Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Milka 15:51, 07 sie 2012

GabiK napisał(a)
Anito, cudne.

Irenko, koszt podłączenia spory, ale i tak zaraz się zwróci. U nas biorą 240 zł za wywiezienie, tak co niecały miesiąc się zbiera.
Zdecydowałam się na ten dom, bo kanalizacja miała być już, niech się wygrzebią. Zwłaszcza, że deweleper pod drogą położył rury na swój koszt. My się tylko od ogrodzenia musimy dołączyć.

no to Gabik super, ze jednak jakiś pomyślunek był i od ogrodzenia ciągniecie; ktoś mi opwiadał, że zaśpiewali mu 10 tys,, bo kawał ciągnąc trzeba było; nie pamietam ile płaciliśmy, ale chyba nie dużo, inaczej bym pamiętała;
tak, Anitko, Agatce już lepiej, bo siedzi z nami
agata_chrosc... 15:54, 07 sie 2012

Kręgosłup lepiej, ale nie siedzę caly czas przy kompie. Wstaję, chodzę sobie, znowu siadam i tak po troszku. I mam kilka nowych zdjęć! Tak żeby do tematyki zasadniczej wrócić

Synogarlica

Vanille Fraise nabiera kolorku. No niech mi ktos powie, że Limelight ładniejszy!

Nowe kłoski

I ostatnio moja faworytka. Miała być Jalitah, ale moim zdaniem to jest coś innego. Kwiaty ma ogromne!

Anita1978 15:55, 07 sie 2012

Miło dziewczyny się gawędzi, ale czas zmykać do obowiązków... Nie mam konta na facebooku, bloga nie prowadzę-więc myślałam, że uzależnienie od internetu już mnie obeszło, a tu natrafiłam na ogrodowisko...
Zmykam, pa dziewczyny
agata_chrosc... 15:58, 07 sie 2012

Zaraz uzależnienie! Miło się gawędzi i tyle
GabiK 15:58, 07 sie 2012

Pa Anitko, miłej reszty dnia bez nas.

Piękna u Ciebie vanilla. U mnie nie różowieje jeszcze, za to ta jej mniejsza odmiana Sundae Fraise różowieje, tylko trochę zwisa.
Piękne kłoski rubrum.
JulkAd 16:03, 07 sie 2012

No Dziewczyny, kilka godzin mnie nie było (prasowanka się nazbierało), wchodzę i co??? 52 posty u Agatki! Nie wiedziałam , że tą segregacją odpadów to Was tak nakręcę
A tak poza tym u mnie kubeł 240 l -wywożony raz na tdzień (jak chcę to mogę mieć dwa za większą kwotę) no i cztery rodzaje worków (makulatura, plastik, szkło kolorowe i szkło białe) i też wywóz raz na tydzień. Nie jest źle , za wszystko płacę raz na kwartał 140 zł - jak na razie

Agatko zdjęcia jak zwykle cudne różyczka przepiękna. Razem z Anitą zarażacie mnie powoli tymi różami

Anita, daj przepis na tartę, może być u Ciebie
agata_chrosc... 16:11, 07 sie 2012

GabiK napisał(a)

Piękna u Ciebie vanilla. U mnie nie różowieje jeszcze, za to ta jej mniejsza odmiana Sundae Fraise różowieje, tylko trochę zwisa.
Piękne kłoski rubrum.

A ta moja też zwisa. Ale mnie to nawet nie przeszkadza, bo zwisa zdecydowanie mniej niż Annabelle. Tak akurat, żeby trochę nieporządku wprowadzić
agata_chrosc... 16:13, 07 sie 2012

JulkAd napisał(a)
No Dziewczyny, kilka godzin mnie nie było (prasowanka się nazbierało), wchodzę i co??? 52 posty u Agatki! Nie wiedziałam , że tą segregacją odpadów to Was tak nakręcę
A tak poza tym u mnie kubeł 240 l -wywożony raz na tdzień (jak chcę to mogę mieć dwa za większą kwotę) no i cztery rodzaje worków (makulatura, plastik, szkło kolorowe i szkło białe) i też wywóz raz na tydzień. Nie jest źle , za wszystko płacę raz na kwartał 140 zł - jak na razie

Agatko zdjęcia jak zwykle cudne różyczka przepiękna. Razem z Anitą zarażacie mnie powoli tymi różami

Anita, daj przepis na tartę, może być u Ciebie

No co TY! 52 posty? No to śmieci nawet ciekawsze niż choroby!
Róże na prawdę warto mieć, bo kiedy rozkwitają to niewiele jest piękniejszych widoków. Cała reszta wygląda przy nich tak trochę plebejsko
JulkAd 16:14, 07 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Piękne kłoski rubrum.

A ta moja też zwisa. Ale mnie to nawet nie przeszkadza, bo zwisa zdecydowanie mniej niż Annabelle. Tak akurat, żeby trochę nieporządku wprowadzić

Jak będziesz przy okazji zdjęcia robić to zrób Vanilce z dalszej odkległości bo chcę wiedzić jak wygląda u Ciebie w całej okazałości. No i chyba tradycyjne pytanie, kiedy ją wsadziłaś
Konstancja30 16:16, 07 sie 2012

GabiK napisał(a)

Piękne kłoski rubrum.

piękna i vanilla ... i s...cos i kłoski ... tylko Gabik masz katalog roślin w głowie ? ... wielki szacun jak mawiają ))