Ja miałam Aniu ich sporo i wyginęły .Mogłam ewentualnie omyłkowo ukopać sąsiadce kiedyś ,nie mam pojęcia
Te są kupione jesienią i zwróć uwagę na 5 szt dwa są zwykłe
Jeszcze jakieś małe mam ze starszych,ale mało
Jak zwykle spóźniona jestem, całe szczęście, że coś mnie tchnęło i wpadłam do Ciebie, aby m.in. perowskie obejrzeć. Obejrzałam pięknie rosnące i kwitnące rosliny, widoki i zadowoloną, kipiącą energią Dziewczynę!
Gratuluję poczucia humoru, kondycji i umijętności
Zawitałam do Ciebie Kasiu.Odnośnie hortensji pnącej to świetny pomysł z tą sosną.Ja posadziłam przy modrzewiu i czeremsze ,brzozie a także na ścianie od pn.str.gdzie było mało ślońca. Tu wspina sie na czeremchę.Niestety juz po kwitnieniu.Moze też sie płozych po wzniesieniach.Mam zamiar zamaskować nią górkę gruzu po lekkim przysypaniu ziemią ,stworzy takie zielone wzniesienie a urozmaici płaskość terenu.
Witam Ciebie serdecznie Agusiu w moim wątku bardzo dziękuję za inspirujące zdjęcie moich hortensji jeszcze nie posadziłam, gdyż zaczęłam się wahać czy oby kiedyś te hortensje nie zaduszą mi tej sosny. Takie stanowisko podziela Danusia w wątku o hortensjach, że może hortensja zaszkodzić sośnie. A mi się wydawało, że to świetny pomysł
A jakie jest Twoje doświadczenie i opinia?
A do innych białych dołączam piaskowiec – też nowy nabytek, którym jestem zachwycona!
Gratulacje spóźnione z okazji seteczki
To już wiem co u mnie rośnie, bo za nic nie mogłam natrafić jak się to nazywa Kupiłam i miałam obawy jak to będzie zimowało....... Rosnie ładnie..... i nawet kawałek mi sie gdzieś urwał, albo przekopał..i mam nową kępe.... Dzieki za podpowiedź...Wstawię u siebie swoją kępkę, która posadziłam w zeszłym roku. No i kwitnie po floksach.....
Te narcyzy miałam kiedyś, jak mleko kwiaty miały. Ale cóż, po dwóch latach przepadły, zginęły. Moze, gdybym je wykopywała i miejsce zmieniała, miałabym je do dziś. A tak, zraziłam się i... podziwiam je m.in u Ciebie
A tulipanów masz całą kolekcję
Narcyzy są piękne,mają po 3 kwiaty na łodyżce...kupiłam je jako mini,ale wyrosły na maxi...
I czym ja mogę zabłysnąć z takiej 500 okazji ...?Niczem
Windowanie,specjalnie dla Ciebie Anno,piję Twoje zdrowie,wątku i pięknego miejsca w jakim żyjesz i pokazujesz Niech Ci się darzy
Niczem, to mi się kojarzy z jakimś filozofem.... tylko trochę inaczej pisanym
Miałam Ci się pochwalić jaka mi dalia wyrosła w donicze, co pytałam sie o nią ...... pomarańczowo-wściekło-kolorowe........ na taras kolor pasuje
Jak ja lubię niedzielę Dzisiejszy dzień bardzo udany I baaardzo pachnący ze względu na .........
pojechałam tylko po ziemię, a okazyjnie nabyłam )))................
Viburnum carlcephalum czyli kalinę angielską huuuurrraaaaaaaa, ależ ona pachnie, obłędnie! wszystko co na ten temat napisano to prawda!
jak widać do hortensji wzięłam derenia białego Cornus alba Elegantissima
oraz ........ to czego ostatnio poszukiwałam czyli hortensje pnące , które mam zamiar puścić na sosnę
A gdzie to zrobiłaś takie zakupy Kasiu?Kalinę też dosadziłam jesienią -faktycznie zapach cudny!A Hortensji mirranda -nie spotkałam a to mnie ciekawi bardzo,bo to na moje cienie roślina i listki ma nieco inne warta zakupu.
A to Marta cwaniara dotąd pisała aż ta pięcsetną stronę osiagnęła. Przyznam się że też miałam na to ochotę.Gratuluję Aniu bardzo serdecznie.
A ja odliczam dni do spotkania I co sobie patrzę na moje rh i azlie to wspominam Ciebie
I te azalie zółte podsadzone tymi fioletowymi stoja mi przed oczami..... ależ widok ... też miałam coś na ich temat napsiać, ale tylko bym się mogła powtarzac za innymi..jak pauga