Evzen Bocek debiutował "Dziennikiem kasztelana". Potem rozwinął skrzydła pisząc serię 5 książek o owej arystokratce. Zakupiłam tutaj całą serię.
Rzeczywiście się parska. Humor sytuacyjny jest przedni.
A pogoda dzisiaj jest boska. Latałam między gankiem, tarasem i rabatami. Nie mogłam się zdecydować, czy omiatać, czy też wykorzystać aurę na dokończenie prac porządkowych. Wypośrodkowałam. Doszłam z porządkami do brzóz. Czaję się na kolejne wysiewy w warzywniku.
Ja dzisiaj też prawie cały dzień przy komputerze. Wyszłam na chwilę przenieść resztę dalii do szklarni i przy okazji zajrzałam do magnolii. Najbardziej rozwinięte niestety załapały brązy, reszta wyglądała normalnie.
Przy okazji podejrzałam pszczele wygibasy na tulipkach
Dzisiaj runianka mnie bardzo zaskoczyła. Siedziałam sobie na stopniach ganku i omiatałam przestrzeń. Cudowna cisze "zakłócał" mi tylko świergot ptaków i niesamowite bzyczenie w okolicach runianki. Takich tabunów pszczół nie spodziewałam się przy niej spotkać. Ucztowały aż miło.
Poeksperymentuj.
No pewnie, że tak Jakby mogły donice z kwiatami nie pasować? Tym bardziej, że masz tu gładko, nie, że pusto ale przestrzennie, nie ma tu za wielu elementów, nic się nie będzie gryzło.
Znajdziesz do cienia na pewno ładne kwitnące, np.begonie ale są też różne liściaste zwisające polecam Ci tojeść o limonkowych listeczkach, piękna jest. Ale możesz dać np. paprocie czy brunery a nawet hosty i będzie elegancko. Paprocie takie duże widziałam na fb w donicy na tarasie u kogoś, to był czad jakie piękne, jak to wyglądało...