Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 18:29, 07 sie 2012

to może by tak wreszcie napisać coś tak w porządku jakimś ... bo mam w sobie emocji i obrazów na rok

drogą prowadziła nas tęcza ... to znak prawda ???... i na ten znak się zgodzę bo potem przyczepił się do nas bocian i tu powiem nie ... za późno stary

prowadził nas też "gips" jedyny pozytek dla mnie - głos Hołka ... dla małża ... bezstresowe dotarcie do celu ... ostatnia prosta lekko zakrzywiona no ale i tak byliśmy pierwsi ...

w tempie galopującego stada czterokopytnych Anna oprowadza nas po ogrodzie ... prędkość jak dla mnie miażdżąca ale hamuje ostro przed moim absolutnym oczarowaniem ... alejką kontemplacji jak ją sobie nazwałam ... a co ? ... w domu nie mam ... alejki ... z kontemplacją to różnie

tempo narzucone bo ciuchcia z Irenką właśnie dojeżdża a my mamy jeszcze 10 minut do dworca ... Anna załatwia to 10 w 5 i dobiegamy do drzwi idealnie na czas ... bez orkiestry ale i tak powitanie brawurowe ... z ciuchci wysiada Irenka ... ja w roli niespodzianki ... Ania szczęśliwa bo ma siostrę duchową ... na miejscu i niebezpieczeństwo, że pan maszynista zaszaleje i wywiezie nam Irenkę w stepy akermańskie zażegnane ... stosowne zdjęcie ma Anna ... ja nie mam nie ma czego żałować pewnie głupio wyszłam ... Irenka z reguły wygląda tak

ale to już wszyscy wiedzą

edit: edytuje bo po bokach śmieją się Marta i Marzenka ... co wszyscy wiedzą ... nawet już ja wiem ...

cdn ...
Madzenka 18:40, 07 sie 2012

Twoja zaduma wczoraj mi się udzieliła

Czekam na cd opowieści
Konstancja30 18:47, 07 sie 2012

koleje głównego poranka po części już powyżej opisałam ... chmury ... kis ... i Anna w biegu i przejęciu ... do punktu zero dociera Robert - Klamber (ja chyba sobie to tłumaczę) i Ania - Monteverde ... teraz ja w lekkiej panice bo Robert kiedyś tam orzeszkiem siem przeze mnie omal nie zadławił - co istnieje domniemanie zapamiętał tylko pytanie jak ? ... i Ania z nicka góra ... też nie wiadomo ...

Ania kochana ... ciepła ... bezpośrednia ... jak na osobę po całonocnej podróży energiczna ...

tu z dziewczynami ... wszystkie roześmiane

Robert ... pozwala sobie wcisnąć herbatę i pracuje ...

smakuje ...

... i nie wiem ... co tam chłopaki kombinują

Konstancja30 18:49, 07 sie 2012

zastrzyki muszę połamańcowi zrobić ... chwilunia
bociek 18:54, 07 sie 2012

Hejka Iza, no spotkanie mieliscie obledne

Fajna koszulke mialas

Uwazaj na bociany, lubia sie niespodziewanie do czlowieka przyczepic Nieraz bardzo skutecznie

KTO SIE POLAMAL???? CHYBA NIE ADASKO??? Adasiu, pozdrawiam
Konstancja30 19:19, 07 sie 2012

bociek napisał(a)

Fajna koszulke mialas

Uwazaj na bociany, lubia sie niespodziewanie do czlowieka przyczepic Nieraz bardzo skutecznie

Adaśko zgięty w pół od niedzieli ... nie wiem może to w hołdzie dla ogrodu ... na boćki jakby za późno u mnie a za wcześnie u Nieletniej więc na pole klekotki ... co do koszulki to dziękuję ... nówka
bociek 19:22, 07 sie 2012

Oj tam, oj tam, nie takie przypadki
agata_chrosc... 19:30, 07 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Fajna koszulke mialas

Adaśko zgięty w pół od niedzieli ... nie wiem może to w hołdzie dla ogrodu ... na boćki jakby za późno u mnie a za wcześnie u Nieletniej więc na pole klekotki ... co do koszulki to dziękuję ... nówka

Hej, to mam kolegę w biedzie! Bo ja zgięta od poprzedniej niedzieli! O małżonku szanownym tylko czytam od czasu (w samych superlatywach), nie miałam przyjemności, ale bardzo proszę pozdrowić! Połamaniec łączy się w bólu z drugim połamańcem!
Konstancja30 19:32, 07 sie 2012

cd ...

potem wyszło słoneczko ... przyjeżdżali kolejni ogrodowiczanie i każdy obowiązkowo gubił szczękę już przy katalpie a dopiero za nią staw - bo za nic tego oczkiem wodnym nie nazwę ... oczko to oczko a tam był staw ... no stawik może ... ...

patrząc przez begonie ... chyba

urocze otoczenie stawu już pokazano tyle razy, że ja poprzestanę na skalniaku ...

bociek 19:33, 07 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Fajna koszulke mialas

Hej, to mam kolegę w biedzie! Bo ja zgięta od poprzedniej niedzieli! O małżonku szanownym tylko czytam od czasu (w samych superlatywach), nie miałam przyjemności, ale bardzo proszę pozdrowić! Połamaniec łączy się w bólu z drugim połamańcem!

Agata, a jak plcia kolege interesuje???