Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 02:07, 17 lip 2012

Starając się dotrzymać "kroku"rowerowi męża kiedy tylko było to możliwe zerkałam na umykające posesje domostw.Zapach floksów,równy szpaler berberysów u stóp strzegących wysokie rojniki ,wyszukane głazy do ciekawych rabat iglasto-liściastych.Kiczowate solary porozsiewane po skalniaku i wiele innych udanych i udanych inaczej "kompozycji"terenowych
Ile domów tyle pomysłów na swoje małe raje.Każdy czuje i widzi inaczej i o to chodzi i właśnie to jest piękne, inaczej "zgubiłabym" drogę do domu ...
zbigniew_gazda 06:03, 17 lip 2012

Martek napisał(a)
Starając się dotrzymać "kroku"rowerowi męża kiedy tylko było to możliwe zerkałam na umykające posesje domostw.Zapach floksów,równy szpaler berberysów u stóp strzegących wysokie rojniki ,wyszukane głazy do ciekawych rabat iglasto-liściastych.Kiczowate solary porozsiewane po skalniaku i wiele innych udanych i udanych inaczej "kompozycji"terenowych
Ile domów tyle pomysłów na swoje małe raje.Każdy czuje i widzi inaczej i o to chodzi i właśnie to jest piękne, inaczej "zgubiłabym" drogę do domu ...

Marto pięknie napisane. Umiesz obserwować życie i Świat . Pozdrawiam.
Pszczelarnia 10:40, 17 lip 2012

Marto, wydobywaj piękno roślin kwitnących, bo ja zaglądam.
Zapach floksów, róż w czerwcu i piwonii w maju oraz jaśminowców i bzów. To jest baza zapachów ogrodowych dla mnie. Chyba niedługo będę dzieliła rośliny ogrodowe na te co ładnie pachną i te co da się zjeść.
Martek 11:51, 17 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)

Marto pięknie napisane. Umiesz obserwować życie i Świat . Pozdrawiam.

Nie wiem czy posiadam taką umiejętność Zbyszku,ale wiem z pewnością ,że chcę
Dziękuję za odwiedziny,jak zawsze dobre słowo i wzajemnie
Martek 12:05, 17 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Marto, wydobywaj piękno roślin kwitnących, bo ja zaglądam.
Zapach floksów, róż w czerwcu i piwonii w maju oraz jaśminowców i bzów. To jest baza zapachów ogrodowych dla mnie. Chyba niedługo będę dzieliła rośliny ogrodowe na te co ładnie pachną i te co da się zjeść.

Postaram się Ewo,dziś miałam małe plany z okiem obiektywu,ale chwilowo pada

Cała gama zapachów... Jeszcze nasze małe o wielkim zapachu konwalie zjadłaś kochana i jedzenie też pięknie pachnie chociażby zapach poziomek,malin czy jabłek ... Pomidory potrafią obudzić w nas wspomnienia i przenieść w czasie.Zapachy są niesamowite.Jak kiedyś już pisałam nawet obornik przerzuca mnie w beztroski świat dzieciństwa )))))))))
Oczywiście jest jeszcze wiele kwiatów jednak nie każde z nich wrasta jak bez czy jaśmin w nasz klimat.

Kupiłam 3 jabłka ,żeby dodać do wiśni na zupę jaką sobie zażyczył mąż .Umyte w całości leżały przez noc w garnku .Rano weszłam do kuchni i pachniało tak oczywiście,znajomo, swojsko ...Włożyłam nos w naczynie Mała aromaterapia ...
Milka 12:45, 17 lip 2012

Pięknie piszesz o zapachach, trafne spostrzeżenia i piękne ujęcia nocne kwiatów, jednym słowem, artystka
Martek 13:03, 17 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Pięknie piszesz o zapachach, trafne spostrzeżenia i piękne ujęcia nocne kwiatów, jednym słowem, artystka

Ta ze spalonego teatru )))))))))))
Może trochę postrzegam świat oczami osoby" ułomnej" nienadążającej za nowoczesnym światem
Wystarczy mi bowiem informacja do czego służy laptop,komórka i czy coś nowego w medycynie
Natomiast przyrody mi wciąż mało
Mala_Mi 13:06, 17 lip 2012

Martek napisał(a)

Dobry wieczór to i kwiaty wieczorową porą .

Piękne zdjecia.

Dziękuję Bogdziu jakbym nie robiła o zmroku to byłoby ich więcej ))))))))))))

Ładne...czekam na fotki za dnia
Martek 13:09, 17 lip 2012

asc napisał(a)

Dobry wieczór to i kwiaty wieczorową porą .

Piękne zdjecia.

Dziękuję Bogdziu jakbym nie robiła o zmroku to byłoby ich więcej ))))))))))))

Ładne...czekam na fotki za dnia

Dziękuję

Wampirzyce za dnia nie latają ))))))))
Pada u ciebie Aniu ?
Martek 22:31, 17 lip 2012

Pachnie,dusi,kusi ...Natchnęła Grechutę ...? Tuberoza