Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

GabiK 14:51, 07 sie 2012

Irenko, a my dożyjemy tego wszędzie? Na razie u nas miała być w zeszłym roku, w tym na 100% bo to oczywiście z funduszy unijnych i jak ugrzęźli na naszym rogu, to 2 miesiąc grzebią. Nie wiem, czy do zimy podłączą, pewnie na wiosnę. Wkopali się na wodach gruntowych. Już na 80 cm - 100 cm są cieki i pompują, pompują, zakopują, znowu rozkopuja i pompują.... Zaraz zbankrutują i będzie po kanalizacji.
Anita1978 14:52, 07 sie 2012

tak zrobię- na piśmie w końcu!!!
A co do wylewania gnojówki to niestety robi to najbogatszy gospodarz we wsi, więc nie ma sposobu na niego- wszystkich ma w garści- jednym daje pracę, z innymi popija....To on właśnie wykończył tą agroturystykę-bo pisma pisała...A ja jak kupowałam tu działkę to o niczym nie wiedziałam, przyszło z czasem...Orientowałam się co do zagospodarowania przestrzennego terenu, ale co do zwyczajów już nie
Anita1978 14:56, 07 sie 2012

GabiK napisał(a)
Irenko, a my dożyjemy tego wszędzie? Na razie u nas miała być w zeszłym roku, w tym na 100% bo to oczywiście z funduszy unijnych i jak ugrzęźli na naszym rogu, to 2 miesiąc grzebią. Nie wiem, czy do zimy podłączą, pewnie na wiosnę. Wkopali się na wodach gruntowych. Już na 80 cm - 100 cm są cieki i pompują, pompują, zakopują, znowu rozkopuja i pompują.... Zaraz zbankrutują i będzie po kanalizacji.

No właśnie- postęp jest ale w większości w miastach, a na wsiach...hmmm...na pewno jest lepiej, ale sto lat za miastem....
na wsiach żerują na naiwności ludzi...u nas chcą nam pod nosem wiatraki stawiać- ten gospodarz, o ,którym pisałam juz...mimo,że to tereny pełne bocianów i żurawi...
GabiK 15:06, 07 sie 2012

Anito, smutne jest to, że przeważnie nie ten wylewa, kto nie ma co do garnka włożyć, to bym zrozumiała. Jakbym za 100 zł miała dać dzieciom jeść, albo szambiarkę wezwać, to wiadomo.
Ale takiemu 100 zł miesięcznie nie zrobi różnicy. Zwykła buraczaność, czy cholera wie co. Do takich to agresywna się robię. Bym go utopiła w tym szambie.
Anita1978 15:10, 07 sie 2012

no ale zaczynać z takim to trochę strach.... tak filozoficznie się robi trochę...trudne wybory przed człowiekiem w życiu- cóż robić?
Ale ja dzisiaj to w ogrodzie juz nic nie porobię- taki "zapaszek" się unosi, że szczypie w oczy!!! Szkoda gadać dziewczyny...
Na szczęście upiekłam tartę z budyniem i owocami z galaretką-już tężeje w lodówce
Milka 15:11, 07 sie 2012

GabiK napisał(a)

życzę ci aby jak najszybciej zrobili; pewnie wybrali złego wykonawcę albo nawalili z projektem; powiem, ze miałam szczęście, bo u nas zaczęli od nas, inaczej miałąbym problem gdzie to szambo umiejscowić; koszty są większe, ale wolę jak jest pełna infrastuktura; to trzymam kciuki, niech się w końcu wygrzebią!
Milka 15:13, 07 sie 2012

Anita1978 napisał(a)
tak zrobię- na piśmie w końcu!!!
A co do wylewania gnojówki to niestety robi to najbogatszy gospodarz we wsi, więc nie ma sposobu na niego- wszystkich ma w garści- jednym daje pracę, z innymi popija....To on właśnie wykończył tą agroturystykę-bo pisma pisała...A ja jak kupowałam tu działkę to o niczym nie wiedziałam, przyszło z czasem...Orientowałam się co do zagospodarowania przestrzennego terenu, ale co do zwyczajów już nie

i to mnie włąśnie przeraża! gdzie to nasze prawo, leży i kwiczy, bo albo bzury wymyślają i utrudnienia, albo jeden rządzi wsią!
Anita1978 15:15, 07 sie 2012

Pochwalę się

Milka 15:17, 07 sie 2012

a gdzie się zapodziała Agatka, takie tu pyszności goście jej wstawiają
Ana 15:17, 07 sie 2012

no kobity, z szamba na takie pyszności skaczecie??