Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 21 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Boćku ptaszek ma się dobrze, złożył 3-cie jajeczko jestem ciekawa jak długo trwa proces wysiadywania, nie wem jaki to ptaszek... Jakoś przeżyje widok tego uschłego cisa i go nie przestawię

Ufff, kamien z serca. Juz ich nie podgladaj tak mocno Jakis miesiac pewnie trzeba bedzie przebolec... Nie wiem ile czasu potrzebuja te Twoje ptaszki, ale moje zeszloroczne szpaki cos kolo miesiaca, poltora, balaganily pod podbitka i dekorowaly mi otoczenie Ale nie pozwolilam M przeganiac, same poszly, jak mlode dorosly
Ale super. Jak ten ptaszek wyglada?

ana_art
Kasiu nie mam pojęcia... nie znam się na ptakach i widziałam go z daleka , a do gniazda specjalnie zaglądać nie trzeba bo go widać

Sorry dziewczyny, ale Wasza dyskusja o ptakach dość dwuznacznie mi się kojarzy.....

ogrodoweimpresjejolki 22:29, 21 maj 2012

Do góry
I kolejny powojnik zakwita - pączków sporo więc z radościa czekam

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:29, 21 maj 2012

Do góry
Azalie nadal kwitną...dzisiaj biała pokazała pierwszy kwiatuszek
tawułka też, chociaż jeszcze maleńka...
no i krzewuszki zaczynają kwitnienie
W cieniu - zacieniona 22:29, 21 maj 2012

Do góry
...kwitną ostatnie tulipany.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:28, 21 maj 2012

Do góry
Jolu,już nie pamiętam i czekam na następne spotkanie.

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:27, 21 maj 2012

Do góry
U Bogdzi kwiaty są wszędzie!

Po przekroczeniu progu domu

Za oknem

Pod oknem

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:25, 21 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Z Kielc do Wrocławia na spotkanie ogrodowiska nie jest tak daleko A najbliższy zjazd u Danusi 2 czerwca. Niestety ja nie mogę dojechać ....

Marzenka zeskanuj tę mapę na której to blisko i mi przyślij ... tak długo będę małżowi to wmawiać aż sama w to uwierzę ... w sumie to w PL wszędzie jest blisko ... i dla takich chwil warto ... w czerwcu istnieje domniemanie komunijne i smutno mi ale chyba nic z tego i u mnie ...
Mój 4 arowy azyl... 22:25, 21 maj 2012

Do góry
Basiu, ze spotkania u Bogdzi. Poznajesz tę miłą osóbkę?

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:24, 21 maj 2012

Do góry
kolejne drzewka poobsadzane tym i owym...
to paprocie...to funkie...to bluszcze i takie tam
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:24, 21 maj 2012

Do góry
Po zdjęciu wieczka ściany 'rozsypały' się na boki i 'zatańczyły' motylki!

A w środku...

Ogród Sylwii od początku :) 22:24, 21 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Sylwia, blagam, napisz co to za zurawki te ze zdjec ???

Ta Limemarmelade sliczna jest, czym sie wg Ciebie rozni od Cytronelki?

Na zdjęciu to Marmalade ......

Citronelka jest bardziej delikatna w liściu i bardzo wrażliwa na słońce .Najlepiej jej będzie w półcieniu i cieniu .... Lime Marmalade ma inny kształt listków i daje radę na słońcu ..... Jest limonkowa w półcieniu ale na pełnym słońcu żółta .....
Rabaty do wymiany :) 22:22, 21 maj 2012

Do góry
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:18, 21 maj 2012

Do góry
Danusia przywiozła i wręczyła Bogdzi laurkę, którą wykonała GOSIA (Kasiog). To majstersztyk, dzieło! Taką laurkę po raz pierwszy zobaczyłam.

Oto ona...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:16, 21 maj 2012

Do góry

Pszczółko latałam z tą sadzonką po ugorze i każde możliwe stanowisko było złe ... bo taka tojeść pewnie trochę słoneczka chce ... a ja tez mam swoje prawa i z "polegliwego" stanowiska widzieć taką tojeść też chcę ... niby rzecz prosta ale jak się okazało pogodzenie interesów decydujących o moim dobrym samopoczuciu i godnej egzystencji kfiotka nieoczekiwanie zrodziło problem ... w końcu zgłodniałam i tojeść wygrała stanowisko spełniające jej wymagania ... ja ... przestawię huśtawkę jak ona uprzejma bedzie kwiatem obrodzić ...

powyżej makro botaniczne okazy ... poniżej też

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:14, 21 maj 2012

Do góry
popadało a teraz słoneczne, ciepłe dni...
więc wszystko ładnie rośnie ...
najbardziej chyba jednak trawa
w sobotę pracowałam ostro w warzywniku....
wszystkie chwasty wyrzucone, ziemia przekopana...
posadzona kapusta czerwona, włoska i średniowczesna...
posadzone pomidorki koktajlowe i malinowe...
no i dosadziłam selerery i sałatę strzępiastą, bo baaaaaaaaardzo ją lubię
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 22:14, 21 maj 2012

Do góry
Uff! Wreszcie w domu! Przejrzałam wątek i zastanawiam się, czy jakiekolwiek zdjęcia wstawiać, bo chyba już wszystko pokazaliście, mili ogrodowiczanie
Po namyśle stwierdziłam, że jednak każde oko jest inne i inaczej to samo widzi))
A więc zapraszam!

Przyjeżdżamy... i coraz nas więcej. Rząd samochodów ustawił się do samego lasu i jeszcze miejsca było mało!

Przed domem Bogdzi, kolorowo! Pięknie!

Dom od strony ogrodu. Oczywiście tonie w kwiatach!

Z Bogdzią w ogrodzie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:13, 21 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie widziałam (poza obrazkami) ogrodu Bogdzi i baaardzo żałuję ... po wielu relacjach wiem, że to skończony cud świata ... kwiaty ... organizacja przestrzeni ... i właściciele ... choć nie byłam zachwycam się i podziwiam ...

spotkanie w rododendronowym ogrodzie miało dla mnie wielki wymiar bo:

a ----- dowiedziałam się, że takie spotkania są i zobaczyłam jakie są wspaniałe bo radość i endorfiny aż kipią z każdego zdjęcia ... a ogrodniczki są cudne jak ich kfiotki

b ----- przez długie kilka godzin soboty na forum zaległa cisza ... poza nawoływaniami pojedynczych sierot cisza to była absolutna ... i to moje drogie doświadczenie specyficzne i tak niesamowite, że na kolejne spotkania jak nie pojadę to sama nie wiem co wymyślę bo jednego jestem pewna ... drugi raz takiego czegoś nie zniesę

c ----- widocznie coś dobrego w życiu zdarzyło mi się zrobić bo po drodze na spotkanie dwie ogrodniczki mnie odwiedziły ... powodem była naparstnica ... a niespodzianką tojesć orszelinowata za , którą najenergiczniejszej ze znanych mi Ań dziękuję bardzo i prezentuję na nowych areałach i czekam na to cudo ...

tymczasem niczym mleko rozlała mi się na tarasie rozplenica

Z Kielc do Wrocławia na spotkanie ogrodowiska nie jest tak daleko A najbliższy zjazd u Danusi 2 czerwca. Niestety ja nie mogę dojechać ....
Mój ogród 22:12, 21 maj 2012

Do góry
Mileno, mam parę czosnków w ogrodzie. W tej chwili kwitnie " Gladiator". czosnek Krzysztofa i i czosnek Karatawski. Jak byłam ostatnio na działce trudno robiło się zdjęcia, bo był wiatr i rośliny się ruszały. Mam jeszcze czosnek biały (kupiłam trzy cebulki w zeszłym roku). Jest mniejszy od "Gladiatora" i właśnie też się rozwija. Zdjęcie wyszło nieostre, więc nie pokazuje.
Czosnek Krzysztofa właściwie zaczyna kwitnąć. Ma bardzo trwałe kwiaty. W zeszłym roku wzięłam suche kwiatostany do wazonu.

Pełne kule są piękne. Jak pojadę na pewno już będzie cały rozwinięty.
Czosnek "Karatawski" pierwszy roku u mnie w ogrodzie

I kwiatostan "Gladiatora". Ileż gwiazdeczek składa się na cały kwiatostan. Jak precyzja.

Ogród Leny. 22:12, 21 maj 2012

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:12, 21 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko wszystko cudnie rośnie, ale te hosty nie zachwyciły. Wiesz może jaka to odmiana? Czy one będą wyższe? Ale mają wielkie liście! super!
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies