Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój zielony świat malowany roślinami... 21:24, 11 cze 2012

Do góry
waska napisał(a)

Ale ładnie je podzieliłaś - jeszcze w tym roku się rozszaleją
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:22, 11 cze 2012

Do góry
Widoczki

Musze serby ciunke przyciac na wiosne, bo mi wlaza na globosy

Kwitnie szalwia - wiem, ze jest nierowno, ale w przyszlym roku juz bedzie OK

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:21, 11 cze 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Teraz zasadzam sie na conice Jakos tak sie przygarbila ze starosci. Poniewaz bedzie na wiosne sie przeprowadzac, to mam zamiar ja troszke uczesac, coby w przyszlym roku juz jej nie meczyc cieciem... Ale.... czy conice sie formuje?????????????????

Ja swoje trochę pociachałam Przyrosty nowe mają, więc tragedi chyba nie ma
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:18, 11 cze 2012

Do góry
Teraz zasadzam sie na conice Jakos tak sie przygarbila ze starosci. Poniewaz bedzie na wiosne sie przeprowadzac, to mam zamiar ja troszke uczesac, coby w przyszlym roku juz jej nie meczyc cieciem... Ale.... czy conice sie formuje?????????????????

Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:16, 11 cze 2012

Do góry
Weekend byl mocno zajety i to nie ogrodowo, ale dzisiaj dzialalam niemal do krwi ostatniej

Oto, co przyplacilam ma zywa krwia. Mam taki oto ostrokrzew, ktory w zeszlym roku przeszedl ostre golenie celem zrobienia z niego bonsai. Bonsai nie wyszlo, wyszla drapaka

Co kolo niego przechodzilam to coraz bardziej mnie denerwowal jego hmmm artystyczny ksztalt...
No i dzisiaj niewiele myslac wzielam nozyce i.... wyrzezbilam prawie stozek, przy czym prawie robi duza roznice.

Pocielam nie tylko pachruszcze, ale tez omal nie stracilam palca
Blagam, powiedzcie, ze nie ma tragedii

Oto dalsza perspektywa - widok na rabate z ukosa - dla dociekliwych - kanciki tez docinane dzisiaj

Teraz musi sie zagescic, bo troche szczerbaty jest

No i przydybalam na nim miseczniki - bede pryskac w weekend, co by nie przelazly dalej

Tylko trawnik kaszanka
Kubusiowo 21:12, 11 cze 2012

Do góry
Warzywnik

Kubusiowo 21:10, 11 cze 2012

Do góry
Różności

Kubusiowo 21:09, 11 cze 2012

Do góry
Bylinówka

Kwiatek na pustyni

Piwonia od An-tre

I z serii "uratowane"....
Irys, którego znalazłam w zeszłym roku na ulicy....

i clematis z którego myślałam, że nic nie będzie i powędrował pod płot
Kubusiowo 21:06, 11 cze 2012

Do góry
Bodziszkowo

Kubusiowo 21:04, 11 cze 2012

Do góry
A teraz czas na kolejne zdjęcia

Trochę moich kwiatuchów

Lawenda i róże

Abraham Derby

Ania i róże i cała reszta :) 21:04, 11 cze 2012

Do góry
alinaSz napisał(a)
Aniu ...szkoda tak pieknych pędów ..u mnie było podobnie tylko nie wiem kto a może co wyłamało mi pędy u róży pnącej ....podejrzewam że to skutek przemarznięcia róży..... moją Flamanentenz obcięłam po samej ziemi ....wypiściła ładny gruby pęd i myślę że był za słaby u podstawy łodygi..i pod swym ciężarem a może wiatru się ułamał ....tak sobie tłumaczę...moja stara pnąca bez nazwy dla Ciebie ...

Wiatr mógł ułamać, to się czasem zdarza.
Szkoda .
Alinko, piękna ta różyczka, dziękuję Ci ślicznie.
Uwielbiam takie staruszki, szkoda, że nie ma nazwy.
Nie wiem, czy tak łatwo będzie ją nazwać, większość historycznych, starych róż ma w zasadzie różowy kolor i taki środeczek.
Bajkowy ogród Weroniki 21:03, 11 cze 2012

Do góry

Moją ulubioną piwonię udało się tym razem wgrać.

To jeszcze zdjęcie i ostatnie podrygi irysów, bo zaraz w tym miejscu zrobi się czerwono od lilii i róż.

I dodam, ze nie wiem dlaczego krzewuszka Barbary nie chce kwitnąć. Może za dużo podlewa, bo my naszym aż tak nie dogadzamy, starcza im to co spadnie z nieba, a u nas za dużo nie spada.

U Irenki kwitną róże, u Danusi kwitną róże, a u mnie nieśmiało zaczyna przemarznięta Paul's Scarlet;

W tym roku nie bedzie u mnie begonii, wszystkie miały za ciepło w przechowalni, nie będzie tez dorodnych chryzantem, może jakieś niedobitki, bo nie wytrzymały takiej bezśniegowej i mroźnej zimy.
Róż też parę zabraknie, nawet kupione w zastępstwie chorują, i niektóre nie przeżyją.
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - lipiec 2011 20:51, 11 cze 2012

Do góry
Kochani zapraszam do obejrzenia foto relacji TenDomowej z imprezy na naszym blogu ...

http://tendom.blogspot.com/

Kto chce może nas podglądać stale, zapisując się do grona obserwatorów bloga.

tam znajdziecie nasze zdjęcia .
Strasznie już pózno koniec na dziś zabaw z komputerem ściskam Wszystkich

Kasia
Bajkowy ogród Weroniki 20:50, 11 cze 2012

Do góry
Irenko, niestety, te zdjęcia pochwalone przez Ciebie zrobiłam starym aparatem. Ma cieplejsze kolorki, i tak do niego wracam. Dla porównania 2 zdjęcia .

zrobione starym Olimpusem

zrobione nowym Sony

a dla Ciebie Irenko, Miry, Ani asc i Innych , którzy lubią piwonie, zerwałam parę do wazonu,
do zachwycania się tymi cudami NATURY zanim przekwitną,
...nie mogę wgrać? Będę próbować.
Ogród na 300 metrach kwadratowych 20:44, 11 cze 2012

Do góry
Witaj Ewo.
Piszę do Ciebie przede wszystkim, ale jeśli ktokolwiek będzie umiał mi pomóc, to oczywiście bardzo dziękuję.
Mam poważny problem z moim jednym krzewem derenia świdwy (ogólnie mam na działce dwa krzewy posadzone 3 lata temu). Połowa krzewu jest rozwinięta prawidłowo, a druga część ma problem z rozwojem liści. Niestety cały krzew jest zaatakowany chyba jakimś pasożytem, który ma postać białych , mechatych kuleczek - wyglądają jak kokony jakiegoś 'stworka' Chyba na każdym 'kokonie' można dostrzec mała czarną plamkę. Starałam się zrobić jak najlepsze zdjęcia, jednak i tak trzeba je dokładnie pooglądać, bo te plamki wyglądają jak odbicie światła (takie ja mam wrażenie).
Kubusiowo 20:42, 11 cze 2012

Do góry
Gosiu , niestety i ja sie spóźniłam. wszystkiego najlepszego.
Niech Ci Kubuś rośnie zdrowo,
a w ogrodzie kolorowo
niech zakwitna piekne róże
i niech drzewa rosną duże,
słonko niech świeci na niebie
i to wszystko jest dla Ciebie.

Początki w Kruklandii 20:40, 11 cze 2012

Do góry
Karola deszcz wszystko podlewa

Kłosówki i miskant będą rosły przy hortensji, czyli tu :

Red Baron i rozplenica narazsie na przechowalniku, ale później tu :

Miałam jeszcze dosadzić kostrzewy do donicy ale akurat tych zielonych nie było....

Mój kawałek raju 20:34, 11 cze 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

po przygotowaniu śniadania z własnych nowalijek oraz z boczusia i schabiku swojej roboty oraz zjedzenia go zbiorę też trochę czereśni i truskawek, będę wieczorem, miłego dnia wszystkim

Zabiłaś mnie tymi nowalijkami! U mnie nic nie rośnie.... no ale szczerze powiem, że w nocy to zimnawo jest....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:31, 11 cze 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies