Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

nyna76 13:50, 04 sie 2022

Asia ja jestem. w Hortulusie co roku już 13 razy ... za każdym razem przywożę roślinki.

A z bylicą zrobiłam w Horulusie w tym roku takie zdjęcie

Labirynty są fajne dla dzieci. Jeden stoi na wieży z telefonem i podpowiada jak wyjść. Inaczej masakra
sylwia_slomc... 15:28, 05 sie 2022

Asia na pamiątkę pobytu na Ranczu zostawiam bardzo nam było miło

Wiaan 19:09, 05 sie 2022

Asia miałaś super wycieczkę i masz rację, że dobrze wkomponowana rzecz czyni ogród ciekawym, mnie się spodobała ławko-leżanka fioletowa, fotel ceramiczny i to, że fajnie kolorem tej rzeczy można zakomunikować jaki kolor rządzi na danej rabacie i dodać pazura
Martka 19:28, 05 sie 2022

Asiu, super wycieczka i świetne zdjęcia, dzięki, że podzieliłaś się wrażeniami Zaskoczył mnie ten „regalik” ze skrzynek. Świetny pomysł na zakątek ogrodowy.
Biała driakiew - kogo by nie urzekła Takie pamiątki z wycieczek lubię Kiedyś przytargałam cytrynę

Rojodziejowa 13:39, 06 sie 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Coś Cię zainspirowało na tyle, że chciałabyś u siebie podobnie? Mnie urzekły aniołki na gałęzi

Jeśli chodzi o inspirację, to tak 1:1 chyba nie mam takiego typu. To trochę tak, że zachwycam się, że to się tak wszystko zgrywa i podziwiam, choć niekoniecznie zrobiłabym tak u siebie

W ogrodach tematycznych najbardziej chyba podobał mi się jednak ogród w którym było bardzo mało koloru - japoński i biały, w którym zauroczyło mnie to wielkie lustro.

A co do aniołków, to w tym zakątku było ich sporo, ale te na gałęzi były jedyne w swoim rodzaju. Ten śpiący też był fajny

Rojodziejowa 13:41, 06 sie 2022

nyna76 napisał(a)
Asia ja jestem. w Hortulusie co roku już 13 razy ... za każdym razem przywożę roślinki.

A z bylicą zrobiłam w Horulusie w tym roku takie zdjęcie

Labirynty są fajne dla dzieci. Jeden stoi na wieży z telefonem i podpowiada jak wyjść. Inaczej masakra

Zazdroszczę! Fanie byłoby go zobaczyć na wiosnę i początkiem lata.

W labiryntach poradziliśmy sobie z mapkami Świetna zabawa!
Rojodziejowa 13:42, 06 sie 2022

Sylwia, dzięki za pamiątkową fotkę - mnie również było baaaardzo miło
Rojodziejowa 13:45, 06 sie 2022

Wiaan napisał(a)
Asia miałaś super wycieczkę i masz rację, że dobrze wkomponowana rzecz czyni ogród ciekawym, mnie się spodobała ławko-leżanka fioletowa, fotel ceramiczny i to, że fajnie kolorem tej rzeczy można zakomunikować jaki kolor rządzi na danej rabacie i dodać pazura

To masz półeczkę jeszcze w innym ujęciu

Byłaby też świetnym urozmaiceniem jakiejś „nudnej” ściany. Ten zakątek był w ogóle fajny z tą platformą z poduchami

A z platformy widok na moje podobizny
Rojodziejowa 13:53, 06 sie 2022

Martka napisał(a)
Asiu, super wycieczka i świetne zdjęcia, dzięki, że podzieliłaś się wrażeniami Zaskoczył mnie ten „regalik” ze skrzynek. Świetny pomysł na zakątek ogrodowy.
Biała driakiew - kogo by nie urzekła Takie pamiątki z wycieczek lubię Kiedyś przytargałam cytrynę

A wiesz, że drakiew zobaczyłam pierwszy raz na „żywo”?
Cytryny jeszcze nie mam. Korciły mnie jeszcze takie metalowe piki do ziemi. Ale chyba muszę wpierw na nie znaleźć miejsce
Rojodziejowa 14:08, 06 sie 2022

Wczoraj wytargałam moich do Ogrodów Hortulus Spectabilis. Oni oczywiście jechali głównie do labiryntu, a ja bardziej zobaczyć resztę.
Labirynt przeszliśmy z mapką, bez wsparcia z wieży ale były momenty konsternacji

Tym razem obszar ogrodu o wiele większy. Rozmach ogromny. Ale Eryk stwierdził, że wszystko wygląda tak samo Mam wrażenie, że tutaj każdy zakątek był „dryftami” sadzony.
Bardzo dużo jest aktualnie perovskiej - wygląda super i szałwia z fioletowawymi listkami bardzo mi przypadła do gustu.
Zdjęcia ułożone chaotycznie, ale biegałam jak popyrtaniec niekoniecznie zgodnie z trasą, bo moi parli na przód do labiryntu, a potem prosto do samochodu