Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:20, 06 sie 2012

Wyskoczylam na krotka chwile, po maliny... one sie gotuja na krzaku! Wszystko oklaple z goraca i braku wody... wieczorem musowo podlewanie!! nie padalo u nas wieki, a od paru dni jest bardzo cieplo..

dzisiaj musze kupic worek ziemi, i bedzie akcja wykopywania stozka. Ciekawe czy uda sie go uratowac... mam nadzieje...
W sobote zjezdza sie rodzinka z mojej strony, M musze zdopingowac zeby lawke porzadnie skrecil I skosil trawnik - sucho, ale miejscami wyrasta...
AniaK 14:52, 06 sie 2012

Karolino, to ja Ci posyłam troszkę deszczu bo u nas nadmiar, tak do podlania.
popcorn 14:59, 06 sie 2012

haha, dzieki, Aniu! Podobno w nocy ma padac, M sprawdzal prognoze... ale o deszczu mowia od 3-4 dni, a tu nas omija...
pewnie podleje a w nocy poprawi
jest 36 stopni W CIENIU!!!
AniaK 15:27, 06 sie 2012

Nie zazdroszczę, u nas dziś przyjemne 25
popcorn 15:32, 06 sie 2012

To fajna temperatura
Podobno w nocy ma padac i juz jutro chlodniej, 20kilka. Zaraz wychodze i jade po Mloda do przedszkola w miescie to dopiero bedzie skwar

pozdrowka!
Karola
eliza3 15:56, 06 sie 2012

U nas też żar z nieba, rośliny bidulki ledwo dychają, a ja też z niecierpliwością czekam na wieczór, aż się ochłodzi. Oj, będzie podlewania dzisiaj, będzie...
popcorn 15:57, 06 sie 2012

Hej Eliza!
Mozna zalozyc ze cisnienie w sieci bedzie wyjatkowo niskie - jak wszyscy zaczna lac

pozdrawiam! i uciekam w ten zar po Dziecia do przedszkola...
popcorn 21:33, 06 sie 2012

Eliza chyba nie podlewala, bo cisnienie bylo normalne

Podobno w nocy ma padac, ale przelotnie - ja tam nie wierze, bo pewnie znow nas ominie i rosliny do reszty padna... na trawniku puscilam zraszacz, kolo 18tej Mloda miala radoche - biegala w majtkach samych i skakala nad - z wielkim piskiem A potem zrosil sie warzywnik. Kwiatki, bukszpany, cisy, hortensje popodlewalam gnojowka rozcienczona woda - nie wiem jak dlugo tak moge robic, kiedy podlewac zwykla woda? Nie chce zeby rosliny bujnely, a potem nie zdazyly zdrewniec przed zima... chyba przystopowac musze, florovit juz schowalam... w koncu sierpien juz...

Wyrwalam znow wiaderko chwastow, tym razem na froncie i na bukszpanowej obwodce - nawet tam rosna
Przypomnialo mi sie ze za plotem - w gaszczu chwastow do pasa - schowala sie moja wiosenna grzadka z pomidorkami, ktore zmarzly... pieknie odbily i sa obsypane owocami - mini malinowymi, koktajlowymi *cherry* i zoltymi gruszkoksztaltnymi *pear-shaped*. Zerwalam dojrzale i wlalam tam 3 wiadra wody - moze te zasuszone biedaki sie jeszcze podniosa... mnostwo niedojrzalych owocow na nich, byloby super

Owoce:

Pojedlismy jezyn prosto z krzaka i komary wygonily nas do domu... milego wieczoru! idé z M cos obejrzec
popcorn 09:12, 07 sie 2012

Z braku basenu - zraszacz. Wczoraj

popcorn 10:59, 07 sie 2012

Pomidorki do góry nogami powoli zjadamy
3 kolory:

Sporo nowych zawiázków:

Piórkówka powoli kwitnie - tu odm. Hameln:

A tu kwitnaca Hakone:

Slonecznik sie sam zasial na trawiasto-rozchodnikowej rabacie - ale w dobrym miejscu nawet, wiec nie wyrwalam

Pierwsze winogronka - pyszne!! Slodkie