Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie wymarzony … 12:19, 15 kwi 2022

Do góry
Rozwinęły się … w końcu

Wśród brzóz i pól...kiedyś będzie i ogród 11:52, 15 kwi 2022

Do góry
Po słonecznym dniu udało mi się przygotować kolejną rabatę,tym razem przy ścieżce prowadzącej do domu..... Będzie miała jakiś 1 m szerokości...

Planuję posadzić miskanty Herman Mussel, trzmielinę na pniu/lub kolumnowe cisy jakieś byliny,ale nie wiem na razie co Obok tej rabaty jest łezka,na której będę wymieniać niektóre rośliny.
Pamiętajcie o ogrodach 11:21, 15 kwi 2022

Do góry
greg66 napisał(a)

Twoja wiosna rozszalała się na dobre, ale widać, że praca pali się w rękach...bo nawet widły pracują same, z niewidzialnym trzonkiem...
Nawożenie, zasilanie trawnika 11:07, 15 kwi 2022

Do góry
Dzień dobry, dwa dni temu rozrzuciłem nawóz yara mila (ok. 7-8kg na 3 ary) na mój nieco sfatygowany roczny trawnik.

Zrezygnowałem z podlewania bo aktualnie jest dosyć pochmurno i zapawaiadają przelotne opady. Czy jest ryzyko przypalenia trawy, jeżeli deszcz przez kolejne 3 dni nie rozpuści rozrzuconego nawozu?

Trawnik od strony południowej wygląda na totalnie wysuszony, czy jest szansa jeszcze go odratowac poprzez nawożenie oraz dosiewke? Niestety przez cały poprzedni rok niezastosowalem żadnego nawozu i wydaje mi się, że to mogło się przyczynić do takiego stanu trawnika po upalnym lecie.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:59, 15 kwi 2022

Do góry
Aga widzę, że na wiosnę nowy awatarek

Nie było ciemierników, nie było, a jak przyszły to patrzcie jakie potffffoooory

No i przyszły derenie i teraz już mam całkiem zagwozdkę:
Dereń czy Kiku Shidare spróbować, czy da radę…

Chwasty w trawniku 10:42, 15 kwi 2022

Do góry
Dzień dobry, mam bardzo dużo tego chwasta na trawniku, trawnik zakładany w sierpniu. Ziemia od początku była zle przygotowana ale powoli się trawa zagęszcza ale głównie na trawniku dominuje chwast ze zdjęcia. Czym to zwalczyć?

Kiedy można najwcześniej zastosować preparat na chwasty dwuliściaste?

Osiedlowy ogródek 10:40, 15 kwi 2022

Do góry
Wczoraj eM skosił trawnik dziś pada, więc szybko odrośnie

W ogródku emerytki 10:37, 15 kwi 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Dziś takie róże wskoczyły mi do koszyka
Róża francuska parkowa Ferdinand Pichard i wielkokwiatowa Queen of England

No tak jakoś dziwnie te różne rzeczy wskakują do koszyków a swoją drogą bardzo ładne są Zosię to bym widziała na jakimś pieńku, ale to ja tak mam z tymi pieńkami
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 10:21, 15 kwi 2022

Do góry
No dziewczyny dziękuję wam bardzo za tyle wspaniałych Pochwał
Jak się domyślacie ja dziś w robocie ferworze walki ale zostawiam wam poranne Tulipanki w podzięce

Nowoczesny ogród ze starą duszą 09:47, 15 kwi 2022

Do góry
Nowoczesny ogród ze starą duszą 09:39, 15 kwi 2022

Do góry

Ogrodowe wariacje 09:36, 15 kwi 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

Wtedy będzie okazja na róże i myślałam o munstead wood - zobaczę jak z nią będzie na różance bo sadziłam dopiero latem zeszłego roku. Tutaj jest bardzo dużo słońca i ciepło.

Munstead wood nie będzie tu dobrze, ona akurat nie przepada za pełnym słońcem. Milunia poleciła mi Ascot i jestem z niej bardzo zadowolona, kolor buraczkowej czerwieni. Z ciemniejszych zerknij na róże Tantau, Soul, https://www.rosen-tantau.com/rose-soul/ lub Anuschka https://www.rosen-tantau.com/rose-anuschka/
Mnie osobiście zachwyca ta Soul. Magleska ją ma chyba.

Strzyżenie w pelerynie, profesjonalnie, podziwiam, mnie podobnie jak Adze nie udaje tak ładnie przygotować frontu robót
Nowoczesny ogród ze starą duszą 09:36, 15 kwi 2022

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:23, 15 kwi 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Danusiu, teraz juz błyskawicznie rusza. Tulipanków już też sporo kwitnie, zwłaszcza te zwykłe, żelazne, które są ze mną od ponad 20 lat.

Hortensje prosta sprawa, ziemia, blisko brzegu donicy, półcień i stała wilgoć w donicy. Może nie wszystkie się przyjmą, ale jakiś patyk na pewno

tu mam duża donicę i dałam sporo patyków różowej anabelki, idą jak burza, a są o dziwo w słonku

stare w donicach też wystartowały

Anabelki i ogrodówki łatwiej się ukorzeniają niż bukietowe. Bukietowe najlepiej ukorzeniać z zielonych pędów, pół zdrewniałych
Choć Ty masz zielone łapki, więc wszystko ukorzenisz
Sezon 2017 u Hanusi 09:13, 15 kwi 2022

Do góry
Takich rarytasów próżno szukać w nadmrskich lasach.

Zostaje mi tylko nadzieja, że w szkółkach coś się pokaże, ale czy nabędę? Raczej nie. Bo gdzie mi do bycia specem ogrodowym, już nie te siły na chęci. Mimo, że jeszcze coś nęci.

Pozostaję z tym co mam.I tak jest z tym cały kram. Dalie już w piwnicy wystawiły kły, Czas im do ziemi, a tu ledwie zero w ziemi i nad nią, oczywiście w nocy. Może po świętach temperatura podskoczy?

No i reszta roślin, na parapecie, już mi za kilka dni się "straci". Tylko, że zamiast wolnego tempa przez miesiąc, będę w podskokach upychać wszystko w przeciągu tygodnia.Siła wyższa, Dam radę? Może się nie omsknę?

A jeszcze te dni cztery, w domu zakończyć bajery, Cóż, na starość człowiek łasy na frykasy.

Życzę wszystkim frykasów, ananasów, kiełbas i mazurków, i oczywiście: udanego żurku!
Słonecznego spokojnego nieba!

ogród (nie)Mocy 09:12, 15 kwi 2022

Do góry
Dragonka napisał(a)

Tak, te pierwsze to ta rudbekia cherry brandy, miałaś ją może u siebie Sylwuś?

Ciekawa jej jestem- czy faktycznie ma taki ładny ciemno-winny kolor jak pokazują na zdjęciu, czy jest brzydka w rzeczywistości Nie widziałam nigdy jej na żywo.

Dumam nad pelarogniami- bo wzeszło z nasion mi ich dużo, i ładnie już podrosły- czy sadzi się je też na rabaty? Czy tylko do doniczek? I czym się różnią te z zielonymi całkiem listkami od takich, co mają jakby ciemną obwódkę na liściu?
Takie można już przesadzać do większych doniczek? Nigdy nie przepadałam za nimi, ale w sumie kwiaty wyglądają ładnie, więc w tym roku zaryzykuję

Mi te rudbekie się też podobają i też na żywo nie widziałam.
Pelargonie wysiały Ci się kapitalnie, wzorek na liściach związany jest raczej z kolorem.
Możesz je śmiało posadzić do ziemi, ja tak robiłam i pięknie rosły.
I nie musiałam podlewać, jak w doniczkach, wystarczał deszcz.
A do nich sadziłam pasiastą turzycę, ładnie razem wyglądały.
Sałatka pokrzywowa 08:22, 15 kwi 2022

Do góry
Moje pomidorki koktajlowe na dziś:

oraz las lwich paszczy, które w tym roku naprawdę mnie zaskoczyły, nasiona miałam ubiegłoroczne, wszystko pięknie wzeszło

I tym optymistycznym akcentem zaczynamy Święta
Życzę wszystkim, żeby przyniosły Pokój, Radość i Wytchnienie, dobrych, pięknych Świąt!

Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 07:23, 15 kwi 2022

Do góry
Wiosna, wiosenka
Wilczy ogród 04:57, 15 kwi 2022

Do góry
Dragonka napisał(a)
hejka przyszłam stęskniona za Najśliczniejszą Wilczycą Nieładnie się powtarzać, ale nie umiem się Nią nie zachwycać, jest tak wilczastej maści i taka śliczna...no cud dziewczynka.

Kwiaty wiosennie też u Ciebie zachwycają, podpinam się pod pytanie, na ostatnim zdjęciu to miodunka? Szybko się rozrasta?

Baśka dziękuję za zachwyty też uwielbiam tą moją szaro burą wilczastą
jedynie teraz bardzo się o nią martwię -do tej pory nie miała żadnych problemów z biodrami ech ....

na ostatnim zdjęciu to miodunka -czy szybko się rozrasta hmmm raczej nie zauważyłam ...
to maleństwo takie -z daleka na zdjęciu to nawet jej nie widać -jest na rabacie obok domku jako najniższe pięterko ...nie wiem czy dojrzysz po lewej stronie gdzieś tak w 1/4 części rabaty

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:31, 15 kwi 2022

Do góry

to jeszcze przed wycinką traw cykane

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies