Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:08, 02 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)

i mniej nastrojowo ... fakty

...a ja się zastanawiałam...z której strony dasz schodki ???... obstawiałam, że z tej...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 23:07, 02 lip 2012

Do góry

Cdn
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:05, 02 lip 2012

Do góry
Viva,begonie uwielbiam,chyba nie ma kwiata,który kwitnie od maja do samych przymrozków nieprzerwanie i jest tak mało problemowy,bez oprysków,wielkiego chodzenia przy nich.

Mój 4 arowy azyl... 23:04, 02 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dzisiaj Chopin wyglądał tak

Chopina nigdy nie widziałam na żywo. Dużo sie o nim na ogrodowisku pisze.Wyglada na duży kwiat. Od kiedy go masz Basiu? Kwitnie długo?
Mam nadzieję ,że nie wychodzę na bluźniercę

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:02, 02 lip 2012

Do góry
Maju,witaj.Szałwi mam sporo,teraz fascynuje mnie trójbarwna i nie wiem czy ona bedzie sie sama wysiewała,bo kupowałam nasiona jako jednoroczna.

Irenko,liliowce bardzo lubię,ale dopiero w tym roku zaczęłam przygodę z nimi.Sadzonki nie były wielkie,więc nie oczekuję nie wiadomo jakiego kwitnienia.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:01, 02 lip 2012

Do góry

Trzykrotki...Kwitną od miesiąca albo dłużej, ale jak chcę zrobić zdjęcie to zamknięte!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 02 lip 2012

Do góry

Kocimiętka

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 22:58, 02 lip 2012

Do góry

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:58, 02 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Tak jak wcześniej wspomniałam wczoraj strzygłam pierwszą z dwóch moich spirali W zeszłym roku było pierwsze cięcie ze zwykłej nieformowanej tuji Zarosła troszkę i zagęściła się Dopiero gdy jest obcięta widać jaki był z niej rozczochraniec

Z innej perspektywy
. Hej! Oglądam to Twoje dzieło i oglądam ... Ale sama chyba jeszcze nie mam odwagi żeby spróbować coś takiego stworzyć!!! Ale są super!!
Moje poletko 22:57, 02 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Basiu jade za chwilke i wszystko dokładnie obadam! jestem bardzo sama ciekawa i wrzucę info wieczorkiem.Zajrzyj koniecznie!

No obadałam i zmierzyłam Pylniki ma koloru cytrynowo -zielonkawe

Wniosek nasuwa się sam, to musi być Etoille Violet! O pielęgnacji znajdziesz w necie

A co do hortensji, to sprawa prosta. Masz odmianę ogrodową, która zawiązuje pąki kwiatowe w tym samym roku, co kwitnie. Na jednym krzewie pąki całkowicie przemarzły, na drugim częściowo. Ot, i wszystko
Ciesz się, że chociaż kilka kwiatów będziesz miała, bo ja już trzeci rok z rzędu ich nie oglądam i postanowiłam wywalić tę odmianę!

Basiu ,wiem kochana ,że one na pędach zeszłorocznych.Ale ta co ma do połowy to ma na tych zielonych z tego roku.dlatego mnie to dziwi i wkurza jednoczesnie .W sumie na 3 krzaki kwitnie pół-doslownie!.Porażka!!
Na 4 odmiany które mam koło tych najwięcej sie nachodzę a najmniej z nich radochy.
Zostawić to wkurzają,wyrzucić szkoda ,ale w końcu chyba tak jak Ty dojrzeję do radykalnych działań!!
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 22:55, 02 lip 2012

Do góry

Michael my Garden 22:55, 02 lip 2012

Do góry
No to już roczek córci za mną teraz kolejny i do góry
Pracowite dni były z okazji urodzin
a oto taki torcik tatuś na urodzinki zrobił :

bzyczki też świetnie się spisały i w całości zjadliwe

czekoladowe napisy z trudem wyskrobane

no i oto on ten torcik urodzinowy

W srodeczkukrem świetanowy z brzoskwiniami oraz powidłami brzoskwiniowymi nasączony nalewką z brzoskwiń.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:54, 02 lip 2012

Do góry
hortensjowy zawrót głowy

kwiat Annabelki, ma jakieś 40 cm średnicy

Kolorowy ogród na piasku 22:52, 02 lip 2012

Do góry
Na dobranoc jeszcze różyczki

Dzwonek karpacki i miniarurka NN

Cardinal De Richelie

Swany

Angela

Moje poletko 22:47, 02 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Basiu jade za chwilke i wszystko dokładnie obadam! jestem bardzo sama ciekawa i wrzucę info wieczorkiem.Zajrzyj koniecznie!

No obadałam i zmierzyłam Pylniki ma koloru cytrynowo -zielonkawe

Wniosek nasuwa się sam, to musi być Etoille Violet! O pielęgnacji znajdziesz w necie A wszystko to dzięki książce, o której całkiem zapomniałam))

A co do hortensji, to sprawa prosta. Masz odmianę ogrodową, która zawiązuje pąki kwiatowe w tym samym roku, co kwitnie. Na jednym krzewie pąki całkowicie przemarzły, na drugim częściowo. Ot, i wszystko
Ciesz się, że chociaż kilka kwiatów będziesz miała, bo ja już trzeci rok z rzędu ich nie oglądam i postanowiłam wywalić tę odmianę!
Rajski ogród Ani 22:46, 02 lip 2012

Do góry

Ogród... reni 22:44, 02 lip 2012

Do góry
Tak było maj- czerwiec

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:43, 02 lip 2012

Do góry
Dziś odwiedziłam Pana " Trawkę". Polecam zakupy u tego Pana, bo ma świetne trawki. Załącznik jako dowód

Mój mały raj (Ślepowronek) 22:42, 02 lip 2012

Do góry
Witam. Pewnie jestem jedną z najmłodszych forumowiczek.
Może zacznę od wyjaśnienia nazwy, gdyż pochodzi ona od mojego herbu Ślepowron.
Nie mam niestety tak dużo czasu na realizowanie swoich pomysłów jak bym chciała.
Wszystko zaczęło się od tego, że jakieś 8-9 lat temu mój tata zaczął wykupywać po kawałku ziemię od znajomego. Był to stary sad i małe bagienko. Jabłonie były stare więc wszystkie zostały wycięte.
Teren został oczyszczony i zaczęto kopać staw, Trwało to jakieś 2-3 lata bo i funduszy nie było, aż wreszcie powstały dwa stawy, w tym jeden z wysepką

z prawej strony widać jak już powstawała altana

, później za nią powstał ogród skalny

Teraz to wszystko wygląda tak:

I stawy

Mosty i pomosty oraz oświetlenie powstały w tym roku. Nadal budowany jest wodospad i strumień

Nie wspomniałam jeszcze o tym że tutaj zaczyna sie Chojnowski Park Krajobrazowy, jak sie konczą łaki jest rzeka Jeziorka, dlatego też mamy duży problem z bobrami. Wycięły nam dużo sosen, ścięły trzy thuje, a w tym roku nawet piękny, duży już miłorząb, o innych starych drzewach nie wspomnę..
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:42, 02 lip 2012

Do góry
"lawendowe szaleństwa"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies