Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:23, 27 maj 2012

Do góry
Dzisiaj niestety pada cały dzień, jest wietrznie i chłodno.
Nasz zielony kącik wymaga jeszcze pracy, ale wszystko ładnie kwitnie.

Wkrótce zakwitną bordowe żurawki

Trzykrotki pokazują nieśmiało kwiatuszki
ogrodoweimpresjejolki 20:23, 27 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Jak tam Jolu poświętowałaś z córciami?

Poświętowałam, poświętowałam - ale się nie pochwalę, bo chce trochę pozostawić dla siebie tylko dla siebie

To było wczoraj, ale mogę dać jedno zdjęcie "typowo" ogrodowe ...
Wczoraj wnuk poprosił, czy może zrobić zdjęcia moim dużym aparatem. Wnukom się nie odmawia, więc kazałam Mu wybrać sobie jakiś ładny kwiat do sfotografowania. A On na to (ku mojemu zdziwieniu) zapytał, czy on może zrobić zdjęcie czegoś brzydkiego. No i macie jego twórczość

wiadro z chwastami ...

Dzisiaj gościłam na działce znajomych i oprócz zaproszonych gości byli też tacy

I jeszcze taki ładny obrazeczek

Na początku jest chaos 20:20, 27 maj 2012

Do góry
Na skarpie szaleje jeszcze krzewuszka i różowych kwiatach

Na początku jest chaos 20:12, 27 maj 2012

Do góry
Krzewuszka Aurea

Na początku jest chaos 20:07, 27 maj 2012

Do góry
pęcherznica Diabolo - solo

i w duecie

Czas na zmiany - najwyższy czas 20:06, 27 maj 2012

Do góry
grapaka napisał(a)
A tu zobaczcie jaka piękna kulka koło ławeczki.Foto z ogródka pokazowego ze Świerklańca
może sobie taką wsadzić na trójkącie i obsypać grysem i minimalizm na całegotylko czy mnie stać na taką kulkę

Witaj Grapaka
często odwiedzam Świrklaniec i zawsze zostawiam tam nie tyle ile zaplanowałam! Też tak masz?
Wygląda na to że mamy blisko do siebie
Na początku jest chaos 20:02, 27 maj 2012

Do góry
Żeby nie było tylko o bukszpanowych rozterkach to wkleję troche fot z dnia dzisiejszego

krzewuszka i pęcherznica tak się rozszalały, że poprzerastały się nawzajem ogniście

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:59, 27 maj 2012

Do góry

wysokość po 4 latach jest taka jak kupiłam ok.1 m, Invwersa rośnie w "dół"
już dawno powinnam podnieś gałązki do góry żeby była wyższa ,ale jakoś tak schodzi

myślę że teraz po podniesieniu gałązek , to jakieś 1,5 m powinna mieć , aż jutro sprwadzę
i zapodam jej nowy kijaszek i w końcu podniosę te gałązki ,bo zacznie się plożyć po ziemi .

pozdrawiam
Moje poletko 19:53, 27 maj 2012

Do góry
trochę pokropiło ,ale tyle co kot naplakał
Niestety ,znowu trzeba jutro gonić z wodą!

Moje nowe róże mają listeczki na 15 krzaczków tylko jedna jeszcze się ociąga!
ciekawe czy zakwitną w tym sezonie?

Na początku jest chaos 19:47, 27 maj 2012

Do góry
Jednak kilka bukszpanów chyba ewidentnie choruje, te niebieskie przyrosty marnieją w oczach, dziwne to bo na jednym krzewie wystepują ładne , zdrowe i starsze przyrosty a te mlode są inne i nie rosną

występuje to na kilku krzaczkach w szeregu,

natomist w kilku przypadkach bukszpany słabo ruszają, mają uschnięte listki, czasem gałązki,............ wydaje mi się, że je juz pousuwałam a one chyba na nowo podsychają

Ogród z perspektywą na przyszłość 19:27, 27 maj 2012

Do góry
Fotki z dzisiejszej wizyty w Kórniku. Ostatni moment, żeby zobaczyć azalie i rododendrony

Moje poletko 19:24, 27 maj 2012

Do góry
Witam w niedzielny wczesny wieczór
kolejny dość intensywny dzień za mną!ufff!
dzięki wszystkim za wpadanko do mnie i słowa uznania dla Matki-Polki

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:58, 27 maj 2012

Do góry
I takie tam kwiatki

Chociaż i tak najpiekniejsze dostałam wczoraj od dzieci

No to chyba troche przesadziłam dzis z tymi zdjęciami
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:54, 27 maj 2012

Do góry
Siódma 'Blue Wonder' musiała wylądować w donicy bo na rabacie z innymi juz zabrakło miejsca.

Moje pierwsze kordyliny - mam nadzieję, że bedę umiała się nimi zaopiekować zima

I swoja kulke też będę miała jak bluszcz się rozrosnie
Ogrodnik mimo woli 18:51, 27 maj 2012

Do góry
Złocienie......

I patyczakowo ma się świetnie..... ocziwiście wszystkie kwitnące się nie mieszczą na jednym oknie i w obiektywie ....

A tak wogle to Szefowej nie ma i od razu Ogrodowsko popsute, a może Admin też oczy i serce pociesza cudnymi obrazmi z wystawy......
U mnie nie pokazuje nowych powiadomień od godziny 11. U Was też tak sie popsuło??? Chyba że to tylko u mnie...popsuł się monitor...ten co mam rozstroiłam próbujac z niego coś wyciągnać....... nawet nie wiem jakiej jakosci foty wstawiam, bo jest jak w dowcipie..
"Idzie gówo z dupą przez tunel. Gówo mówi, ciemno tu jak w dupie. Na co Dupa odpowiada...Ja też gówo widzę"
Przeprazam za wyrazy..ale bez napisania w całosci traci się sens dowcipu
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:50, 27 maj 2012

Do góry
Z przodu posadzone hortensje 'Blue Wonder' - tu zmiana planów, na ich miejsce pójdą tuje 'Danica' i berberysy z tej rabaty.

A tu "wieś spiewa i tańczy" bo wszystko do wysadzenia i straszą łodygi tulipanów i w ogóle nieładnie to wygląda...

a tu jeszcze nie pokazywałam tej ściezki, która już dosyć dawno ulożona ale jeszcze jej nie pokazywałam bo nie mogę się doczekać "wyrównania", i dzieci tez jakies dziurki wygrzebują...

Świerki serbskie przyjęly się ladnie bo sa zieloniutkie przyrosty
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:44, 27 maj 2012

Do góry
Wczorajszy cały dzien spędziłam w ogrodzie, głównie na plewieniu... niestety, i tak jeszcze nie wszystko skończone...

Ale co nieco tez posadziłam

Hortensje 'Vanille Fraise' - nikt n ie podpowiedział jak posadzić, zadecydowałam sama.

Hortensje 'Limelight' - przed nimi będa trawy, czekam nadal....

Żywopłocik z cisa 'Hilli' na części koła, w którym stoi ławka - ciągle zmienia pozycje bo kosic trzeba... Za cisem w przyszlości będzie pergola z różami pnącymi

zamieniłam małe funkie, które kupiłam kiedys w ogrodniczym na 'Patriot' - wygląda o niebo lepiej.

UWAGA - zdjęcie dla ludzi o mocnych nerwach lub lekko niedowidzacych niewyplewione trawsko...

Ogrodnik mimo woli 18:43, 27 maj 2012

Do góry
Żuraweczki....

Wsiowy, prawa część nabiera kolorów.... bodziszki, krzewuszki, czosnek i trzykrotka.... (lewa strona broni się iryskami)

I nowy czosnek..posadzony w zeszłym roku....ale nazwa na kartce...

Maczki do podziału

Ogród w Alei Lipowej... 18:35, 27 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
A na leżaczku fajnie się leży, ale koniecznie trzeba poduchę bo gniecie w kuperek
Mam troche zdjęć wieczornych wczorajszych, ale M zabrał aparat , jak wróci to postaram się wstawić coś.

Na leżaczku musi być poducha i to na całość ... w ikei teraz jest duży wybór i są uniwersalne polecam... u Was ulewa ... a u nas sucho i na deszcz się nie zanosi ... za chwilę podlewanie czas zacząć hihihi
Ogród Magdalenka 18:27, 27 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Lawenda c.d.

Te zdjęcia to istny las lawendowy. Uwielbiam czochrać lawendę, wtedy jest taki aromat fajny.
Kiedyś nie cierpiałam tego zapachu, a teraz miodzio. Nie wiem jak to jest możliwe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies