Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

MÓJ MAŁY ŚWIAT 07:45, 19 maj 2012

Do góry
Witam dzisiaj o poranku,bo za chwilę wybywam,a podziękować za odwiedziny chciałam.Pięknie zarośnięty ogród masz,mój dopiero zarasta......ale chwastami.
Miłego weekendu.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 07:35, 19 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

stokrotki

Przepięknie ukazane - teraz mi żal, że swoje bofixem potraktowałem Ale mam jeszcze dużo

stokrotki !!! biofixem ... Sebek białe też ??? !!! ... jak masz jeszcze te białe to ani się waż takich mordów dokonywać ... one są skromne ... piękne i ... są ... to drugie kwiatki jakie miałam ... pierwszy był .................................. mniszek ... a starych przyjaciół się chemią nie traktuje
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 07:33, 19 maj 2012

Do góry
Właśnie to dzisiaj piękny dzień się budzi
Aby przywitać miłych gości u Bogdzi.
Ogrodniczki pędzą co koń wyskoczy
Aby nacieszyć Rododendronami oczy.

Wnet z każdego kierunku się zjawią
Z Torunia , Rzeszowa , Warszawy .
Szczecin z przesiadką kombinuje
Czy ktoś Małopolskę reprezentuje ?

Ci co zostali i nie pojechali w gości
Filują w kompach na pierwsze wiadomości.
Wielką zagadką też jest - wszyscy wiecie
Czy Irenka będzie w nowym żakiecie ?

MÓJ MAŁY ŚWIAT 05:03, 19 maj 2012

Do góry
Kolorowe rabaty 01:44, 19 maj 2012

Do góry
Nowy nabytek
Kolorowe rabaty 01:40, 19 maj 2012

Do góry
Piwonie

Ogród dla Agusi 00:49, 19 maj 2012

Do góry
ell napisał(a)
Akanta - piękny ogród. Uwielbiam takie na wpół dzikie ogrody. Mój nigdy taki nie będzie, bo jest stanowczo za mały, a za dużo chcę w nim mieć.

ell - witam Cie serdecznie i dziękuję.Już nie jest taki dziki jak przed laty.W ostatnim czasie mocno go podkrzesałam.Teraz duzo dosadzam i może za kilka lat powróci do swej dzikości z gęściejszą zabudową.Lubię dużo tajemniczości w ogrodzie aby podczas spaceru można było odkrywać inne widoki.Taki ogród nigdy się nie opatrzy.Biegnę do Ciebie z rewizytą.A na powitanie wstrzelę Ci fotkę. ]
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 00:42, 19 maj 2012

Do góry
witaj martika
mam tego miłorzęba od 3 tygodni... to oczywiscie zbyt krótki okres czasu, aby sie wypowiadać o nim szerzej...
poczytałam o nim - choć w jęz. polskim nie ma prawie nic, to nowa odmiana wyhodowana, o ile sie nie mylę, przez niem. hodowców, ma mieć postać stożkowatą( inne dane- kolumnową) , rosnie nie za szeroki i do ok 10 m wysokości, jesienią liscie przebarwiaja sie na kolor złoty...
to fotki mojego młodego miłorzęba Tremonia

a tu zaraz po posadzeniu - pilnuje go mój pies... Tremonia jest w jednej linii z metasekwoją, zobaczę jak bedzie rosł, ale ma dla siebie mnostwo miejsca w dość cenralnym punkcie, chyba nie będę mu przeszkadzać (tzn przycinać)
Mój kawałek raju 00:38, 19 maj 2012

Do góry
I jeszcze nowe nabytki no i jeszcze Kielisznik bluszczowaty MULTIPLEX Calystegia hederacea zna cie ten rarytasik? trochę nie wyraźne zdjęcie to wkleję link http://www.futuregardens.pl/kielisznik-bluszczowaty-multiplex.html
Miniaturowy ogródek 00:23, 19 maj 2012

Do góry
Jeżówka zaczyna odrastać:

Buk wypuścił liście w ekspresowym tempie - 30 kwietnia miał pąki, a 2 maja rozwinięte liście:

Brunnery kwitną:

Miniaturowy ogródek 00:21, 19 maj 2012

Do góry
Czytam, co nawyprawiał przymrozek w różnych rejonach kraju i jestem w szoku. U nas mrozu nie było, nic nie nakrywałam, nie chowałam i wszystko na szczęście stoi. Trochę tych sezonowych w tym roku kupiłam, więc byłaby szkoda, a i w gruncie co nieco się rozwija.
Współczuję wszystki poszkodowanym i mam nadzieję, że dzisiaj sytuacja się nie powtórzy.

Kilka zdjęć na dobranoc - z 2 maja.
Ogródek po powrocie z urlopu przywitał nas kwitnącą wiśnią:

Żurawki przycięte do zera przed wyjazdem zaczynają się regenerować:

Ogród w Alei Lipowej... 00:06, 19 maj 2012

Do góry
a tu mam takie trawki jasne, ale też bez nazwy więc nie wiem czy to takie jak te nowe u Szefowej naszej

...no i dzielone, więc nie takie wypasione

na dobranoc Baśka przyłapana u sąsiada

Ogród w Alei Lipowej... 00:01, 19 maj 2012

Do góry
Trawki dla zainteresowanych z bliska. To nie kostrzewy, nazwy nie znam. Szykują się do kwitnienia, ale niedługo je zetnę bo lubię je niskie.

początek sezonu

teraz

Ogród u stóp klasztoru 23:59, 18 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Fothergilla

witaj
wpadłam i zobaczyłam roślinkę, która u mnie rośnie. W pierwszym roku po posadzeniu była radością, potem z nią coraz gorzej a teraz skromnie. Czy zabezpieczasz jej jakieś szczegolne wymagania? pozdrawiam Beka
Mój kawałek raju 23:58, 18 maj 2012

Do góry
Dzisiaj był o wiele lepszy dzień jeżeli chodzi o pogodę, więc wiadomo gdzie byłam..... nie chce mi się pisać znowu o pieleniu wsadzaniu roślinek itp., normalne zajęcia w ogrodzie wstawię fotki kilku nowych roślinek nie wszystkich bo już było ciemnawo jak skończyłam podlewać pomidory Robione za dnia najpierw oczywiście nie odstępowała mnie moja mała pomocnica, zrobiłyśmy sobie przerwę w pracy na małe co nieco, z tyłu czekają scevole na posadzenie
5 sadzonek scevoli posadziłam w olbrzymim starym kotle oczywiście dziurawym
Pelargonia angielska 23:47, 18 maj 2012

Do góry
Tak moja też krótko kwitła, stała pod daszkiem więc deszcz na nią nie padał chyba, że zacinało pod skosem. Ale ładna była...

Ogród u stóp klasztoru 23:44, 18 maj 2012

Do góry
a tak się prezentuje mój wgłębnik . brakuje jeszcze mebelków lub leżaczków . powyżej już usypana z kompostu i zebranej ziemi nowa rabata. głównym jej soliterem jest jałowiec hortzman.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:36, 18 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
stokrotki

Przepięknie ukazane - teraz mi żal, że swoje bofixem potraktowałem Ale mam jeszcze dużo
Ogród u stóp klasztoru 23:36, 18 maj 2012

Do góry
praca w ogrodzie kompletnie koliduje z pogaduszkami na ogrodowisku . jednak nie odmówiłam sobie przyjemności przedstawienia wam naszego pupila , który kompletnie nie przejmuje się naszą obecnością . uwił gniazdo w thuji na wysokości 1,5 i chyba zapomniał że 5 kotów sąsiadów przychodzi do naszego ogrodu .

Moje miejsce na ziemi ;) 23:32, 18 maj 2012

Do góry
i jeszcze kilka ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies