Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rdest Alberta - co mu dolega? 15:55, 07 sie 2012

Do góry
Witam wszystkich Forumowiczów.

Mam w ogrodzie 3 miesięczny Rdest Alberta. Ostatnio zauważyłem na liściach ubytki, coś jakby wygryzione dziurki. Czy na podstawie załączonego zdjęcia można zidentyfikować co to za choroba? I jak sobie z nią poradzić?

Z góry dziękuję za porady.
Ogród w Holandii 15:54, 07 sie 2012

Do góry
Kręgosłup lepiej, ale nie siedzę caly czas przy kompie. Wstaję, chodzę sobie, znowu siadam i tak po troszku. I mam kilka nowych zdjęć! Tak żeby do tematyki zasadniczej wrócić

Synogarlica

Vanille Fraise nabiera kolorku. No niech mi ktos powie, że Limelight ładniejszy!

Nowe kłoski

I ostatnio moja faworytka. Miała być Jalitah, ale moim zdaniem to jest coś innego. Kwiaty ma ogromne!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:50, 07 sie 2012

Do góry
Poznalam milego miejscowego studenta po architekturze krajobrazu. Ma za chwile przyjechac po moje doniczki po kupowanych roslinkach - niepotrzebne (chyba ze 200 mialam w garazu i spakowalam w weekend). W zamian podzieli sie nasionami cisow - bede probowac hodowli Do gruntu je posieje, zeby nie podlewac tych doniczek... ktore zreszta gdzies musialyby byc ustawione...

Roza - kupiona w paczkach - kwitnie! Chyba znow taka sama Mam wiec 2 kremowo-rozowe i jedna bordowa
Ogród Magdalenka 15:50, 07 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Joaśka , Irenko, Evchen, Weroniko dziękuję , że zajrzałyście do Magdalenki ... horti robi furorę w okolicy ...sąsiadki są już zarażone

to super, powstanie nowa nazwa ulicy, hortensjowa, jak u ,,Gotowe na wszystko" Wisteria!

O ja!!! też jesteś fanką tego serialu... ja go uwielbiam ...i nie mogę oderwać oczu od horti Brie

no to jestem trzecia )) ... a u Brie nie tylko hortensje uwielbiam ...

szkoda, że już się skończył, uwielbiałam ten serial! a śmiałam się do rozpuku jak oglądałam ,,Seks w wielkim mieście"

Ja jednak " Gotowe ... " bardziej ... nawet M. zasiadał i obowiązkowo musiał obejrzeć

my też razem oglądaliśmy ... a to duży sukces bo raz, że TV jest baardzo u nas zaniedbane ... seriale to już masakra zaniedbania ... przed "Gotowymi..." była "Ally McBeal" - oj ta to już szaleńczo ... teksty w stylu "było minęło" i piosenka przewodnia są do dziś częścią nas )) ... ale zboczyłam ... i brnę w zboczenie ... jakoś to trzeba uratować ... kfiatki ze stołu Ani

Ogród w Alei Lipowej... 15:46, 07 sie 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim hurtowo za pochwałę Lime. Ta hortensja mnie bardzo zaskoczyła, że tak szybko urosła. To super odmiana, niezawodna. Jeszcze po jednym z programów Mai spodobała mi się Phantom, ale jej nie mam.

A to moje kordyliny. Podsadziłam tojeścią.
Trzecia zaraz po zakupie zmarniała, powodu nie znam. Mam ją jeszcze , ale chyba się nie odrodzi, ciągle marnieje.

Nasz mały raj na ziemi :) 15:44, 07 sie 2012

Do góry
Dzieciakom chyba tak spodobało się zbieranie kwiatów że postanowiły zrobić mamusi niespodziankę

Kwiatuszki znalazły swoje miejsce w gustownym flakoniku na kuchennym stole

Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:42, 07 sie 2012

Do góry
Karolinka napisał(a)
mój eksperyment - ''bonsai'' z thuji Poprzedni właściciele posadzili 3 obok siebie i chciałam coś urozmaicić bez przesadzania...efekt mocno średni ...
reanimacja iglaków od strony ulicy

Witaj,
Śliczny zadbany ogródek masz
Mam pytanie praktyczne, jak Ci się sprawdza podjazd z płyt ażurowych + kamyczki?? musisz jakoś je uzupełniać?? czy za bardzo się nie panoszą po trawniku?
Nasz mały raj na ziemi :) 15:39, 07 sie 2012

Do góry
Jeżyna bezkolcowa też pierwszy raz u nas Arek doliczył się 70 sztuk owoców

Nasz mały raj na ziemi :) 15:31, 07 sie 2012

Do góry
Boróweczki też nam obrodziły Dzieciaki rano i wieczorem zajadały, zresztą my też i jeszcze udawało się zebrać coś do kubeczka....

teraz czekamy na malinki.... też ich sporo będzie w tym roku... Pierwszy raz nie obgryzane przez sarny...
Pszczółki pracują tak że strach podejść w ciągu dnia...

...niekończąca się opowieść... 15:30, 07 sie 2012

Do góry

W ubiegłym tygodniu powiększyliśmy staw i znów musimy walczyć z widokiem księżycowym .... czyli następny rok przy łopacie
Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:30, 07 sie 2012

Do góry
mój eksperyment - ''bonsai'' z thuji Poprzedni właściciele posadzili 3 obok siebie i chciałam coś urozmaicić bez przesadzania...efekt mocno średni ...

reanimacja iglaków od strony ulicy

thuja przy wejściu też nie wiem czy przetrwa

''wrzosowisko'' teraz

widok z tarasu

i od ulicy

Nasz mały raj na ziemi :) 15:24, 07 sie 2012

Do góry
Pomidorki dopiero dojrzewają...

Nasz mały raj na ziemi :) 15:22, 07 sie 2012

Do góry
To nasze pierwsze zbiory ogórasków Mimo że późno posiane to i tak plony obfite... i jest ich coraz więcej....

Te z soboty już kiszą się w słoikach...

Dzisiaj już wyglądają tak... Uwielbiam takie niedokiszone... Mniam... Mniam...

Chyba otworzę pierwszy słoiczek...
Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:19, 07 sie 2012

Do góry
okropnie to wygląda - licze na Wasze sugestie co do zakrycia tego betonu. Myślałam o tawułach ''gold'' lub kosmosach. Z bukszpanów docelowo (nie wiem czy dożyję )mają być kolumny, które utworzą żywopłot.

ścieżka do śmietnika

ścieżka od śmietnika

znów trochę frontu

Ogród w Holandii 15:15, 07 sie 2012

Do góry
Pochwalę się

Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:12, 07 sie 2012

Do góry
jeszcze trochę skalniaka w pełni rozkwitu

Ogródek vesper - pomożecie? 15:11, 07 sie 2012

Do góry
Moi Drodzy,
myślę, myślę i nie wiem, co postanowić z kątem, w którym obecnie rosną lilaki (ten po prawej ledwo zipie).

Chciałabym osłonić nieco domek sąsiada, więc może "ściana" z żywopłotu by się tam przydała? Jednocześnie widziałabym tam coś wyższego, może jakieś niezbyt silnie rosnące drzewo? Marzę o kompozycji z trzech brzóz, jak w realizacji Danusi "Ogród nowoczesny rysowany kreską".

Na razie są tam lilaki i dosadziłam dereń biały, jednak słaba to przesłona, nawet jak dereń urośnie, będzie wrażenie nieporządku. Proszę Was zatem o radę, pomysły, jak to obsadzić? A jeżeli zostawić lilaki i derenia, to co dalej? Dodam, że lilaki rosną przy samym płocie, więc nie uda się wcisnąć tam żywopłotu.

Jest to miejsce, gdzie słońce operuje od rana do ok. 17-18 (pd-zach.).

To zdjęcia stanu obecnego:

Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:09, 07 sie 2012

Do góry
rabata rh - hostowo - żurawkowa z domiszką szczepionych drzewek na trawniku

przejście do rabaty z peoniami

Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:03, 07 sie 2012

Do góry
skalniak

Ogrodowy zawrót głowy (2) 15:00, 07 sie 2012

Do góry
pod ścianą domu planuję rabatę różaną. Niestety po zimie zostały mi tylko 2 sympatie

wierzba nie przetrwała zimy i teraz jest dereń

płot będzie malowany, a rabata też pozostawia wiele do życzenia...Wiem, że jest wąska, ale czy można zrobić nasadzenie, które optycznie ją powiększy a nie będzie wymagało ingerencji w wielkość trawnika?

sen z powiek spędza mi miejsce pod brzozą - nie mam pomysłu jak zagospodarować ten kawałek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies