Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:20, 17 maj 2012

Do góry

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:19, 17 maj 2012

Do góry
W związku z tym ,że ostatnio tylko zaglądam na forum "tak na szybko", to nie miałam okazji właczyć się do dyskusji, ale czekałam na te trawy dla Ciebie Karolino, bo chciałam zobaczyć ich wielkość ( tak z ciekawości). Ale dzisiaj.... muszę! No niestety potwierdzam , to co napisały dziewczyny odnośnie wielkości traw przysyłanych przez ogrodytraw. Kupowałam na jesieni trawy Miskant Variegatus i to co dostałam w paczce zadziwiło mnie. Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. W normalnej cenie (niestety nie pamiętam po ile płaciłam - ale nie była to żadna promocja, cena regularna jak w innych sklepach)otrzymałam kilka ździebełek. W tym czasie Danusia kupowała ten sam rodzaj traw do ogrodu z lustrem i płaciła taką sama cenę jak ja (wiem , bo pamiętam ,że pytałam ją ), ale tamte trawy to była kępa, a moje wyglądały tak:

Uploaded with ImageShack.us
Z daleka prezentowały się tak

Uploaded with ImageShack.us

Moje były kupowane jesienią i myślałam, że to może ostatnie sztuki, poprzebierane już były i dlatego takie małe. Teraz widzę , że to standard

Powiem tylko, że wówczas nie wiedziałam ,że Pan M. sie tutaj udziela, dopiero później zobaczyłam jego wpisy.
Kontakt ze sklepem był OK, przesyłka równiez bez zarzutu, natomiast najważniejsza rzecz wyglądała tak jak na zdjęciach (tuż po posadzeniu-chwaliłam sie u siebie w wątku )
Miałam nadzieję, że teraz na wiosnę będa większe, buchną i będa cieszyć oko..... niestety przemarzły i nie mam nic Wiem, że z pewnościa już nie zamówię traw w tym sklepie.
Mój mały raj na ziemi :) 21:18, 17 maj 2012

Do góry
kolorów c.d.
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:18, 17 maj 2012

Do góry
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:16, 17 maj 2012

Do góry

Mój 4 arowy azyl... 21:13, 17 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Jak się to drzewko, co tak kwitnie, nazywa?

Typowałabym, że to jest Lonicera tatarica - suchodrzew tatarski.
Bardzo wdzięczny krzew, dorastający powyżej 3 .
Choroby i szkodniki żywotników, tui, Thuja - przędziorki na tujach 21:10, 17 maj 2012

Do góry
Posadziłam jesienia 3 tuje wysokosci 1 m, ale teraz niedawno zauważyłam, że niektóre gałązki zmieniają kolor..bledną, a to chyba nie jest normalne..? Co to??? zamieszczam zdjecie.
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:07, 17 maj 2012

Do góry

Mój jesienny ogród 21:05, 17 maj 2012

Do góry
Karolciu, to są moje hosty, porównaj ze swoimi. One są młode, później zciemnieją i teżółte zrobi się białe. Dziś dostałem miskanta z Gdańska. Na wieczór zimno się robi i niebezpiecznie się zozpogadza.

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:03, 17 maj 2012

Do góry
dziś kolejny deszczowy dzień, ale to i dobrze, bo przynajmniej mogę zając się zaległościami w pracy zawodowej dziś pstryknęłam kilka fotek

Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:03, 17 maj 2012

Do góry
i jeszcze ma kilka liści zbrązowałych:
tu po prawej, ten najdalej wystający:

i tu po lewej:

Jednocześnie, czego chyba na zdjęciach tego nie widać, ruszają nowe przyrosty. To chyba dobry objaw?
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:01, 17 maj 2012

Do góry

Moje poletko 20:57, 17 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Ale dzisiaj u mnie zimnica, ło Jezusiczku!!
Aż się syberyjskie skurczyły...

syberyjskim (sądząc z nazwy) zimno nie powinno przeszkadzać

a o samoocieplaczu lilii tez dopiero się tutaj dowiedziałam

u mnie też zimno, ale jutro ma być lepiej - takie jest moje życzenie i prognoza zbieżna z tym życzeniem , więc może

A to luzik Jolu!!,Skoro też miałaś luki w ykształceniu -ocieplacz
W końcu spotykamy sie tutaj ,żeby pobyć, pogadać, czasami sie pochwalić ale też czegoś dowiedzieć
A ,że przy tym śmichy -chichy to lepiej .Przynajmniej nie ma spiny!!
Rozmnażanie hortensji 20:54, 17 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Gabrielo,owijasz włókniną?Muszę spróbować.Bo zawsze połowę mam wymrożoną,au ciebie .......sam kwiat!Gratuluję!

Owijam jak opadną liście, pędy sznurkiem, a potem grubą, białą zimową włókniną, i znowu sznurkiem, tworzą się takie białe chochoły.
Jak raz nie chciało mi się owinąć, to miałam pięć kwiatów na krzyż.

Martek, ja naprawdę niczym nie sypię. Są takie nawozy typu "niebieska hortensja", spróbuj. Na niebieski zmieniają się tylko odmiany, które wyjściowo są różowe i czerwone, białe nigdy nie zmienią koloru, chociaż jak zasychają to różowieją i zielenieją.
W Rewalu, nad morzem ludzie mają krzewy hortensji w przedogródkach w kolorach od różowego do niebieskiego na jednym krzewie, a właściwie kwiatostanie. Wygląda to ślicznie, tym bardziej że kolory są pastelowe. Niestety nie mam zdjęć, bo widziałam to w 1995 r., jak tam ostatnio byłam.

Jak wrócę do domu, to wkleję tu zdjęcia zrobione w zeszłym roku, kiedy są w pełni kwitnienia.

Gabrielo witaj! Piszesz,że białe nigdy nie zmieniają koloru -czy tu myslisz o ogrodowych?Bo ja mam taką jedną ogrodową zagadkową.Jak pod nią zakwaszałam to robiła sie b.jasnoniebieska a jak przestałam to bywa zmiennie żółtawa na początku ,potem bieleje a pod koniec kwitnienia opryskana jest różowymi kro peczkami.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 20:51, 17 maj 2012

Do góry
Dziękuję Justi za zachęcające powitanie

Zdjęcia zrobiłam. Dopiero na zdjęciach widać, jak bardzo się myliłam, pisząc, że "mój Percy Wiseman ma podobne objawy i że cały wygląda normalnie".
Kiepsko wygląda. Zauważyłam, że liście na dolnych pędach są lekko żółtawe.

to jego sąsiedztwo (peonie widoczne za ogrodzeniem to już działka sąsiada):
Moje poletko 20:51, 17 maj 2012

Do góry
Już trzeci dzień bez działeczki
Zimno i mokro!!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 20:49, 17 maj 2012

Do góry
Uważam,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Ja jestem zawiedziona i zniesmaczona,ktoś może mieć inne zdanie i nie musi podzielać mojego.
W sobotę jadę na ogólnokrajowy zjazd z FO ,dostanę trawki od zaprzyjażnionej forumi i zrekompensuje mi rozgoryczenie.Tymczasem wole oglądać takie widoki,a nie mikroskopijne żdżbła,bo ze wzrokiem u mnie słabo.

Mój mały raj na ziemi :) 20:37, 17 maj 2012

Do góry
dla tych widoków warto czekać cały rok ! nawozić, dosypywać torfu, pielęgnować.....

Mój mały raj na ziemi :) 20:31, 17 maj 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
ale na szczęście kwitną rh, częściowo (liczę, że reszta też się ruszy) więc jest pięknie !

Ale te fotografie napawają optymizmem ..... Aniu i u Ciebie jest pięknie
Pokażę nasz ogród 20:21, 17 maj 2012

Do góry
O zachodzie słońca. Zimno, ale kolorowo. Oby do jutra, bo temperatura ma podskoczyć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies