Ostatni duży czosnek. Całkiem zamotany okaz Rosnące obok inne odmiany wypuściły znacznie później od niego liście i pąki, a i tak zdążyły go 'przekwitnąć' i teraz stoją w wazonie, a on dopiero kwitnie! Strasznie długo musiałam czekać na ten widok
Mniejsze, niebieskie czosnki również zaczynają kwitnąć. Teraz czekam na ich nieco większych ciemnoróżowych sąsiadów i lawendę, która u mnie dopiero ma pąki. Już nie mogę się doczekać jak wszystko zakwitnie! mam nadzieję, że będzie ładna romantyczna różowo-niebieska kompozycja
Niestety Elu, nie; dziś powtórnie u lekarza, nowa seria mocniejszych zastrzyków i usg, coś tam podejrzewają!
ale, Ela, nie martw się, bo to coś wlazło wcześniej, a chciał jak to chłop, trawnik wykoszony pokazać, bo przez to że tak długo uziemiony, źle wpływa na jego samopoczucie - moje też;
czekamy, jak będziecie wracać
i dla ciebie moje dziewanny, teraz wiem dlaczego je lubisz, super roślina i pasuje mi na tej rabacie ten
kolor; nie wiedziałam, że z jednej wyrasta tyle pąków, tzn łodyżek z pąkami
Madzia, a jak byś na tą rabatę dała na ścianę 3 szt. RH,
przed nimi jakieś niskie trawy ,
z boku od tarasu niski żywpołocik z cisa,
i otoczyć to wszystko żurawką jakąś jasną, np. Midas touch, albo Southern comfort
Coś takiego:
Sorki za szkic, ale teraz moge tylko taki zrobic
Oczywiscie on tak nie wygladal, byl bialy tz juz szary , obdrapany i bez okiennic a to bylo nie do przyjecia ( nie moge wgrac starego zdjecia) i chyba troche odstraszal ...ale ja ,czlowiek wielkiej wiary... mialam plany co do niego i chyba w ostatecznosci nabral nieco cieplejszego wizerunku....
a wiec idziemy droga...
spotykamy bramke...
i...juz jestescie u mnie
Bij i łajaj mnie do cna....... coś mi sie widzi, że przegapiłam setkę.......
Marta, gratuluję setki, gratuluje tych pracowitych jednorocznych..... i obiecuję poprawę....
i obiecuję nadłubać nasionek..o ile dalej masz na te zielone ochotę........ bo chyba mnie nie powaliły na kolana...... czekam, aż sie bardziej rozwiną...
Aniu daj spokój setki nie wypić to żal,ale strony ...))))))))Dziękuję za miłe słowa
Nie jest zła mogła być pełniejsza.To wszystko zależy od koncepcji z czym zestawić Ale jak się rozkrzewi da pokaz nie...?
Ja na razie mam dwie różowe i 4 drobne pomarańczowe,które dobrze rokują ,a reszta bardzo powoli i oszczędnie się rozwija ...