suchej ziemi kropli deszczu...."
Oj deszcz to niesolidny fachowiec. Dostał ode mnie zlecenie na podlewanie działeczki i co ...
Dziś na niego też nie liczę, bo pewnie szewski poniedziałek

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 08:44, 28 maj 2012

Do góry
Wiele osób umieszcza w swoich postach swoje ławeczki.....w różnych odsłonach będzie i moja Jest to ławeczka powiedzmy sobie szczerze "starego typu"...wytargana z piwnicy teściowej w czasie gdy wprowadzaliśmy się do naszego domu.
Trzeba było ustawić coś na tarasie na początek
Po pewnym czasie przestała być już potrzebna i stała sobie z tyłu domu.
W zeszłym roku podczas prac nad trawnikiem brakowało nam miejsca do siedzenia w pobliżu wejściu do domu. Staneła tam ona. Wyglądała koszmarnie - oskubana, brudna, zniszczona ....postanowiłam coś z nią zrobić. Długo zbierałam się do czyszczenia i malowania.......niestety pomalowana wyglądała nadal nieciekawie.....wtedy powstał napis i wzorki, które miały dodać jej trochę indywidualności. Napis "dłubany" własnoręcznie wieczorami

i jeszcze zbliżenie na napis
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:31, 28 maj 2012

Do góry

Danusiu, to ja też gratuluje 400stron i wstawiam inspirację co byś jej szukać nie musiała
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:29, 28 maj 2012

Do góry
Dzisiaj niestety pada cały dzień, jest wietrznie i chłodno.
Nasz zielony kącik wymaga jeszcze pracy, ale wszystko ładnie kwitnie.

Ten kącik bardzo urokliwy

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:19, 28 maj 2012

Do góry
Hihi, ale namieszałam

Mąkę razową miesza się z białą pszenna i wychodzi dośc dziwne ciasto Razową miałam chyba nawet żytnią, taką która bardziej otręby niż mąkę przypominała Do ciasta nie dodaje się wcale cukru. Do zasypania rabarbaru daję połowę zalecanej ilości cukru i wg mnie też jest ok - nie lubię zbyt słodkiego ciasta. A lukier na wierzch posypany kakao to mus - super przełamuje słodko-kwaśny smak nadzienia rabarbarowego

Ewo - dzięki za fotki! Piękny jest Muszę jak najwyższy kupić i prowadzić w górę, chciałabym żeby był podobny do tego u Bogdzi i miał ze 4 metry chociaż, zanim się zwiesi...
Bogdzi Inversa:

Po Inversę jadę w sobotę za 6 dni - w tę nie dałam rady

Miłego poniedziałku!!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:10, 28 maj 2012

Do góry
Zdumiewa mnie przewaga różu w moim ogródku
zdawało mi się ,że sadziłam białe goździki a tu masz

nawet trawka kwitnie na różowo

a to wiadomo aktualny mój pupilek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:07, 28 maj 2012

Do góry
Też śpieszę z gratulacjami na 400 stron

Pogaduchy skowronków 07:52, 28 maj 2012

Do góry
Na Podkarpaciu już sianokosy,
Ptaki ,,drą dzioby",żyto się kłosi,
Lud po ogrodach coś jeszcze sadzi,
Słońce w zenicie nieźle przygrzewa
Czemu ogromnie jesteśmy radzi.
Po zakończeniu majowego pielenia,
szukam w ogrodzie troszeczkę cienia.

Miłego dnia!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:27, 28 maj 2012

Do góry
Witaj Danuś, wybiegam do pracy i skladam szybkie pozdrowienia,................ oj będzie tu się działo ........
Pogaduchy skowronków 07:17, 28 maj 2012

Do góry
Pozdrawiam skowronki z rana. Piękny dzionek się zapowiada.Nic nie wiem o świecie dzisiaj. Może wiecie co zrobić aby zaczęły działać powiadomienia ? Czyli pojawiać się plusiki ? Wczoraj stanęło na 11.22 i nic do dzisiaj . Pisałem do Ronina i może coś doradzi.
Tak zapowiada się dużo kwiatów bo Krysia posiała gdzie tylko było możliwe. A że ostatnio padał deszczyk , to wszystko startuje bardzo ładnie.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:11, 28 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Lawenda zaczyna szaleć. Straszne straty po zimie, połowa pędów do wycięcia bo wymarzła. Ale damy radę dolomitem ją w tym tygodniu podsypię, będzie pięknie kwitła do października.

Klon miniaturowy palmowy miał być wywalony a tu wypuścił jeden listek..... Miał roznąć przy ścianie wodnej,,,,
A tak wygląda w całej okazałości. musi pójśc na tyły do przechowalni...

No to ja swoją lawendę też muszę czymś potraktować, a Twoja cudna
Co dalej z tym ogrodem?? 07:10, 28 maj 2012

Do góry
Dzięki! Faktycznie te 4 tuje to jeszcze c.d. oddzielenia części warzywnej ogrodu. Plan jest coby i tu rabate zrobić póki co walka z tym co jest....
Mnie też sie zdaje że te fale fatalnie wyszły.... poprawie! kore mam kupioną ale ciągle z nią czekam żeby 2 razy nie robić.... Mówicie ż góra 3 łagodne, ale czy szerokość dobra..... 1 m-1,5 m No i nadal nie mam nic na obrzeże.... chyba szpadel kupie i już Prosze pomozcie mi poprowadzić linie jak to miałoby wyglądać....

A co tutaj proponujecie?

To drzewko za sosną samo se urosło, zostawiłam bo ciekawa byłam co to wogóle jest (liczac że będzie to jakiś piękny okaz ) teraz wiem że do wywalenia, sosne też bym zlikwidowała a w to miejsce drzewko na pniu.... tylko co lubi cien/półcień?? Jak widać mam tu jeszcze kilka krzaczków truskawek po starej rabacie ogródkowej ale żal mi było wywalić wszystko.... owocować już zaczęły a jak tylko skończą likwidacja!! No i co z tym pustym rogiem? Co mogłabym posadzić przed thujami? czy trawy będą rosnąć i pasować?? Hosty? Wrzosy chyba nie bo one słonko lubią... Dalej na lewo chciałabym dać rd, mam duży fioletowy

a dokupiłabym 2 może białe.... i w tej kolorystyce chciałabym pozostać.... biało-fioletowo.
Zaś na prawo myślałam o hortensji bo też mam 2 które trzeba ulokować w nowym miejscu...

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:01, 28 maj 2012

Do góry
Oj czekam na wieści i zdjęcia od Danusi
A tymczasem oglądam swoje kwiatuszki:
zawsze zapominam jak się nazywają

krzewuszka ta wyrosła mi ogromnie

Hydrosiew trawnika 06:47, 28 maj 2012

Do góry
Witajcie mój trawnik osiem dni po hydrosiewie wygląda tak

Lecę w kulki... 06:36, 28 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Mój prezent z okazji Dnia Matki....
wie co mamusia lubi....i w jakim kolorze....
tylko mamusia......choć te kwiatki uwielbia...nic o nich nie wie ???
Co one lubią ?
Kwaśno, mokro, słonecznie...., a może na odwrót ?

Cantdeskia :
http://www.swiatkwiatow.pl/cantedeskia-kalla-kalia-kalijka--zantedeschia-id430.html
Mój kawałek raju 03:44, 28 maj 2012

Do góry
dzisiaj sobie pojadłam trochę jagody kamczackiej a teraz dobranoc i dzień dobry, trzeba trochę pospać chyba jest 3.44
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies