Sebek, no to mnie sie podoba!!! taki efekt w tak krótkim czasie!
Super!
A to drzewko w rogu to wierzba pendula jakaś???
i jeszcze 1 pytanie, to drzewko pod oknem,????
Marzenko a ja z innej beczki, jak ty masz pomocowane te deseczki do elewacji??
Joasiu nieprawidłowo... Tzn bezpośrednio do tynku wkrętami w miejscach gdzie sa zamontowane specjalne deseczki pomiędzy styropianem. A powinny te deseczki być montowane na tynku aby była przestrzeń pomiędzy ścianą a drewnem...
Najtrudniejsze były boki , kąażdwa listwa nacinana pod katem 45 stopni....
Dzięki za info, my tez planujemy drewno w niektórych miejscach na elewacji i zatanawiamy sie jak to ugryźć, ponieważ planujemy ocieplanie styropianem nie chciałam zmieniać w tych miejscach na wełenę (bo podobno przy drewnie to wełnę sie daje) a właśnie kombinujemy jak to ze styropianem połączyć, a widac że się da, tylko mówisz że trzeba tą szparę zostawić od tynku, muszę pomyśleć jak to zrobić u nas.... a co do fachowych pismi fachowców to chyba teraz wszyscy przed budowaniem oczytani są a jak przychodzi co do czego to i tak się człowiek gubi, mój M śmieje się ze mnie że ja już przed budową mam każde wbicie gwoździa przemyślane, ale ja wolę zaplanować sobie wszystko wcześniej żeby potem pochopnych decyzji nie podejmować, a pewnie i tak podczas budowy zaskoczy mnie nie jedna rzecz i ne jeden fachowiec
początek lipca i mamy upały, lato kalendarzowe rozpoczęło się deszczmi i chłodem
więc teraz na brak ciepła nikt narzekać nie może
u mnie wczoraj na tarasie o godz. 19 było jeszcze 27 st - w dzień temperatura przekracza 30 st i pewnie miejscami dochodzi prawie pod 40 - i to widać po roślinach, są na liściach przypalenia
mam więc masę roboty z podlewaniem, u mnie ani burzy ani deszczu nie było w te dni
i stosowna ilustracja do pogody
te tawułki sprzed kilku dni - już wspomnienie po nich
No to zaczynasz mieć raj , a synek widzę że czasami sypia
Jaką decyzję podjęłaś odnośnie drzewka na najnowszą rabatę żurawkowo- bukszpanową ??
Zarezerwowałąm Wiąz, ale nie mam go jak przywieźć. Nie jestem co do niego przekonana na 100%. W czwartek mamy gości na weekend i chciałam już coś mieć, bo pusto tak jakoś przed wejściem, ale nic na siłę..
U mnie przeokropna burza z niegasnącymi niemal błyskami i piorunami walacymi jak się wydawało w ogród trwała od 20 do 24. Wyłączyli światło i dopiero rano okazało się jak ogród wygląda i nie jest aż tak źle jak można by się było spodziewac. Przewrócona huśtawka i parasol mimo bardzo ciężkiej betonowej podstawy, powywracane róże w doniczkach i rododendrony powykrzywiane wiatrem, Tylko tyle dzięki Bogu.
Scewola w sąsiedztwie... paprotki?
Chciałam niebieską, ale pani z targowiska nie chciała mi sprzedać tłumacząc, że to na pokaz.. Jasnoróżowa też ładna.
A tu najnowsza zmiana w ogrodzie, choć jeszcze niedokończona - dorobiłam obwódkę z kamyczków, wygląda dość schludnie i wygodniej kosić trawę (tudzież chwasty).
Witaj, bardzo ladny masz ogrod, a obwodka z kamyczow bialych super, ladnie rozjasnila, tylko ja bym dala jeszcze obrzeza, super sprawa
Jestem zachwycona tym widokiem. Czy to są jakieś specjalne odmiany macierzanki. Nigdy nie widziałam tak ciemnofioletowej. Danusiu czy jesteś w stanie zidentyfikować gatunki tej macierzanki? Czy jest to piaskowa czy cytrynowa? Przepraszam, ze zamęczam pytaniami ale urosla mi za wysoka a wolalabym taką niziutką