Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród. 11:15, 12 maj 2012

Do góry
Bogdziu, to za bajkę o kosach Nie wiem, jaki to ptak, może młody kos?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:12, 12 maj 2012

Do góry
No proszę, a jak sprzedają takie rośliny, to nic na ten temat nie ma! jakoś go poprowadzę nisko, tak samo robię z czerwonym, bo inaczej buja jak chce

ambrowiec w zbliżeniu, podoba mi się to drzewo; ale jesteśmy masochiści, sami sobie dostarczamy coraz większej roboty z liśćmi!!

Ogród pełen motyli...... 11:05, 12 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Maj rozszalał się bzami.

Cudowne, nic tylko siedzieć i wąchać!!!!

To ten, mój ulubiony kolor!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:01, 12 maj 2012

Do góry
marzena napisał(a)
a ja umieściłam 3 hortensje pnące na murze domu, w tamtym roku... pną sie nieźle, ale będe kontrolować...

Marzenko, kontroluj ją, ona ma takie mocne gałęzie jak wisteria moja wisteria pnie się po solidnym słupie z podkładu kolejowego, a hortensja po betonowym energetycznym

a tu niespodzianka, młoda hosta ma kwiat

liście magnolii parasolowatej, czekam na kwiaty, na razie nic nie widzę, może to będą te magnolie, które nie będą przemarzać; straciłam kolejną Nigrę

indygowiec Kiriłowa prawie kwitnie

posadzony 10 maja buk czerwony fastigiata; dołem odrasta dereń biały, który wycięliśmy, cóż, nie daje się zniszczyć, będę przycinam nisko w poduchę
Ogród pełen motyli...... 10:55, 12 maj 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)

Maj rozszalał się bzami.

Cudowne, nic tylko siedzieć i wąchać!!!!
Bajki przyrodnicze 10:52, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję Bogdziu, jesteś wielka

Danusiu to Ty jestes głównym autorem i inspiratorem i dla Ciebie oklaski bo nie jest łatwo zrobic tak doskonałą serię zdjęc.

Ogród pełen motyli...... 10:50, 12 maj 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)

I skromny czosnek ozdobny........

Zakwitł po dwóch latach. Już o nim zapomniałam, a tu taka niespodzianka!

Na razie jest skromny, ale jak się otworzy - już nie będzie taki skromny
ogrodoweimpresjejolki 10:48, 12 maj 2012

Do góry

Jolu, jest piękna. U mnie już nie ma lewizji - wypadły niestety, ale pamiętam jak pan w szkółce sugerował, żeby posadzić je lekko pod skosem, bo korzonki nie lubią nadmiaru wody - może i Tobie taka rada się przyda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:48, 12 maj 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Irenko czy przeczytałaś juz u mnie w wątku, ze przyznałam Ci dziś złoty medal za aktywność!!!!!?

A to się faktycznie należy również zauważyłam

dzięki lubię chodzić w gości, to i po wątkach biegam, moszczę się w gościach wirtualnie
i trochę jak Ania mówi pisma obrazkowego: ogród powoli nabiera nowego kształtu, ale się zmienił zwłaszcza strona od miłorzębów

wyspa berberysowa, coraz potężniejsza

hosty w nowym miejscu przyjęły się dobrze; ta rabata będzie miała docelowo inny wygląd jak wszystko podrośnie, bo jest tu magnolia, róże, bluszcz, rh, hosty i, hortensje i piwonie drzewiaste, na razie najstarszy jest bluszcz i róże

wczoraj posadzony ambrowiec amerykański; muszę zapisać, bo potem się nie pamięta
trawa powoli sie regeneruje

Sosnowo 10:43, 12 maj 2012

Do góry
A teraz może coś w bieli

tawuła van houtte'a
ogrodoweimpresjejolki 10:43, 12 maj 2012

Do góry
Dla Ani "na cito" moja lewizja

potem pokażę jak wyglada w gruncie
Sosnowo 10:40, 12 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Widoki są zdecydowanie ładniejsze, a i powiem, że Twoje morelowe kompozycje z żółtym - boskie. Odkrywam na nowo te kolory.

Witaj Danusiu No właśnie, każdy z nas ma swoje ulubione kolory i ja też preferuję biel i fiolet - unikam czerwieni i żółci - do morelowych tulipanów długo się przekonywałam, ale teraz z każdym dniem podobaja mi się coraz bardziej.
A azalie w pomarańczu też potrafią zachwycić

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:36, 12 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Też się cieszę że Hania otrzymała nowe roślinki. Niech zdrowo rosną .

Tego im i Hani życzę

ach te kaliny...

i moje rh szaleją kwitną aż miło!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:35, 12 maj 2012

Do góry
Wiem Haniu, że na działce są ograniczenia, ale i tak warto ją mieć dusza ci śpiewa jak rośliny rosną u mnie kalina też później kwitła, w tym roku jakoś wcześniej; leje strasznie i na razie nie ma szans na sadzenie, a rośliny 3 dni czekają!!

i kolejne rh, cud nad Wisłą, że i u mnie kwitną!

zaraz cały szpaler w kwieciu będzie
Ogródkowy chaos u monitki 10:32, 12 maj 2012

Do góry
A ja bym tam dała 2 trzmielinki zielono-żółte na pniu Ładnie się odbiją od sciany domu

a może tak?
Śliwa wiśniowa pissardi lub nigra szczepiona na pniu, pod spodem kulkowo z tawuły golden princess i trawy (miskanty mniejsze?)
Minus taki, że wczesną wiosną będzie lysawo, dopoki nie ruszą tawuły...no ale zdecydownie mnijeszy koszt kulek tawulowych niż cisowych badź bukszpanowych....ale to taka luźna propozycja

Ogród pełen motyli...... 10:17, 12 maj 2012

Do góry

I skromny czosnek ozdobny........

Zakwitł po dwóch latach. Już o nim zapomniałam, a tu taka niespodzianka!
Rododendronowy ogród. 10:16, 12 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu zaległości obejrzane, gębula mi się do nich cały czas uśmiechała, klon przepiękny, mój jeszcze malutki, ale też urośnie, a te goryczki i narcyzy, które najbardziej lubię mam nadzieję ,że juz niedlugo wszystko zobaczę na własne oczy

Aniu to juz bardo niedługo tylko ci ogrodnicy mi spac nie dają, ale może .....Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:16, 12 maj 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie tylko złoty medal trzeba,ale i koronę do tego!
Dzięki za wyjaśnienia ,Iruś,już wszystko wiem.......Tego rycynusa nie znałam.Tzn,widziałam..... już dorosły okaz z nasionami.a młodzika nie widziałam i trudno mi było rozpoznać
O trawkę spytam ,masz jej zdjęcie? Jaka ona duża/wysoka/ rośnie i czy się rozrasta wszerz..

Dzięki Haniu, za tę koronę ale ja lubię zaglądać do wszystkich, co kto sadzi, co się zmienia, co nowego można kupić i jak dbać

z rycynusa nazbierasz sobie na jesień nasiona, on lubi słońce trawy rosną na wysokość 30-40 cm, a wyżej wyrastają kwiatostany; rozrasta się przez kłącza i ładnie osłania puste miejsca, lub stanowi dobre wypełnienie; jest bezproblemowa i cały rok piękna; poszukam foty to wrzucę ją

a teraz kalinowo-tamaryszkowo, lubię ten widok o tej porze
na pierwszym planie oczywiście berberys

Ogród pełen motyli...... 10:15, 12 maj 2012

Do góry

Maj rozszalał się bzami.
Kubusiowo 10:14, 12 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Kasiu spaceruje po Kubusiowie ... doszłam do zaledwie 30 strony ... to początek Twoich zmagań z terenem pięknym ... rokującym jeszcze piękniej choć na pewno bardzo trudnym ... jak pisałaś o spędzających Ci sen z oczu górkach przypomniałam sobie podobnie trudny teren "Ogrodu na Rozstajach", który jest w mojej okolicy ... szczęśliwie dla mnie to ogród który można zwiedzać ... odgrzebałam archiwa z jednego z wypadów do tego magicznego zakątka ... i coś Ci pokażę ...

tak potraktowali nierówności terenu ...

na kolejne poziomy wchodzi się ścieżkami poprowadzonymi zygzakiem ... stara zasada ułatwiająca przemieszczanie w górę ... zwykle robiłam zdjęcia punktowo a Tobie przydałyby się perspektywy ... no ale mamy lato ... na pewno nie raz tam będę ...

Kubuś ... słodziak ...

mam wiele zrobionych tam zdjęć ... wspaniałe miejsce ... a tu można o nich poczytać http://www.ogrodnarozstajach.pl/ ... jestem pewna, że przyjdzie taki czas kiedy Twój ogród stanie się taką

perełką

Przepiękne!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies