Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

monteverde 17:20, 17 lip 2012

Aniu "chłopczyco" co ja po jednym pryszczu wstawiam kwiatki, jak u Ciebie całe łany w dzieciństwie też byłam jak chłopak nawet w nożną grałam, te Anki chyba tak mają serdeczne pozdrowienia dla Mamusi
Mala_Mi 17:26, 17 lip 2012

mira napisał(a)
Do Wojsławic mam 400km a do Ciebie wystarczy że do roboty nie pójdę i już święto pod nosem
zastanawiam się co kwitnie na początku sierpnia aż popatrzę do mojego archiwum ale u Ciebie będzie pewnie więcej

no to Ania przy tym noszeniu uważaj na paluszki

Też już sprawdzałam.... NIe za dużo.... w dodatku część w tym roku kwitnie wcześniej, a częśc sie opóźnia ..
Napewno będzie kwitła ketmia, milin (jak się pospieszy), hortensje, ketmia byinowa (a raczej resztki co się zostały po wichurze), niektóe liliowce i niektóre lilie... jeżówki, aksamitki, chryzantemy, rudbekie (w szt. 1 kępa), niektóre floksy możę.. bo w części uszczknęłam wierzchołki, kocimiętka( po ścięciu sie ładnie zbiera), delosperma, dalie, fioletowa pysznogłówka..... tojeść orszelinowata... może zacznie barbula, i korale jarzębiny.... i oczywiście kiełbasa z grila
Rewelacji o tej porze nie ma....ale nic na to nie poradzimy ...... każda pora coś ma ładnego Nawet zima
Mala_Mi 17:30, 17 lip 2012

monteverde napisał(a)
Aniu "chłopczyco" co ja po jednym pryszczu wstawiam kwiatki, jak u Ciebie całe łany w dzieciństwie też byłam jak chłopak nawet w nożną grałam, te Anki chyba tak mają serdeczne pozdrowienia dla Mamusi

Pozdrowienia przekazane I odwzajemnione....
Milka 17:48, 17 lip 2012

Rewelacji o tej porze nie ma....ale nic na to nie poradzimy ...... każda pora coś ma ładnego Nawet zima

najważniejsze, ze będziesz ty fotkę ładniejszą obejrzałam przyglądam się twoim liliowcom i jednak moje są trochę inne
Elfik 19:56, 17 lip 2012

Aniu - wydało się Twoje malkontenctwo... Wskazujący mi spuchł od klikania, ale odkryłam, że masz już zupełnie przyzwoite obwódki bukszpanowe!!! Ale Twój rozmach, wigor, niespożyta energia i systematyczna sprawozdawczość aż mnie przytłacza ( z zazdrości! ) - jak ten kamień, co go targają 4 wspaniałe chłopy! Misiek ma super minę, jakby mówił: "no co się dziwicie... u nas takie rzeczy, to normalka! "
Evchen 20:49, 17 lip 2012

Andzia! Chłopczyco Ukłony dla Mamy
Liliowce cuuuudne. Jakbyś tak chciała dzielić, bo "za gęsto" to ja przytulę chętnie.. a najchętniej te najciemniejsze
A ja czekam, aż moje jedynaki lilie się rozwiną, a one ciągle naburmuszone ... może w końcu pękną...
danuta_ 21:01, 17 lip 2012

[/quot

pozdrawiam serdecznie Danusię
No to pogoda nam sie popsuła - ale za to bukszpanków nie trzeba będzie podlewać
mira 21:51, 17 lip 2012

..
Napewno będzie kwitła ketmia, milin (jak się pospieszy), hortensje, ketmia byinowa (a raczej resztki co się zostały po wichurze), niektóe liliowce i niektóre lilie... jeżówki, aksamitki, chryzantemy, rudbekie (w szt. 1 kępa), niektóre floksy możę.. bo w części uszczknęłam wierzchołki, kocimiętka( po ścięciu sie ładnie zbiera), delosperma, dalie, fioletowa pysznogłówka..... tojeść orszelinowata... może zacznie barbula, i korale jarzębiny.... i oczywiście kiełbasa z grila
Rewelacji o tej porze nie ma

no to rzeczywiście cieniuko - tylko z tego co wymieniasz to widać że ogród będzie pekał od koloru i róznorodności i będzie co podziwiać i nawet będzie piękna pogoda - teraz podleje w sam raz a potem się wypogodzi
pozdrawiam
Celina 22:31, 17 lip 2012

asc napisał(a)

Wojsławice w Rzeszowie
majkel0326 22:48, 17 lip 2012

Aniu,u Ciebie zawsze tyle się dzieje! Wróbelki super.A liliowce...cóż,jak zobaczyłam to mi się łyso zrobiło,moje takie skromne.Same śliczności pokazujesz!